Oletko jo vaihtanut halvempiin ruokiin?
Tänään tein kalakeittoa ja lohifileen sijaan tulikin seitiä keittoon.
Lohi 28 euroa ja seiti 11 euroa kilo.
Täytyy sanoa, että kirvelee nyt katsoa hintoja kaupassa ja rajua on nousu, mutta jatkuu vaan.
Pienituloisella tulee tekemään tiukkaa elää ensi talvena sähkölaskujen kera.
Kommentit (63)
Tuo lohen hinta jo hirvittää. Tuntuu kalliilta maksaa 28 € kilo kun muistaa ajat jolloin sitä sai toistuvasti tarjouksesta 7 € kilo.
Helposti saa kirjolohta 16€/kg tarjouksista kun vaan pitää silmänsä auki.
Vierailija kirjoitti:
Tuo lohen hinta jo hirvittää. Tuntuu kalliilta maksaa 28 € kilo kun muistaa ajat jolloin sitä sai toistuvasti tarjouksesta 7 € kilo.
K-Supermarketeissa on juuri nyt tarjouksessa 9, 99 €/kg.
Lohi jää itelläkin kyllä kauppaan nykyisillä kilohinnoilla. Ja kahvin ostaminen kirpaisee. Muuten ei ole muutoksia kulutustottumuksissa vielä. Kuitin loppusummissa kyllä.
Olen aina ollut nuuka. Ruokaostoksia teen tarjousten perusteella. En ole mikään hyvä kokki, mutta silti teen ruuat itse. Olen pitkään elänyt hyvin yksinkertaisilla ruokaresepteillä. Keittoja, pataruokia, pasta- ja riisiannoksia. Sama kaava toistuu usein. Ei haittaa.
Joo. Edullisempia kasviksia (juureksia) tullut enemmän käyttöön, liha puhalaputettua tai tarjouksesta, aina alle 7€/kg. Eli nautaa ei tule pelkiltään ostettua enää lainkaan. Hedelmistä ostan banaaneja, omenoita ja kauden halpoja sitruksia, kilohinta alle 2€/kg.
Kananmunat yritän löytää aina alennettuun hintaan, kun löydän, ostan paljon (viimeksi 9 kennoa... nyt harmi kyllä loppuivat).
Ostan edullisinta riisiä, edullisinta pastaa.
En osta eineksiä kuin poikkeustapauksissa.
Jne...
Monet terveet kotimaiset raaka-aineet on edelleen todella halpoja. Ulkomaisten kalojen lisäksi voisi alkaa suosia kotimaisia vähemmän käytettyjä kaloja.
Edullisia ja terveellisiä kotimaisia kasviksista tehtyjä ruokia kuten kaalilaatikkoa, hernekeittoa, paahdettuja juureksia yms voisi alkaa hyödyntää paljon enemmän.
Söimme jo aiemminkin edullisesti. Yritän kasvattaa itse enemmän ja kerätä enemmän.
Minusta seiti on juuri se kalakeittokala, meillä äiti käytti sitä.
Pakko oli kyllä. Enää ei voi suosia kotimaista ja kotimainen muuttui luksus tuotteeksi
Vierailija kirjoitti:
Pakko oli kyllä. Enää ei voi suosia kotimaista ja kotimainen muuttui luksus tuotteeksi
Nyt jos koskaan pitää suosia suomalaista ruokaa, koska kohta sen saatavuus on vaakalaudalla mikäli ei saada viljelijöille ym ruokaketjuun arvostusta.
Eikä se kotimaisuus minusta ole näkynyt hinnoissa mitä tuotteita ostan.
Vierailija kirjoitti:
Joo. Edullisempia kasviksia (juureksia) tullut enemmän käyttöön, liha puhalaputettua tai tarjouksesta, aina alle 7€/kg. Eli nautaa ei tule pelkiltään ostettua enää lainkaan. Hedelmistä ostan banaaneja, omenoita ja kauden halpoja sitruksia, kilohinta alle 2€/kg. --
Lidlin hevihävikkilaatikot (2 €) ovat loistavia! Juuri ostin lauantaina laatikon, ja siinä oli yli 4 kiloa kasviksia ja hedelmiä: parsaa, herkkusieniä, paprikoita, salaattia, omenoita, nektariineja...
