Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ehdotuksia soseeksi?

Vierailija
22.07.2008 |

Olen tehnyt satsin peruna-porkkana-kukkakaali -sosetta pakkaseen puolivuotiaalleni. Mitä muuta sosetta ehdottaisitte pakkaseen tehtäväksi? Ajattelin esim. bataatti-kesäkurpitsaa - olisikos hyvä yhdistelmä ja laittaisiko siihen jotain muutakin?



Sosevinkkejä otetaan vastaan :)

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

parsakaali-kukkakaali upposi myös hyvin, vaikka haju oli kyllä aika paha :)

Vierailija
2/9 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että tein usein ihan pelkkää porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia yms. ja pakastin jääpalamuotissa ja otin sitten siitä sopivan annoksen eri lajeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

jääpalamuotissa minäkin tein. Tuo on ihan hyvä idea että pakastaa kaikki erikseen, saa eri vaihtoehtoja. Kukkakaali ja parsakaali tekevät vähän mahavaivoja, siksi en nyt laittaisi niitä. Maissi ja herne voivat olla hankalia kuorien takia. Porkkana muuten hyvä, mutta kun se värjää niin herkästi, vauva on sen verran kova puklaamaan...



Jauheliha taitaa jäädä aika karkeaksi... Mitenhän olisi joku muu liha (tai kana?), jos sitä laittaisi johonkin satsiin?

Vierailija
4/9 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tein maissisosetta pakastemaissista, ja siitä hukkaprosentti on NIIN valtava että tulee edullsemmaksi ostaa se valmiina. Samoin oli herneen kanssa.



Jauhelihaa kyllä laitoin, ensin keitin ja muussasin tehosekoittimella kasvisten sekaan. Samoin tein kananfileille. Riippuu varmaan lapsesta, onko liian karkeaa. Meillä tottui syömään omatekoisia, joissa oli pieniä "rakeita" ja hyvin kyllä upposi.



2

Vierailija
5/9 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaikka värjäähän se.

Peruna-parsakaali-kukkakaali,

ja sitten pakastelin vain rasioihin yhtä kasvista ja sekoittelin sitten eri mössöjä.

Vierailija
6/9 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, en halua arvostella, mutta haluaisin tietää, että miksi niitä soseita pitää tehdä etukäteen pakkaseen?



Itse ainakin esikoisen kanssa pakastin vain kanaa/porsasta/nautaa yms. sopivina paloina, ostin pakastealtaasta kukkakaalia/herneitä/porkkanaa yms. suurina pusseina. Ja perunaa tietty tuoreena. Tein joka päivä niistä vaihtelevan sekoituksen keittämällä (aikaa kului n. 15 min), ja lapsi söi samaa ruokaa sekä lounaaksi että päivälliseksi. (Kuopuksen kanssa sitten mennäänkin nyt ihan Pilteillä).



Ts. eikö toi jääpalakikkailu ole aika hankalaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Löysinkin koneelta esikoiselle tekemieni ruokien ohjeita. Ihan innostuin taas itsekin, kun kuopus tulee kohta 5 kk ja reilun kuukauden päästä aloitellaan soseiden maistelut :)



***



Kesäkeitto: (yli 4kk)

2annosta



1-2 (100g) perunaa



1 dl (60g) pakastettua vihannessekoitusta tai tuoretta porkkanaa, herneitä,



kukkakaalia ja vihreitä papuja



1½ dl vettä



2 dl lapsen käyttämää maitoa



hienonnettua persiljaa





Pese ja kuori perunat. Kuutioi ja keitä puolikypsäksi kannen alla.



Lisää pakastevihannekset tai kuutioidut, tuoreet vihannekset.



Kypsennä noin 15min.



Soseuta keitinliemineen. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi ja lisää persilja.



Jäähdytä syöntilämpöiseksi.



***

Broileri-kasvissose (yli 5kk)

3-4 annosta



75g maustamatonta, nahatonta ja luutonta broilerinrintafileetä



1 (100g) porkkana kuorittuna



1 (50g) peruna kuorittuna



pala (50g) kesäkurpitsaa



n.1 dl keitinlientä tai lapsen käyttämää maitoa



hienonnettua persiljaa





Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Voit käyttää myös pakastekasviksia.



