Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tuleeko muille maha kipeeksi liemikuutioista?

Vierailija
22.04.2022 |

Mitä ihmettä niissä on, että aina alkaa mahaan sattumaan, jos syö ruokaa missä niitä on käytetty?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niissä on ties mitä, en käytä koskaan. Mahakipua voi aiheuttaa niissä käytetty rasva tai mauste?

Vierailija
2/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokin niistä lisäaineista voi helposti olla syynä. Erilaiset arominvahventeet ja säilöntäaineet aiheuttavat joillekin myös allergisia oireita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedätkö etukäteen tai kysytkö onko niitä käytetty, vai laitatko itse niitä ruokaan?

Voiko olla jokin psykologinen juttu?

Vierailija
4/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim:

Jodioitu suola, maltodekstriini, perunatärkkelys, vehnäproteiinihydrolysaatti (aromi, vehnäproteiini, suola, palmuöljy), sokeri, karamellisoitu sokeri, ekstra-neitsytoliiviöljy (5%), kuivattu naudanlihajauhe [naudanliha (2,2%), jodioitu suola, hapettumisenestoaine (rosmariiniuute)], aromit, hiivauute, arominvahvenne (dinatrium-5''-ribonukleotidit), väri (ammoniumsulfiittimenetelmän sokerikulööri), mustapippuri. saattaa sisältää selleriä.

Kannattaisi siis keittää liemet itse. Kerralla voi tehdä koko vuoden annoksen ja pakastaa.

Vierailija
5/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laktoosi

Vierailija
6/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole käyttänyt liemikuutioita varmaan 10 vuoteen. Mihin oikein edes tarvitsisin, vaikka meillä syödään 99 prosenttisesti kotiruokaa. Itse maustan kaikki ruoat eri mausteilla, yrteillä ym ja käytän voita, kermaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee ja se johtuu niissä olevista hiivauutteista ja muista aromivahventeista. En tajua miksi niitä käytetään.

Vierailija
8/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta sellaisia, missä ei ole natriumglutamaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tule.

Ihme hiutaleita...

Vierailija
10/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me ollaan ruvettu välttelemään palmuöljyä. Itsellä maha turpoaa ja pierettää ja mies röyhtäilee yötä myöten, jos on osuttu palmuöljyyn. Eron todellakin huomaa. Palmuöljy oli kielletty Suomessa ennen EU:hun liittymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka niitä vielä käyttää? Lopetin jo kolme vuosikymmentä sitten kun luin, että ennen lihaliemi tehtiin itse siinä oli tasan 5-6 eri virhannesta/juuresta ja yrttiä lihan ja luiden lisäksi. Liemikuutioissa on 400 erilaista kemiallista ainetta. Sen jälkeen en ole pilannut ainoatakaan keittoa ja kastiketta moisilla haisevilla kuutioilla.

Vierailija
12/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No siinä tuoteselosteessahan se kerrotaan, mitä niissä on.

Minulle ei tule maha kipeäksi, ja jos tulisi niin en tietenkään söisi sellaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuka niitä vielä käyttää? Lopetin jo kolme vuosikymmentä sitten kun luin, että ennen lihaliemi tehtiin itse siinä oli tasan 5-6 eri virhannesta/juuresta ja yrttiä lihan ja luiden lisäksi. Liemikuutioissa on 400 erilaista kemiallista ainetta. Sen jälkeen en ole pilannut ainoatakaan keittoa ja kastiketta moisilla haisevilla kuutioilla.

Ihan mielenkiinnosta: millainen aine on "kemiallinen" aine? Ja millaiset aineet eivät ole kemiallisia?

Vierailija
14/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liemikuutioissa on mieletön määrä erilaisia lisä- ja säilyvyyttä lisääviä aineita.

Taatusti herkkävatsaiselle niistä voi tulla vaikka minkälaisia oireita, jopa ripulia.

Parasta olisi ostaa sellaisia liemikuutioita, missä on mahdollismman vähän säilöntäaineita, niitäkin on,  mutta tuoteselosteet pitää lukea tosi tarkkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tulee ja se johtuu niissä olevista hiivauutteista ja muista aromivahventeista. En tajua miksi niitä käytetään.

No ei kai niitä sellaiset ihmiset käytäkään, joille hiivauutteet ja muut aromivahventeet eivät sovi. Ainakaan täysijärkiset.

Vierailija
16/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on se natriumglutamaatti mikä saa vatsan kipeäksi

Vierailija
17/17 |
22.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei niitä ole tarkoitus paljaltaan syödä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kuusi yhdeksän