Vierailija kirjoitti:
Monet terveet kotimaiset raaka-aineet on edelleen todella halpoja. Ulkomaisten kalojen lisäksi voisi alkaa suosia kotimaisia vähemmän käytettyjä kaloja.
Edullisia ja terveellisiä kotimaisia kasviksista tehtyjä ruokia kuten kaalilaatikkoa, hernekeittoa, paahdettuja juureksia yms voisi alkaa hyödyntää paljon enemmän.
En nyt viime viikolla katsonut, mutta täkäläisissä kaupoissa ei ole ollut lainkaan tavallisia soppaherneitä, ei edes niitä keltaisia (=kalliimpia). Jotain luomuherneitä oli jossain vaiheessa, mut nyt nekin on loppu. Ajattelin, että ne on siirretty johonkin toiseen hyllyyn, mutta ei ole. Niitä ei vaan ole ollut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo. Edullisempia kasviksia (juureksia) tullut enemmän käyttöön, liha puhalaputettua tai tarjouksesta, aina alle 7€/kg. Eli nautaa ei tule pelkiltään ostettua enää lainkaan. Hedelmistä ostan banaaneja, omenoita ja kauden halpoja sitruksia, kilohinta alle 2€/kg. --
Lidlin hevihävikkilaatikot (2 €) ovat loistavia! Juuri ostin lauantaina laatikon, ja siinä oli yli 4 kiloa kasviksia ja hedelmiä: parsaa, herkkusieniä, paprikoita, salaattia, omenoita, nektariineja...
Onhan ne loistavai, silloin kun sellaisen sattuu saamaan. Ei ole paljon tämän kaupungin Lidleissä näkynyt, niitä tulee ilmeisesti vain pari-kolme kerrallaan tarjolle ja menevät samatien. Enkä ole kyllä keksinyt, että mihin aikaan niitä laittavat, kun en kertakaikkiaan pysty päivystämään siellä Lidlin aulassa koko päivää. Ei ole ennen kahdeksaa aamulla, ei kasilta, ei kasin jälkeen, ei ennen ysiä... Ja sit joskus on. Joka kerta Lidlin ohi mennessäni kurkkaan, onko. Kerran puolessa vuodessa on käynyt säkä.
Mä oon päättänyt, etten maksa sitä korkeaa hintaa tavis tuotteista, vaan siirryn laadukkaampiin tuotteisiin. Kivempaa se on maksaa niistä paljon kuin olisi nomaaleista arki ruuista.
Ruoassa myös monipuolisuus ja terveellisyys on tärkeä eikä siinä mielessä ensimmäinen paikka karsia.
Itse valmistettu ruoka on usein edullista oli sitten joukossa silloin tällöin lohta tai mitä vain
Vierailija kirjoitti:
Ihmeen vähän tästä uutisoidaan mutta onneksi jotan valoa näkyy tunnelin päässä. Voidaan saada totuutta sisältäviä uutisia
https://uvmedia.org/2022/05/16/valtamedian-haastamista-pyritaan-laajent…
Eiköhän valtamedioita hyppysissään pitävä eliitti tuonkin jossain vaiheessa osta pois kuleksimasta.
Vierailija kirjoitti:
En nyt viime viikolla katsonut, mutta täkäläisissä kaupoissa ei ole ollut lainkaan tavallisia soppaherneitä, ei edes niitä keltaisia (=kalliimpia). Jotain luomuherneitä oli jossain vaiheessa, mut nyt nekin on loppu. Ajattelin, että ne on siirretty johonkin toiseen hyllyyn, mutta ei ole. Niitä ei vaan ole ollut.
Oho! Ehkä hernekeitto alkanut maistua monille nyt! Sehän olisi vain hyvä. Kaalia näkyy vielä kaupoissa
En ole nähnyt tarvetta ruuassa säästämiseen.