Jos paistaa uunissa eri astioissa ruoat, voiko saada allergia-oireita?
Kaksi eri vuokaa ja toisessa allergisoivia mausteita. Voiko ne kuitenkin laittaa samaan aikaan kypsymään uuniin? Voiko ne allergisoivat aineet mitenkään siirtyä ilman kautta toiseen ruokaan?
Kommentit (10)
Itse olen niin allerginen kalalle, että en voisi syödä jos uunissa olisi ollut samaan aikaan kalaa. En voi olla samassa huoneessa, jossa paistetaan kalaa.
Jos haluat pelata varman päälle, niin paista erikseen, ensin se allergiaversio ja sitten se missä on niitä mausteita. Noin minä tekisin.
Kyllä siinä on kontaminaatioriski, jos ovat samaan aikaan uunissa.
Voi, jos allergia on todella paha, mutta se lienee harvinaista. Jos on ollenkaan riskinä esimerkiksi anafylaktinen shokki, niin en lähtisi riskeeraamaan.
Sitä on perheitä, jossa laitetaan esimerkiksi kalaa vain silloin, kun allerginen perheenjäsen on matkoilla.
Kannattaa kysyä allergian voimakkuutta.
Meillä en laita yhtäaikaa maitoa/kanamunaa sisältäviä ruokia uuniin kuin näille allergisten ruokaa.
Muut allergiat lievempiä eli laitan yhtäaikaa uuniin eri viljoja sisältäviä ruokia ja eri kasviksia ja mausteita kunhan ovat eri astioissa ja tarvittaessa folio päällä jos voi roiskua.
Eli yhtä ainoaa oikeaa vastausta et saa muuta kuin kyseisen allergian voimakkuuden tietäjältä.
Voi olla ettet voi edes tehdä allergisen ruokia samassa keittiössä. Saatikka paistaa samassa uunissa.
Ainoa tapa on tehdä kaikille samaa ruokaa eli sen allergisen mukaan. Edellyttäen että sun keittiö ja koti on sellainen minne allerginen voi tulla.
Miksi pitää tehdä ehdointahdoin sellaista ruokaa, mitä kaikki eivät pysty syömään? Eikö olisi sekä helpompaa että kaikille mukavampaa, jos kenenkään ei tarvitse syödä mitään erikoisruokaa=
Tuskin ne mausteet sieltä hyppivät toiseen kulhoon. Jos haluat varmistaa, niin laita folio kummankin vuoan päälle.