Laita kuutioitu filee kiehuvaan suolattomaan veteen. Anna kiehua hetki, noin 5min.



Lisää kuutioitu porkkana ja paloiteltu peruna. Vettä tarvitset sen verran, että raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja keitä kypsäksi, noin 10min. Säästä keitinliemi. Soseuta ruoka esim. Sauvasekoittimella. Lisää keitinlientä tai maitoa sen verran, että sose on pehmeää. Lisää joukkoon hienonnettua persiljaa.



***

Jauheliha-kasvissose (yli 5kk)

3-4 annosta





50g naudanpaistia tai muuta vähärasvaista lihaa jauhettuna



2 dl (100g) peruna-sipulisekoitusta tai vastaava määrä tuoreita kasviksia



1½ dl (100g) pakastettua maissia



1 (90g) tomaatti



n. ½dl vettä tai lapsen käyttämää maitoa





Laita liha ja peruna-sipulisekoitus kiehumaan vähäiseen suolattomaan veteen. Keitä kypsäksi, noin 10min. Lisää maissi ja lohkottu tomaatti joukkoon ja anna kiehua muutama minuutti. Soseuta liemineen. Lisää joukkoon vettä tai lapsen käyttämää maitoa, kunnes seos on riittävän sakeaa. Halutessasi voit maustaa lopuksi hienonnetulla persiljalla.



***

Liha-kasvissose (yli 5kk)

3 annosta





50g possun paistia, ulkofileetä tai muuta vähärasvaista lihaa



2 (100g) kuorittua porkkanaa



pala (100g) kesäkurpitsaa tai kukkakaalia



½ dl (50g) ananasmurskaa



¼ tl oreganoa



n. 1 dl vettä tai lapsen käyttämää maitoa





Poista lihasta mahdolliset kalvot ja rasva. Kuutioi liha ja keitä kannen alla pienessä vesimäärässä, miedolla lämmöllä noin 5min. Lisää puolikypsän lihan joukkoon paloiteltu porkkana. Anna kiehua hiljalleen noin 5min. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa (kuori, jos käytät ulkomaista) tai kukkakaali sekä ananasmurska. Mausta halutessasi miedosti oreganolla. Keitä kypsäksi, noin 5min. Soseuta. Lisää joukkoon vettä tai maitoa, jotta soseesta tulee sopivan löysää.



***

Kala-kasvissose (yli5kk)

3-4 annosta





1 (130g) peruna



1 (80g) porkkanaa



pala ruodotonta kalaa esim. Kirjolohta, pakasteseitä, puna-ahventa tai siikaa



2 rkl pakasteherneitä



n. 1 dl lapsen käyttämää maitoa



hienonnettua tilliä





Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Voit käyttää myös pakastekasviksia. Laita raaka-aineet kiehumaan luettelon mukaisessa järjestyksessä. Peitä kannella. Keitä kypsäksi, noin 10 min. Soseuta keitinliemineen. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Mausta lopuksi hienonnetulla tillillä.



***

Hedelmäkiisseli (yli 4kk)

3 annosta





2 dl vettä



1 rkl perunajauhoja



1 dl ohutta omena- tai päärynäraastetta tai omenaa soseena.





Raasta kuorittu hedelmä raastinraudan hienoimmalla terällä. Mittaa kylmä vesi ja perunajauhot teflonkattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes kiisseli kiehehtaa. Siirrä pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää hedelmäraaste tai -sose kiisselipohjaan.





Kuningatarkiisseli (yli 4kk)

3 annosta





2 dl vettä



1 rkl perunajauhoja



1 prk vadelmaa ja mustikkaa soseena





Valmista kuten edellinen.



2

Vierailija
8/9 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun tekee kerralla ison satsin (koko hommassa menee max tunti jääpalakikkailuineenkin), sitten kun paloja tarvitsee, sulatus kestää vajaan minuutin. Minulla myös kaksi pientä lasta eli ei ole aikaa seistä koko ajan keittiössä



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

hyviä ohjeita :)

t. ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi kolme