Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten tehdä onnistuneet kermaperunat/sinihomejuustoperunat uunissa?

Vierailija
02.09.2022 |

Miten teette ne? Itselläni epäonnistui.

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olin juuri tulossa kirjoittamaan, että nuo ovat ruokalajeja, joissa ei voi epäonnistua.

Olin siis väärässä.

Vierailija
2/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reseptejä noudattamalla on aika vaikea mennä vikaan, oli kyse sitten mistä tahansa ruoasta tai leipomuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausta reippaammin kuin reseptissä neuvotaan ja varmista kypsyys - voi olla että joudut pitämään niitä ohjetta pidempään uunissa. Käytä rasvaista kermaa äläkä säästele juustossa. 

Vierailija
4/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksesta nro kolme! t.ap

Vierailija
5/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

750 g pussi perunasipulisekoitusta. Puolet vuokaan, päälle pippuri ja suola, loput päälle, päälle suola. 4 dl kuohukermaa ja uuniin 200 astetta alatasolla 75 min. Pomminvarma onnistuminen. Jos on aikomus tehdä sinihomejuustoperunat, niin ne ensimmäisen kerroksen päälle.

Vierailija
6/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunat uuniin ja päälle kermaa/hometta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitenkään, ei onnistu

Vierailija
8/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

750 g pussi perunasipulisekoitusta. Puolet vuokaan, päälle pippuri ja suola, loput päälle, päälle suola. 4 dl kuohukermaa ja uuniin 200 astetta alatasolla 75 min. Pomminvarma onnistuminen. Jos on aikomus tehdä sinihomejuustoperunat, niin ne ensimmäisen kerroksen päälle.

Perunasipulisekoitus on toki helppokäyttöinen, mutta sillä tuppaa tulemaan mössöä.

Parempi tehdä kunnon perunoista viipaleet, käyttää voissa pannulla, ja sitten vuokaan lihaliemi-valkosipuli-kermasekoituksen kera. Paista uunissa noin 45 min 175 asteessa.

Näin olen tehnyt vs-potut 50 vuotta. Aina on onnistunut.

Voit lisätä Auraa sekaan jos haluat.

Ja näitä kannattaa tehdä aina reilusti, koska nämä ovat aina vaan parempia seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunan valinta tärkein eli JAUHOINEN peruna (punainen pussi). (pilko, viipaloi tai suikaloi)

Kiloon perunaa 4 dl KUOHUkermaa.

Mausteet ja suola.

200 astetta ja reilu tunti.

Vierailija
10/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

750 g pussi perunasipulisekoitusta. Puolet vuokaan, päälle pippuri ja suola, loput päälle, päälle suola. 4 dl kuohukermaa ja uuniin 200 astetta alatasolla 75 min. Pomminvarma onnistuminen. Jos on aikomus tehdä sinihomejuustoperunat, niin ne ensimmäisen kerroksen päälle.

Perunasipulisekoitus on toki helppokäyttöinen, mutta sillä tuppaa tulemaan mössöä.

Parempi tehdä kunnon perunoista viipaleet, käyttää voissa pannulla, ja sitten vuokaan lihaliemi-valkosipuli-kermasekoituksen kera. Paista uunissa noin 45 min 175 asteessa.

Näin olen tehnyt vs-potut 50 vuotta. Aina on onnistunut.

Voit lisätä Auraa sekaan jos haluat.

Ja näitä kannattaa tehdä aina reilusti, koska nämä ovat aina vaan parempia seuraavana päivänä.

Oletin kirjoittavani ohjeen uusavuttomalle. Oikeista perunoista minäkin omani teen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Perunan valinta tärkein eli JAUHOINEN peruna (punainen pussi). (pilko, viipaloi tai suikaloi)

Kiloon perunaa 4 dl KUOHUkermaa.

Mausteet ja suola.

200 astetta ja reilu tunti.

No ei jauhoista perunaa, siitä tehdään MUUSIA. Kiinteää perunaa, jottei lopputulos muistuta kermaista liisteriä.

Vierailija
12/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ehdottomasti haluat epäonnistua, siinä tapauksessa valitse nuo pakasteperunat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

750 g pussi perunasipulisekoitusta. Puolet vuokaan, päälle pippuri ja suola, loput päälle, päälle suola. 4 dl kuohukermaa ja uuniin 200 astetta alatasolla 75 min. Pomminvarma onnistuminen. Jos on aikomus tehdä sinihomejuustoperunat, niin ne ensimmäisen kerroksen päälle.

Perunasipulisekoitus on toki helppokäyttöinen, mutta sillä tuppaa tulemaan mössöä.

Parempi tehdä kunnon perunoista viipaleet, käyttää voissa pannulla, ja sitten vuokaan lihaliemi-valkosipuli-kermasekoituksen kera. Paista uunissa noin 45 min 175 asteessa.

Näin olen tehnyt vs-potut 50 vuotta. Aina on onnistunut.

Voit lisätä Auraa sekaan jos haluat.

