Miten ruokavaliossa voisi lisätä kuidun saantia niin että sitä tulisi luonnollisesti ruoan mukana? Runsaasti kuituja syövä - millaisia ruokia syöt?
Miten kuidun saantia voisi lisätä niin että söisi tavallisia ruokia? Ei esim lisäämällä yhtäkkiä ison määrän leseitä.
Tiedän että esimerkiksi finelissä voi laittaa ruoka-aineet järjestykseen, mutta nyt hakusessa arkisia ruokia ja vinkkejä siihen miten helposti toteuttaa.
Kommentit (14)
Täysjyvää, kaurapuuroa, kasviksia, marjoja, hedelmiä.
Papuja pääaterioille, hedelmät kokonaisina (ei siis smöödejä ja mehuja). Joka aterialle kuitupitoinen osa.
Itselläni ei riitä siltikään, joten otan teelusikallisen psylliumia runsaan nesteen kanssa päivittäin.
Pussillinen salmiakkia täyttää sen "kuidun tarpeeen"
Keitä aamupuuro joistakin viljahiutaleista ja päälle pakasteesta mustikoita. Lounaaksi esim. bataattisosekeitto ja pari palaa ruisleipää. Välipalaksi omena. Päivällinen höyrytettyjä kasviksia; parsakaalia ja porkkanaa ja kaalilaatikkoa. Iltapalaksi pari kauraleipää ja päälle juustosiivu ja kasa kurkkua ja tomaattia.
Ei ole vaikeaa. Eli lisää kasviksia ja täysjyväviljatuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Keitä aamupuuro joistakin viljahiutaleista ja päälle pakasteesta mustikoita. Lounaaksi esim. bataattisosekeitto ja pari palaa ruisleipää. Välipalaksi omena. Päivällinen höyrytettyjä kasviksia; parsakaalia ja porkkanaa ja kaalilaatikkoa. Iltapalaksi pari kauraleipää ja päälle juustosiivu ja kasa kurkkua ja tomaattia.
Ei ole vaikeaa. Eli lisää kasviksia ja täysjyväviljatuotteita.
Tuolla ruokavaliolla jää proteiini saamatta.
Joka aamu tuorepuuro, jonka laitan illalla jääkaappiin. Chiansiemeniä, pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä ja kauramaitoa. Aamulla päälle mustikoita (itse kerätty pakkaseen) ja puolikas banaani. Tämän lisäksi keitetty kanamuna, että on proteiinia myös. Nälkä tulee seuraavan kerran joskus iltapäivällä. Vatsa voi hyvin.
Vaihda käyttämäsi pasta, riisi ja leivät täysjyvään. Syö pääsääntöisesti kaura- tai ruisleipää. Syö välipalaksi hedelmiä tai vaikkapa raakaa porkkanaa sekä marjoja aamupalalla, joko jogurtissa tai puurossa. Käytä monipuolisesti kasviksia ruoanlaitossa.
Aterioilla vaikkapa pastaa. Osana ateriaa salaatti tai vihanneksia. Jälkiruokana vaikka hedelmäsalaattia, marjoja.
Linssit sisältää todella runsaasti kuituja. Voi tehdä esimerkiksi linssisalaatin tai keiton tai bolognesen. Samalla näiden muista raaka-aineista tulee kuituja, esimerkiksi tomaateista ja sipulista.
Salaatit on hyvä kuidun lähde ja myös maistuvat hyvältä.
Kasviksia, juureksia, täysjyvä- ja ruisleipää, puuroa jne.
Ja kun syö aterialla riittävästi, ei välipaloja tarvita. Nehän ovat usein juuri niitä painoa kasvattavia.
aamu-ja iltapalaksi kaurapuuroa. Lounaalla kalan/kanan/lihan lisukkeena kukkakaali/parsakaali tms vihanneshässäkkää, harvemmin jaksan riisiä/pastaa laittaa. Luulen saavani näin riittävästi kuitua ja maha ainakin toimii.
Syön kaurapuuroa, täysjyväruislepiää ja paljon kasviksia.