Airfryer.
Onko se airfryer maineensa ja kaikkien kehujen veroine?, kuinka lähelle sillä pääsee vaikka ranskanperunoissa rasvakeittimen tasoa? Minkä hintaluokan laite kannattaisi vähintään ostaa? Jakakaa kokemuksianne ko laitteen omistavat.
Kommentit (22)
Olen tykännyt, saan sillä hyvin rapsakkaa ja maukasta ruokaa yhdelle. Ranut tulee ihan rapeet, samanlaiset kun jos uunissa paistaa ohuesti leviteltynä. Hyvin tulee myös esim lihapullat, nugetit, kananmuna, leikkeleet, tofu.. facessa ryhmiä joissa reseptejä ja kokemuksia. Mulla on halpa versio, jossa 2 tiskattavaa osaa.
Vierailija kirjoitti:
Olen tykännyt, saan sillä hyvin rapsakkaa ja maukasta ruokaa yhdelle. Ranut tulee ihan rapeet, samanlaiset kun jos uunissa paistaa ohuesti leviteltynä. Hyvin tulee myös esim lihapullat, nugetit, kananmuna, leikkeleet, tofu.. facessa ryhmiä joissa reseptejä ja kokemuksia. Mulla on halpa versio, jossa 2 tiskattavaa osaa.
Kaikkea epäterveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Mihin kysymykseen vastausvaihtoehdot on?
Ensimmäiseen. Ap
On kätevä esim. karjalanpiirakoiden lämmityksessä.
Ja jos haluaa tehdä pikaruokaa pannulla, eikä ole aikaa keittää perunoita, voi laittaa fryeriin pakasteperunoita valmiiksi kypsymään, ja lisää lopuksi pannulle.
Sitä voi käyttää aika moneen juttuun, kun käyttää luovuutta.
Ostin halvimman mahdollisen, ja on riittänyt hyvin.
Jos etsit rasvakeitintä, osta rasvakeitin. Se ei ole "terveellinen vaihtoehto rasvakeittimelle", vaan ihan eri käyttöön. Toisenlaisiin ruokiin. Trust me...
Aivan loistava! Kasvikset, lihat, kanat, siivet, nugetit, ranskalaiset, munakkaat, kokonaiset aamiaiset, pizzat, piirakat, ihan kaikki teen sillä. Säästää aikaa ja vaivaa. Asutaan maassa, jossa lapsilla on vain maksullinen ruoka koulussa ja siksi laitan heille lounaan itse mukaan. Ennen jouduin tekemään edellisenä iltana ja lämmittämään uunissa tai pannulla sit aamulla. Nyt isken airfryeriin aamulla ja 7-10 min. lounas on valmis lounasboksiin.
Tulee hyvää, rapsakkaa ja terveellisempää, suosittelen!
Vierailija kirjoitti:
Jos etsit rasvakeitintä, osta rasvakeitin. Se ei ole "terveellinen vaihtoehto rasvakeittimelle", vaan ihan eri käyttöön. Toisenlaisiin ruokiin. Trust me...
Et siis tiedä koko vehkeestä mitään 😅
Vierailija kirjoitti:
Aivan loistava! Kasvikset, lihat, kanat, siivet, nugetit, ranskalaiset, munakkaat, kokonaiset aamiaiset, pizzat, piirakat, ihan kaikki teen sillä. Säästää aikaa ja vaivaa. Asutaan maassa, jossa lapsilla on vain maksullinen ruoka koulussa ja siksi laitan heille lounaan itse mukaan. Ennen jouduin tekemään edellisenä iltana ja lämmittämään uunissa tai pannulla sit aamulla. Nyt isken airfryeriin aamulla ja 7-10 min. lounas on valmis lounasboksiin.
Tulee hyvää, rapsakkaa ja terveellisempää, suosittelen!
Niin se hinta unohtui. Meillä on PHILIPS HD9650 Airfryer XXL Avance Collection 1.4 kg ja maksoi euroiksi muutettuna noin 490.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos etsit rasvakeitintä, osta rasvakeitin. Se ei ole "terveellinen vaihtoehto rasvakeittimelle", vaan ihan eri käyttöön. Toisenlaisiin ruokiin. Trust me...
Et siis tiedä koko vehkeestä mitään 😅
Minulla on se. Se Vehje valutti frittijuustotaikinapalloistani juustotäytteet ritilän läpi pohjaan. Se Vehje teetti minulle kanelin makuisia banaaneja, jotka hyvästä maustaan huolimatta olivat jotakin ihan muuta kuin ravintolan frittibanaanit (oli taikinoitu).
Sellainen ihminen, joka etsii rasvakeitintä, ei tyydyty sillä, että AF:llä saa jonkun "ihanan kanankoiven", kun ihminen haluaa sitä tuttua frittiruokaa eikä jotakin ihan muuta sinänsä "terveellisempää".
