Tulipa taas niiin hyvä makaronilaatikko! Varmaan koko kaupungin paras! Te, joiden makaronilaatikkoa on ylistetty, onko teillä jokin erityinen "niksi"?
Kommentit (36)
Nistipata voittaa makaronilaatikon milloin tahansa, joten eipä tule moista koskaan väsättyä.
Vierailija kirjoitti:
Maailman ehkä mielikuvituksettomin ja tylsin ruoka, teki sen sitten miten tahansa.
Vain tylsät ihmiset pitää makaroonilaatikkoa tylsänä!
Paistan jauhelihan kunnolla. Käytän perinteisiä mausteita, kulutusmaitoa ja luomumunia. Makaroneja ei saa keittää liikaa, mieluummin jättää hieman koviksi. Päälle oikeaa juustoraastetta jossa runsaasti makua.
En minä sitä juuri muille tarjoile, mutta olen innokas makaronilaatikon tekijä ja syöjä. Ensinnäkin jauhelihaa pitää olla tarpeeksi ja sipuli sen kanssa pitää paistaa ruskeaksi. Makaronit keitän lihaliemessä sopiviksi ennen uuniin laittamista. Ei siis liian kypsäksi. Pinnalle laitan sekä juustoa, että korppujauhoa sopivassa suhteessa, että tulee rapea, muttei kova.
Ja makuasioistahan pitää kiistellä.
Reilusti Currya mausteeksi eikä juustossa saa säästellä.
Vierailija kirjoitti:
Maailman ehkä mielikuvituksettomin ja tylsin ruoka, teki sen sitten miten tahansa.
Höpö höpö, hyvin tehty makaronilaatikko on herkkua.
Jauhelihan sekaan paseerattua tomaattia. Sipulia ja valkosipulia tietty.
Munat kerman sekaan ja päälle juustoinen valkokastike. On mehevää. Inhoan niitä kovia, kuivuneita makaroneja siinä päällä.
Vierailija kirjoitti:
Nistipata voittaa makaronilaatikon milloin tahansa, joten eipä tule moista koskaan väsättyä.
Eikös nistipadalla ole oikea nimikin, eli napolinpata? Yleinen kouluruoka 80-90 luvuilla.
Ei kukaan ylistä koska en tee vieraille tuollaista ruokaa. Perhe nyt ei reagoi vaikka olisi mitä tahansa herkkua.
Onhan tuo niin perusruokaa vaikka sen tekee ihan miten tahansa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nistipata voittaa makaronilaatikon milloin tahansa, joten eipä tule moista koskaan väsättyä.
Eikös nistipadalla ole oikea nimikin, eli napolinpata? Yleinen kouluruoka 80-90 luvuilla.
Enpä tiedä. Muistan siitä käytetyn ainoastaan nimiä nistipata, pääkallopata ja makaroonimössö.
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihan sekaan paseerattua tomaattia. Sipulia ja valkosipulia tietty.
Munat kerman sekaan ja päälle juustoinen valkokastike. On mehevää. Inhoan niitä kovia, kuivuneita makaroneja siinä päällä.
Rapea Kuori on parasta. Juustoraaste ja makaronit. Löllö on yök.
Olispa vaimo niin saisi makaronilaatikkoa :(
Eihän tuollaisia miehenä osaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei kukaan ylistä koska en tee vieraille tuollaista ruokaa. Perhe nyt ei reagoi vaikka olisi mitä tahansa herkkua.
Onhan tuo niin perusruokaa vaikka sen tekee ihan miten tahansa.
Niin? Koita nyt ylimmyydentunnoissasi lukea oikein. Kuka puhuu vieraille tarjoilusta? En tajua näitä ruokaväheksyjiä, en fittu ikinä. Jos sinä et pidä jostain syötävästä niin ei tulla leijumaan nönnöönöö, en syö kommenteilla ketjuhin.
Hyvä tomaattipyre jauhelihan maustamiseen, jauheliha paistetaan eikä keitetä, makaronien pitää pysyä al dentenä, hyvä munamaito, merisuola+valkopippuria eikä muita mausteita. Ai niin ja päälle korppujauhoja tietysti. Pöytään Heinzin ketsuppia ja srirachaa.
Mä rakastan omatehtyä makaronilaatikkoa.
Ensin ruskistan sipulin ja sen jälkeen naudanpaistijauhelihaa 600g, mutta ei liian kypsäksi, maustan suolalla ja valkopippurilla. Keitän täysjyväsarvimakaronin (1pss) melkein kypsäksi. Em. ainekset sekoitettuna uunivuokaan ja päälle munamaito eli 2kpl kananmunia sekoitettuna kevyt/kulutusmaitoon niin, että nestettä on tarpeeksi. Sitten uuniin 175 ast. n. tunti.
Nautitaan kunnon Felix ketsuppitöräyksen kera.
Vierailija kirjoitti:
Olispa vaimo niin saisi makaronilaatikkoa :(
Eihän tuollaisia miehenä osaa.
On helppo, minäkin osaan ja hyvää tuleekin. Rohkeasti vain, lue makaronipussin kyljestä ohje :)
-Ronski Raksa Rane
vahvaa koskenlaskijaa paloina paketti joukkoon ja kyllä maistuu
Maailman ehkä mielikuvituksettomin ja tylsin ruoka, teki sen sitten miten tahansa.