G:Teettekö itse koskaan lasagnea??
Siis kastikkeetkin iha ite??
Mä otin just uunista ja maistoin- kieli palo ahneella- mut AH se on aina niiin hyvää. Ei varmaan mitään laihdutusruokaa..
Kommentit (38)
Laitan kastikkeeseen siis jauheliha mukaan varsiselleriä ,sopii hyvin
Kyllä aika usein. Lasagne on siitä kiva kotiruoka, että se on hyvää seuraavanakin päivänä. Kyllä meillä varmaan kerta kuukaudessa syödään.
Arkiruoaksi se on hivenen tyyris, kun tykätään tehdä hyvistä ruoka-aineista ja cheddar on Suomessa jostain syystä tosi kallista juustoa.
Mä teen usein niin, että teen samalla kerralla bolognese-kastiketta pakkaseen. Juustokastikehan on nyt nopea ja helppo tehdä.
Lapset tykkää kanssa lasagnen teosta kun siinä vuoan voitelua ja niiden levyjen asettelua.
Mä en edes tiennyt, että voisi ostaa jotain valmiita lasagnekastikkeita.
Minusta ihan samanlaista ruokaa kuin mikä muukin. Teen pari kertaa kuussa, on meidän perheen yksi herkkuruokia. Ja tosi helppo ja nopea tehdä itse.
Itse teen juustokastikkeen karppien ohjeella, eli ilman jauhosuurusta (suurustan kananmunalla) ja laitan sekaan raastettua parmesan-juustoa.
Jos haluaa oikaista lihakastikkeen teossa, voi ruskistetun jauhelihan joukkoon heittää kaupan valmista tomaattikastiketta, maustaa yrteillä ja valkosipulilla.
Levyinä käytän täysjyvälasagnelevyjä tai joskus kun jaksan, kaulitsen itsetekemästäni pastataikinasta isot levyt, silloin tulee kaikkein parasta. Jamie Oliverilla on muuten tosinopea tuorepastaohje kirjassaan, suosittelen.
Kun käyttää tuorepastalevyjä, lasagne valmistuu 20 minuutissa. Vielä kun malttaa antaa sen vetäytyä vartin (sillä aikaa kattaa vaikka pöydän ja siivoaa keittiön), jopa maistuu!
Ja itse teen ihan kastikkeista lähtien- ei ole minusta iso homma ollenkaan.
miten munalla suurustetaan?
Ja meillä pannaan rutkasti juustoa ja käytän täysmaitoa ja paistamiseen voita...
Oikeesti, meillä on lapset lihotuskuurilla.
2
miten munalla suurustetaan? Ja meillä pannaan rutkasti juustoa ja käytän täysmaitoa ja paistamiseen voita... Oikeesti, meillä on lapset lihotuskuurilla. 2
Luin kerran ohjeen joltain karppisivulta (vaikken kyllä itse karppaile ollenkaan) ja näin sitä sovellan:
- kuumenna kerma (tai kermamaito) kiehuvaksi
- vatkaa kiehuvan kerman joukkoon muna, vatkaa vielä hetki ja keitä samalla miedolla lämmöllä pari minuuttia (jos käytät enemmän kuin puoli litraa kermaa, tarvinnet kaksi munaa)
- ota kattila liedeltä ja kaada hetken kuluttua joukkoon raastettu parmesaani
Helppoa! Eikä kökköönny kuten helposti käy jauhosuuruksen kanssa - siksi otinkin tämän ohjeen käyttöön.
Toi kuulostikin aika kivalta. Teettekö tosiaan juustokastikkeen pelkästä parmesaanista? Eikö siitä tule aika suolaista? Tai paljonko laitetta sitten parmesaania.
Meillä tehdään gluteenitonta lasagnea, enkä ole koskaan onnistunut saamaan maissijauhoilla täysin paakutonta.
2
Toi kuulostikin aika kivalta. Teettekö tosiaan juustokastikkeen pelkästä parmesaanista? Eikö siitä tule aika suolaista? Tai paljonko laitetta sitten parmesaania.
Kyllä se aika suolaista on, mutta muuten en niin paljon suolaa lasagneen laitakaan. Määrästä en osaa sanoa, sellainen iso kourallinen tai minkä verran nyt sattuu kaapista löytymään. Kokeilemalla löytyy itselle sopivin määrä. Kaipa joku muukin kova juusto kävisi, mutta ne tuppaavat kaikki olemaan aika suolaisia (esim. pecorino). Jos laittaa pehmeää juustoa, kastikkeesta tulee venyvää eikä se ole niin miellyttävää.
lukuunottamatta pastalevyjä, jotka ostan valmiina. Ja teen sen kyllä niin että on ihan kohtuullisen kevyttä. Ei lasagnen ole mikään pakko olla rasvapommi, niinkuin ei monen muunkaan ruuan. Hyvin usein teen myös kasvislasagnea itselleni, senkin alusta asti itse.
Juuri eilen viimeksi. Nyt jo kaikki syöty.
Lasten lemppari ruoka,valmiita eivät syö.
No kai sä AP teet sen pastankin itse, eihän sitä muuten voi itsetehdyksi sanoa.
käytän juustokastikkeeseen mieluiten punaleimaemmentalia, pidän jotenkin sen mausta.
Joo ma laitan sitten tuntuvasti enemman juustoa. Teen siis cheddarista ja kylla ma laitan ehka 400 g juustoa. Mun ei siis tod ole mkaan low fat option.
siis soosit, en lasagnelevyjä. Teen vaihtelevasti jauhelihasta, kanasta kai kasviksista.
Teen kastikkeiksi joko soijarouhe-tomaatti- tai kasvissekoitus-tomaatti- ja (kasvis/lehmän)maito-(soija/maito)juustosörsselit. Pastaksi kiehautan täysjyvälasagnelevyt (olen syönyt joskus lasagnea, jossa levyt olivat kovia, mutta kiehautusmenetelmällä ovat aina pehmeitä). Hyvää!
Ei ole laihduttajan ruokaa, mutta mulla onkin liian laihat lapset.