Sekasyöjä - syötkö lihaa tai kalaa joka aterialla ja jos et niin mitä lihattomia ruokia teet?
Syötkö kasvisruokaa? Mitä kasvisruokia valmistat?
Kommentit (63)
Kreikkalaista salaattia. Tosin syön sen kanssa etenkin talvisin lihaa, kanaa tai kalaa.
Lähinnä keittoja: linssikeitto, tomaattikeitto, sipulikeitto, purjoperunasosekeitto, hernekeitto (parempi minusta ilman lihaa), maa-artisokkakeitto, paahdettu paprikakeitto. Näin keväällä tulee kyllä tehtyä myös parsarisottoa. Sit jos munakkaat lasketaan niin niitä teen aika usein nopeaksi lounaaksi.
Olen melkein 70-vuotias mummeli ja sekasyöjä. Mutta kun kysyt, niin huomaan kyllä aika paljon laittavani ruokaa, jossa ei ole lihaa eikä kalaa.
Kasvislasagnea, hernekeittoa, kasvissosekeittoa, kesäkeittoa, tomaattikeittoa, sienikeittoa, salaatteja, uunijuureksia, juurespataa, munakkaita, puuroja. Kesällä hyvin usein lämpimänä ateriana uusia perunoita, paistettuja sieniä ja erilaisia vihanneksia.
Kasvislasagne on todellinen herkku!
Jos ei tarvitse olla vegeä vaan lihaton riittää, niin salaatteja syön paljon, hernekeittoa, jälkiruokana lettuja, välipalana/aamupalana avokado+raejuusto. Ja hedelmäsalaatit. Paljon kaikenlaista
Keittoja ja erilaisia pataruokia tulee tehtyä paljon joko ihan pelkillä kasviksilla tai sitten pavuilla. Erilaiset chilit ja curryt ei mielestäni todellakaan kaipaa mitään lihaa vaan ovat erinomaisia kasviksista ja pavuista tehtyinä. Kasvisgratiinia ja paahdettuja kasviksia syön monesti ihan sellaisenaan ruoaksi. Mifurae on hyvää laatikoissa, esim. punajuuren kanssa. Yleensäkin tulee käytettyä paljon enemmän juustoa ja maitotuotteita proteiinina kuin lihaa tai kalaa.
Nämä kasvis- ja papupadat kuulostaa todella hyviltä? Mitä laitatte näihin? Tomaattia? Papua? Tomaattimurskaa? Kesäkurpitsaa?
Vinkkejä resepteihin
Meillä syödään kasvisvoittoisesti, mutta kananmunia ja juustoa käytetään.
Peruskasvisruokia olisi vaikka pasta, tacot paputäytteellä, kasvissosekeitto, hernekeitto, pinaattilelu, salaatit jne
Oikeastaan mun lempiruuat on kasvisruokia, niin sekasyöjä kuin olenkin. Borssikeitto smetanalla, kaalikääryleet sienitäytteellä, purjo-perunasosekeitto, kaalipiirakka, vihannesmunakas, kantarellirisotto, gratinoitu kukkakaali...
Uunifetapastakin valmistuu helposti ja on maukas
No en tietenkään. Teen esimerkiksi linssikeittoa ja linssipataa, pastaa kasvis-, tai sienikastikkeella, perunaa ja kananmunakastiketta, munakoisogratiinia, salaatteja, sosekeittoa jne.
Falafel erilaisten kylmien tai lämpimien lisäkkeiden kanssa on myös hyvää
En todellakaan syö lihaa joka aterialla. Aamupalalla ei ole koskaan lihaa. Lounaaksi syön yleensä keittoa tai salaattia. Niissäkään ei yleensä ole lihaa. Päivällisruokana voi olla esim. kasvislasagnea.
Outo kysymys, mitä kasvisruokaa valmistat. Tarkoittanee niitä ruokia, joita tehdään lihan korvikkeeksi eikä sen kanssa? Sekasyöjänä 90% ruoastani on kasvisruokaa.
Useimmin syön risottoa, papupataa, pinaattikeittoa ja salaatteja. Söisin enemmänkin kasvisruokaa ellei avomies olisi niin kova jauhelihan ystävä.
Punaisen lihan käyttöä pitäisi aina vaan vähentää. Hyvät lihattomat reseptit kelpaisi tännekin! Omista resepteistä parhaimmat ovat linssikeitto, pinaattiletut, kasvissosekeitto ja uunifetapasta. Periaatteena meillä, että 1-2 ruokaa viikossa on punaisesta lihasta, loput kalaa, kanaa tai (maitoa/munaa sisältäviä) kasvisruokia.
Vierailija kirjoitti:
Outo kysymys, mitä kasvisruokaa valmistat. Tarkoittanee niitä ruokia, joita tehdään lihan korvikkeeksi eikä sen kanssa? Sekasyöjänä 90% ruoastani on kasvisruokaa.
Millaisia pääruokia teet, jotta vain 10% on eläinperäistä?
Vierailija kirjoitti:
Nämä kasvis- ja papupadat kuulostaa todella hyviltä? Mitä laitatte näihin? Tomaattia? Papua? Tomaattimurskaa? Kesäkurpitsaa?
Vinkkejä resepteihin
Tässä minulla käytössä oleva perusresepti, jota on helppo muokata sen mukaan mitä sattuu kaapista löytymään. Eikä tarvitse mielestäni välttämättä edes riisiä lisukkeeksi.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-papupata
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Outo kysymys, mitä kasvisruokaa valmistat. Tarkoittanee niitä ruokia, joita tehdään lihan korvikkeeksi eikä sen kanssa? Sekasyöjänä 90% ruoastani on kasvisruokaa.
Millaisia pääruokia teet, jotta vain 10% on eläinperäistä?
Eihän kasvisruoka tarkoita sitä, ettei siinä voisi olla mukana jotain eläinperäistä. Esim. pinaattiletut (sis. munaa ja maitoa) ovat kasvisruokaa.
t. eri
Linssejä, papuja ja kikhernenitä tulee käytettyä. Keitto ja kastikkeita, vaikka chili sin carne tai kikherneitä intialaisittain maistettuna.