Vierailija kirjoitti:
Jos etsit rasvakeitintä, osta rasvakeitin. Se ei ole "terveellinen vaihtoehto rasvakeittimelle", vaan ihan eri käyttöön. Toisenlaisiin ruokiin. Trust me...
Niin arvelin vaan kun sitä myydään monessa kohtaa juuri terveellisempänä vaihtoehtona rasvakeittimelle 😄 Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos etsit rasvakeitintä, osta rasvakeitin. Se ei ole "terveellinen vaihtoehto rasvakeittimelle", vaan ihan eri käyttöön. Toisenlaisiin ruokiin. Trust me...
Et siis tiedä koko vehkeestä mitään 😅
Minulla on se. Se Vehje valutti frittijuustotaikinapalloistani juustotäytteet ritilän läpi pohjaan. Se Vehje teetti minulle kanelin makuisia banaaneja, jotka hyvästä maustaan huolimatta olivat jotakin ihan muuta kuin ravintolan frittibanaanit (oli taikinoitu).
Sellainen ihminen, joka etsii rasvakeitintä, ei tyydyty sillä, että AF:llä saa jonkun "ihanan kanankoiven", kun ihminen haluaa sitä tuttua frittiruokaa eikä jotakin ihan muuta sinänsä "terveellisempää".
Frittiruokaa tollakin saa ihan samalla tavalla. Juustopallerot pitää olla levyn päällä, ei ritilällä. Ethän sä laita grilliinkään niitä laita ritilälle. Ja nuo banaanit taas Ei se makuun vaikuta mitenkään missä sä ne teet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos etsit rasvakeitintä, osta rasvakeitin. Se ei ole "terveellinen vaihtoehto rasvakeittimelle", vaan ihan eri käyttöön. Toisenlaisiin ruokiin. Trust me...
Niin arvelin vaan kun sitä myydään monessa kohtaa juuri terveellisempänä vaihtoehtona rasvakeittimelle 😄 Ap
Ja sitä se onkin!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos etsit rasvakeitintä, osta rasvakeitin. Se ei ole "terveellinen vaihtoehto rasvakeittimelle", vaan ihan eri käyttöön. Toisenlaisiin ruokiin. Trust me...
Et siis tiedä koko vehkeestä mitään 😅
Minulla on se. Se Vehje valutti frittijuustotaikinapalloistani juustotäytteet ritilän läpi pohjaan. Se Vehje teetti minulle kanelin makuisia banaaneja, jotka hyvästä maustaan huolimatta olivat jotakin ihan muuta kuin ravintolan frittibanaanit (oli taikinoitu).
Sellainen ihminen, joka etsii rasvakeitintä, ei tyydyty sillä, että AF:llä saa jonkun "ihanan kanankoiven", kun ihminen haluaa sitä tuttua frittiruokaa eikä jotakin ihan muuta sinänsä "terveellisempää".
Öö, miten se ei ole frittiruokaa ilman karseaa ja turhaa määrää rasvaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos etsit rasvakeitintä, osta rasvakeitin. Se ei ole "terveellinen vaihtoehto rasvakeittimelle", vaan ihan eri käyttöön. Toisenlaisiin ruokiin. Trust me...
Et siis tiedä koko vehkeestä mitään 😅
Minulla on se. Se Vehje valutti frittijuustotaikinapalloistani juustotäytteet ritilän läpi pohjaan. Se Vehje teetti minulle kanelin makuisia banaaneja, jotka hyvästä maustaan huolimatta olivat jotakin ihan muuta kuin ravintolan frittibanaanit (oli taikinoitu).
Sellainen ihminen, joka etsii rasvakeitintä, ei tyydyty sillä, että AF:llä saa jonkun "ihanan kanankoiven", kun ihminen haluaa sitä tuttua frittiruokaa eikä jotakin ihan muuta sinänsä "terveellisempää".
Öö, miten se ei ole frittiruokaa ilman karseaa ja turhaa määrää rasvaa?
Ööh, no koska koostumus, suutuntuma ja maku on eri?
Huomatkaa, että en väitä etteikö sille voisi keksiä jotakin käyttöä, mutta sitä on harhaanjohtavasti markkinoitu "terveellisenä frittikeittimenä". Mä en hankkinut sitä tehdäkseni sillä omelettia ja rapeita kasviksia...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos etsit rasvakeitintä, osta rasvakeitin. Se ei ole "terveellinen vaihtoehto rasvakeittimelle", vaan ihan eri käyttöön. Toisenlaisiin ruokiin. Trust me...
