Italiassa matkustelleet: mitä juustoa ne raastaa pasta-annosten päälle ja saako tavallisesta kaupasta?
Me oltiin ennen koronaa Italiassa 2 viikkoa. Ihastuttiin pastaruokiin. Usein pasta-annoksen päälle raastoivat juustoa, mutta olen unohtanut, mitä se oli. Tietäisikö joku?
Kommentit (70)
<mitä sä sinne menit ja niiltä matkit. Täällä syödään emmentaalia
On kovin vaikeaa googlettaa hakusanoilla "juusto pizzan päälle".
Vierailija kirjoitti:
On kovin vaikeaa googlettaa hakusanoilla "juusto pizzan päälle".
Vaikea lukea oikein???
Vierailija kirjoitti:
On kovin vaikeaa googlettaa hakusanoilla "juusto pizzan päälle".
Luuletko sä oikeesti että pasta ja pizza on sama ruokalaji. Tuon nyt tietää meidän 4-vuotiaskin, että pizza ei ole pastaa nähnytkään.
Pecorino on myös yleistä. Kannattaa raastaa microbladella tms. mikroraastimella, että saa juustosta kevyttä pehmeää puuterilunta.
Parmesan. Saa tavallisesta kaupasta: https://www.s-kaupat.fi/tuotteet/juustot-0/ruoka-ja-herkuttelujuustot/p…
Parmesaania kirjoitti:
Sillä ruualla lihoo hyvin.
Annoskoolla saattaa olla vaikutuksensa?
Parmesan juustoa voi ostaa Suomessakin, maksaa vaan jonkun verran eli aika tavalla se kilohinta. Myös Pecorino juusto sopii hyvin pastaan raastettuna. Pizzan päällä käytetään enimmäkseen Mozzarella juustoa.
Täh? Kai nyt tällaisen tietää vaikkei olisi Italiassa matkustellutkaan :O
Vierailija kirjoitti:
Pecorino on myös yleistä. Kannattaa raastaa microbladella tms. mikroraastimella, että saa juustosta kevyttä pehmeää puuterilunta.
mut sithän pärähtää kakat housuun joka kerta, kun rullaa mahassa nämä puhvelien/pässien maidot ja juustot.
Parmesania tai pecorinoa ja pitää tosiaan olla se erillinen raastin. Löytyy hakusanalla parmesaaniraastin.
Vierailija kirjoitti:
Parmesan
Ohis. En koskaan löydä parmesan- nimellä marketeista juustoa. Vain eri tuotenimellä tms. Eli löytyykö jostain parmesan-juustoa?
Vierailija kirjoitti:
Parmesan juustoa voi ostaa Suomessakin, maksaa vaan jonkun verran eli aika tavalla se kilohinta. Myös Pecorino juusto sopii hyvin pastaan raastettuna. Pizzan päällä käytetään enimmäkseen Mozzarella juustoa.
Toisaalta parmesania tai pecorinoa menee ruokaan yleensä niin vähän, että yksi tuollainen palanen kestää pitkään. Itse raastan esim. pastan päälle n. 20 grammaa per annos.
Parmesaania kirjoitti:
Sillä ruualla lihoo hyvin.
Syön joka päivä pienen annoksen pastaa. Asun Italiassa 12 vuotta enkä ole lihonut yhtään kiloa. Omituista, eikö? Pastaa ei tarvitse syödä pesuvadillista yhdellä kertaa, ei siis ahmimalla ja mättämällä.
Vierailija kirjoitti:
Parmesaania kirjoitti:
Sillä ruualla lihoo hyvin.
Syön joka päivä pienen annoksen pastaa. Asun Italiassa 12 vuotta enkä ole lihonut yhtään kiloa. Omituista, eikö? Pastaa ei tarvitse syödä pesuvadillista yhdellä kertaa, ei siis ahmimalla ja mättämällä.
Jos kuitenkin katselet niitä nonnia siellä, niin kyllä monelta pastapylly sitten myöhemmällä iällä löytyy
Mutta kyllä, jos pastaa syödään, niin ei sitä mätetä isoja annoksia. Lisäksi lihaa syödään paljon vähemmän kuin täällä Suomessa.
Vierailija kirjoitti:
Parmesania tai pecorinoa ja pitää tosiaan olla se erillinen raastin. Löytyy hakusanalla parmesaaniraastin.
Marketeista saa parmesaani-lastuja. Valmiina, ei tarvi raastinta. Oon ostanut sekä Prismasta että Lidlistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Parmesan juustoa voi ostaa Suomessakin, maksaa vaan jonkun verran eli aika tavalla se kilohinta. Myös Pecorino juusto sopii hyvin pastaan raastettuna. Pizzan päällä käytetään enimmäkseen Mozzarella juustoa.
Toisaalta parmesania tai pecorinoa menee ruokaan yleensä niin vähän, että yksi tuollainen palanen kestää pitkään. Itse raastan esim. pastan päälle n. 20 grammaa per annos.
Ihan sopivasti. Mainitsin hinnan, kun olen nähnyt Suomen hinnat. Eilen ostin pecorinoa kilon kappaleen, se maksoi 10,90 e.
Sillä ruualla lihoo hyvin.