Ja näitä kannattaa tehdä aina reilusti, koska nämä ovat aina vaan parempia seuraavana päivänä.

Oma resepti on suunnilleen sama.

Mutta jos teet pienen satsin -2 annosta, niin yksinkertainen on usein parasta. 

Eli hyvistä kuoriperunoista  muutaman millin paksuja siivuja paista öljyssä rapeiksi, liss valkosipulit ihan lopussa etteivät pala. Suolaa, pippuria, ripaus rakuunaa. That`s it.

Vierailija
14/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Perunan valinta tärkein eli JAUHOINEN peruna (punainen pussi). (pilko, viipaloi tai suikaloi)

Kiloon perunaa 4 dl KUOHUkermaa.

Mausteet ja suola.

200 astetta ja reilu tunti.

No ei jauhoista perunaa, siitä tehdään MUUSIA. Kiinteää perunaa, jottei lopputulos muistuta kermaista liisteriä.

No siksi ne sulla aina epäonnistuukin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

750 g pussi perunasipulisekoitusta. Puolet vuokaan, päälle pippuri ja suola, loput päälle, päälle suola. 4 dl kuohukermaa ja uuniin 200 astetta alatasolla 75 min. Pomminvarma onnistuminen. Jos on aikomus tehdä sinihomejuustoperunat, niin ne ensimmäisen kerroksen päälle.

Perunasipulisekoitus on toki helppokäyttöinen, mutta sillä tuppaa tulemaan mössöä.

Parempi tehdä kunnon perunoista viipaleet, käyttää voissa pannulla, ja sitten vuokaan lihaliemi-valkosipuli-kermasekoituksen kera. Paista uunissa noin 45 min 175 asteessa.

Näin olen tehnyt vs-potut 50 vuotta. Aina on onnistunut.

Voit lisätä Auraa sekaan jos haluat.

Ja näitä kannattaa tehdä aina reilusti, koska nämä ovat aina vaan parempia seuraavana päivänä.

Oletin kirjoittavani ohjeen uusavuttomalle. Oikeista perunoista minäkin omani teen.

Ei ollut tarkoitus arvostella.

Laiskoina hetkinä käytän itsekin peruna-sipulisekoa kiusauksiin ja laatikoihin, mutta olette varmaankin huomanneet kuinka paljon tuote hupenee uunissa. Ja tuo mössöytyminen on kyllä niiden huono puoli. Ehkä ne on leikattu liian pieneksi?

Vierailija
16/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen tehnyt milloin oikeista perunoista, milloin valmiista perunasipulisekoituksesta. Oikeat vähän paremman makuisia. Perunasipulisekoituksissakin on eroa, menevätkö mössöksi vai ei. Ei tule mieleen, minkä merkkisistä tein viimeksi, isommissa kaupoissa on valikoimaa.

Vierailija
17/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ite käytän yleisperunaa, joka on sopivasti sekä kiinteä että jauhoinen. Viipaloin sen, en huuhtele, vaan laitan suoraan viipaleet vuokaan. Päälle reippaasti suolaa, mustapippuria ja välillä myös valkosipulia. Kuohukermaa päälle, kiloon perunaa noin 8-10dl. Ei saa tulla kuivaa. Kermaperunat kiinteytyy vielä uunista pois ottamisen jälkeenkin.

Uuniin 200 c noin tunti tai vähän yli, riippuu uunistakin. Haarukalla kokeilee onko viipaleet kypsiä, voi myös maistaa.

Vierailija
18/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin kesällä ja syksyllä perunat ovat niin hyviä kuorineen, että tässäpä helppo resepti:

Pese ja keitä potut kuorineen. Laita pellille. Tee viilto joka pottuun ja työnnä valkosipulin kynsi sisään. Valele potut oliiviöljyllä. Paista uunissa, kunnes kuori on rapsakka. 

Toimii hyvin myös grillissä ja foliossa. Samalla tyylillä voi tehdä myös muita juureksia ja kokonaisia sipuleita. Lantuista ja porkkanoista tulee näin tosi hyviä. 

Jouluna teen näitä laatikoiden sijaan.

Vierailija
19/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ite käytän yleisperunaa, joka on sopivasti sekä kiinteä että jauhoinen. Viipaloin sen, en huuhtele, vaan laitan suoraan viipaleet vuokaan. Päälle reippaasti suolaa, mustapippuria ja välillä myös valkosipulia. Kuohukermaa päälle, kiloon perunaa noin 8-10dl. Ei saa tulla kuivaa. Kermaperunat kiinteytyy vielä uunista pois ottamisen jälkeenkin.

Uuniin 200 c noin tunti tai vähän yli, riippuu uunistakin. Haarukalla kokeilee onko viipaleet kypsiä, voi myös maistaa.

Aika rapsakat kermat sinulla. Kilo pottuja, litra kermaa. 

Varmaankin hyvää, mutta kuolema tulee. Toki tuleehan se muutenkin.

Vierailija
20/21 |
02.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkien teidän ohjeet melko kamalia.