Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi kaikki suomalainen "perinne"/arkiruoka on täyttä roskaa?

Vierailija
17.08.2022 |

Makkarakeitto, makaronilaatikko, lihapullat, jauhelihakastike, nakkikeitto yms. Pelkkää turhaa hiilaria, jauho makkaraa, lisää hiilaria ja vielä rasvaista lihaa... Kasviksina korkeintaan pari kurkun tai tomaatin viipaletta. Juomana tietenkin maitoa litra per ateria. Ja sitten ihmetellään kun lapset lihoaa ja aikuiset kuolee sepelvaltimotautiin viiskymppisenä.

Kommentit (30)

Vierailija
1/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olet huono kokki.

Vierailija
2/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nehän on parhaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen makaronilaatikon tummasta makaronista ja paistijauhelihasta

Lisäksi sipulia, maitoa ja kananmunaa. Ei ole mitään roskaa. Makkaroissakin on valinnanvaraa.

Vierailija
4/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalilaatikko? Lanttulaatikko? Porkkanalaatikko? Kesäkeitto? Vispipuuro?

"Kaikki"

Vierailija
5/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakatkin tehtiin ennen täysjyvärukiista ohratäytteellä, niin voi tehdä nytkin. Ei ole mitään roskaa. Karjalanpaisti tai silakkapihvit tai -laatikko ei ole roskaa. Lihakeitto ei ole roskaa. Hapanvelli: ruisjuuri + herneet ei ole roskaa. Mämmi on täysjyväruista + mallasta, ei ole roskaa. Kalakeitto ei ole roskaa.

Vierailija
6/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kyllä noita kovin pitkän perinteen ruokina pitäisi. Toki viime vuosikymmeninä halpuuden ja helppouden tähden suosittuja. Samoista syystä arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Köyhässä maassa on pitänyt käyttää niitä aineksia mitä on saatavilla ja mihin on varaa.

Vierailija
8/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En kyllä noita kovin pitkän perinteen ruokina pitäisi. Toki viime vuosikymmeninä halpuuden ja helppouden tähden suosittuja. Samoista syystä arkiruokaa.

Ainakin 110 vuotta sitten syntynyt mummini söi noita jo lapsena. Makaronilaatikko tosin oli aluksi ilman lihaa, enkä ole varma kuinka aikaisin makaronit tulivat suomeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Poronkäristys ja riistaruoat, sekä kalasta tehdyt hyvät ruoat: parempaa ei voi olla

Vierailija
10/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onkos spagetti, pizza ja ranskalaiset erityisen terveellisiä muiden maiden ruokia?

Ap ei nyt tajua, että vihanneksia ja hedelmiä voi syödä noiden lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, et perinneruokia maininnut lainkaan, arkiruokia kyllä. -Eivät nuokaan tosin ole roskaa, aina voi tehdä käyttäen kunnollisia, ravitsevia raaka-aineita ja muista; puolet lautasesta kasviksia lautasmallin mukaan.

Vierailija
12/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo linjanveto "perinne/arkiruoka" on nyt vähän outo, sehän sisältää oikeastaan kaiken mitä ihmiset syövät suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapullat ja tehdasmakkara eivät ole suomalaisia perinneruokia. Hae kirjastosta "Suomen arkiruokaistoria", teos.  Perinneruokaa on nauris, kaali, sipuliruuat, hernerokka (vanhin versio ilman lihaa, paastoruoka) ja muikkukukko sekä esim hauki ja silakka. Makkaraa tehtiin keran vuodessa siansuoleen laittamalla lehmänsarvella ryynejä sisään ja sinne jauhettiin lihamyllyllä maksa ja munuaiset, paistettiin uunissa. Olen itse tehnyt ja tiedän.  Lihapullat tulivat vasta 1950-luvulla Ruotsista pitoruuaksi. Makaronit ovat Italian ruokia ja ylesityivät 1970-luvulla. Suomi oli tosi köyhä maa ja lihaa syötiin harvakseltaan. Pyydettiin myös riistaa: jäniksiä, hirviä, kanalintuja.

Vierailija
14/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vihervassarit suosittelevatkin, että suomalaisen pitäisi siirtyä edistykselliseen ja terveelliseen afrikkalaiseen ruokavalioon. Tällaista olen kuullut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän laitosruokailumme ( johon suurin osa totutetaan päiväkodin alusta alkaen) suosii pitkälle noita halpoja raaka-aineksia.

Mutta olipa ruoka oikeastaan mikä tahansa, niin harvemmin se paskaa on. Ja tottakai omilla valinnoillasi voit opettaa toisenlaista ruokakulttuuria esim. omille lapsillesi. 

Vierailija
16/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raaka-aineet ovat täällä loistavia: kalat, sienet, marjat, riista, villiyrtit. Toki vie aikaa ja vaatii harrastuneisuutta päästä niihin käsiksi, mutta kotiruoasta saa kyllä upeaa.

Nyt on kanttarelliaika.

Vierailija
17/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makkarakeitto on makkaran väärinkäyttöä

Vierailija
18/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vihervassarit suosittelevatkin, että suomalaisen pitäisi siirtyä edistykselliseen ja terveelliseen afrikkalaiseen ruokavalioon. Tällaista olen kuullut.

Olen kuullut, että joillakin on pakkomielle vihervassareista. Sellainen mt-ongelma on epäterveellistä ruokavaliota pahempi, koska se näivettää aivot.

Vierailija
19/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puhun nyt ruoista mitä suomalaisisssa perheissä syödään päivittäin ja ollaan syöty vuosikymmeniä en mistään "hienommista" ruoista joita suomalaiset maistaa kerran elämässän ja pitää perinneruokana... Kukaan suomalainen ei syö kalakukkoa, lanttulaatikkoa tai vispipuuroa arkena päivittäin.

ap

Vierailija
20/30 |
17.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olet huono kokki.

Aloittajan kielitaitokin on vähän niin ja näin.