Et siis tiedä koko vehkeestä mitään 😅
Minulla on se. Se Vehje valutti frittijuustotaikinapalloistani juustotäytteet ritilän läpi pohjaan. Se Vehje teetti minulle kanelin makuisia banaaneja, jotka hyvästä maustaan huolimatta olivat jotakin ihan muuta kuin ravintolan frittibanaanit (oli taikinoitu).
Sellainen ihminen, joka etsii rasvakeitintä, ei tyydyty sillä, että AF:llä saa jonkun "ihanan kanankoiven", kun ihminen haluaa sitä tuttua frittiruokaa eikä jotakin ihan muuta sinänsä "terveellisempää".
Frittiruokaa tollakin saa ihan samalla tavalla. Juustopallerot pitää olla levyn päällä, ei ritilällä. Ethän sä laita grilliinkään niitä laita ritilälle. Ja nuo banaanit taas Ei se makuun vaikuta mitenkään missä sä ne teet.
Eikun puhuitkin olevan kaikkea muuta vaikkakin hyviä. Erikoista, olikohan sulla asteet ja aika ihan oikein? Mä en huomaa koostumuksessa mitään eroa taikinoiduissa tai paneeratuissa ruoissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aivan loistava! Kasvikset, lihat, kanat, siivet, nugetit, ranskalaiset, munakkaat, kokonaiset aamiaiset, pizzat, piirakat, ihan kaikki teen sillä. Säästää aikaa ja vaivaa. Asutaan maassa, jossa lapsilla on vain maksullinen ruoka koulussa ja siksi laitan heille lounaan itse mukaan. Ennen jouduin tekemään edellisenä iltana ja lämmittämään uunissa tai pannulla sit aamulla. Nyt isken airfryeriin aamulla ja 7-10 min. lounas on valmis lounasboksiin.
Tulee hyvää, rapsakkaa ja terveellisempää, suosittelen!
Niin se hinta unohtui. Meillä on PHILIPS HD9650 Airfryer XXL Avance Collection 1.4 kg ja maksoi euroiksi muutettuna noin 490.
Okei, kiitos asiallisesta vastauksestasi.
Tuon hintaluokan laitteelta toki osaa jo odottaakin jotain laatua tuloksessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos etsit rasvakeitintä, osta rasvakeitin. Se ei ole "terveellinen vaihtoehto rasvakeittimelle", vaan ihan eri käyttöön. Toisenlaisiin ruokiin. Trust me...
Et siis tiedä koko vehkeestä mitään 😅
Minulla on se. Se Vehje valutti frittijuustotaikinapalloistani juustotäytteet ritilän läpi pohjaan. Se Vehje teetti minulle kanelin makuisia banaaneja, jotka hyvästä maustaan huolimatta olivat jotakin ihan muuta kuin ravintolan frittibanaanit (oli taikinoitu).
Sellainen ihminen, joka etsii rasvakeitintä, ei tyydyty sillä, että AF:llä saa jonkun "ihanan kanankoiven", kun ihminen haluaa sitä tuttua frittiruokaa eikä jotakin ihan muuta sinänsä "terveellisempää".
Öö, miten se ei ole frittiruokaa ilman karseaa ja turhaa määrää rasvaa?
Ööh, no koska koostumus, suutuntuma ja maku on eri?
Huomatkaa, että en väitä etteikö sille voisi keksiä jotakin käyttöä, mutta sitä on harhaanjohtavasti markkinoitu "terveellisenä frittikeittimenä". Mä en hankkinut sitä tehdäkseni sillä omelettia ja rapeita kasviksia...
Vastasinkin jo, mutta ihan täsmälleen sama koostumus meillä niissä on ilman sitä valuvaa rasvaa.
Minua kiinnostaisi kuulla kokemuksia näistä ihan halvimmista versioista.
Päteekö sama niinkun melkein kaikessa muussakin että hyvää ja halpaa ei olekkaan.
Halvimmissa versioissa pahin ongelma on alhainen teho.
Airfryerin koko idea on siinä että se tuottaa nooeasti todella kovan ja kuuman ilmavirran joka kypsentää pinnan rapeaksi niin nopeasti ettei sisusta ehdi kuivua.
Minulla on 2000W philips jossa riittää potkua juuri sen verran että laite tosiaan ilmafriteeraa mikä edellyttää juuri nopeaa kypsennystä. Tuollakin teholla voi kypsentää vain pieniä määriä kerrallaan jos haluaa sekä pinnalta rapean että sisältä mehevän kypsennyksen kuten friteerauskeittmellä (joka löytyy myös)
Ihan samankokoisissa halpislaitteissa on pahimmillaan vain 1300W millä laite kypsentää niin hitaasti ettei tulos hirveästi kiertoilmauunista poikkea jos konetta tosiaan täyttää luvatun kapasiteetin rajoille.
Mihin kysymykseen vastausvaihtoehdot on?