Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Rehellisesti: osaatko tehdä ruokia ilman puolieineksiä?

Vierailija
22.07.2008 |

Siis näitä valmiiksi suikaloituja ja vakuumpakattuja lihoja ja kaloja, juuressuikalepakasteita, pakastevihanneksia jne?



Ja hei, kuka kumma EI osaa tehdä leipää??? Kyllä pitää olla uusavuton, jos ei osaa sämpylää pyöräyttää. Ohjeita löytyy pilvin pimein vaikka netistä. Eihän siinä ole kuin jauhoja, hiivaa, ehkä vähän öljyä ja suolaa. Ja sitten mitä tahtoo, vaikka kaurahiutaleita, porkkanaraastetta, keitettyä perunaa...

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

miltei kaikki lihahan on pakattu vakuumiin.. mikä liha ei ole sit eines? itse tapettu sika?

Vierailija
2/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

meillä ei juurikaan käytetä puolieineksiä, kuin joskus. Mutta vakuumpakattua lihaa en pidä puolieineksenä. Harvassa kaupassa nykyisin edes saa lihaa irtomyynnistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Todisteena siitä olkoon ravintolakoulun kokkilinja ja keittiömestaritutkinto.



Opiskeluaikana paloiteltiin hirviäkin, nyljettiin jänis sekä kynittiin vesilintuja.



Kalanperkaus ja pyytäminen opittiin jo kotona. Lisäksi äiti opetti leipomaan ja laittamaan ruokaakin.



Ps. unohdit mainita taikinanesteen noihin leipiin/sämpylöihin ja suolaa kannattaa käyttää aina hiivataikinoihin ei vaan maun vuoksi sillä se vaikuttaa myös rakenteeseen.

Vierailija
4/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

täytyy sanoa etten ole kovin innostunut ajatuksesta ostaa kokonainen elukan ruho ja alkaa sitä itse paloittelemaan ja suikaloimaan.

Vierailija
5/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sillä ne puolieinekset on tarkoitettu nimenomaan helpottamaan elämää, että kaikkea ei tarvitse vääntää itse, vaikka osaisikin... t. Neljän äiti

Vierailija
6/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaloja ja lihoja eineksinä. Usein myös pyydän suikaloimaan esim. lihan valmiiksi vaikka ostaisin sen tiskistä->onko sellainen muka puolieines?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni lihasuikale ei ole puolieines. Sille vaan ei voi mitään, että lihaa ei tahdo nykyään saada mistään ilman, että se on pilkottu valmiiksi pakkaukseensa.



Puolieines on mielestäni jotain muovipussipitsan ja valmismakaronilaatikon välimaastossa.



Mutta minä en metsästä, enkä kalasta, joten ei kait se sitten onnistu.

Vierailija
8/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

viitsin! Maksan mielummin enemmän ruuasta jos pääsen itse hieman oikaisemaan. Ja leipää en leipoisi itse mistään hinnasta -on muutakin tekemistä kuin seistä kädet jauhoissa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

kyllä KUNNON kaupasta lihatiski löytyy.ja mitäs sieltä saa..no sitä "irtolihaa" vai miksi joku sitä nyt nimittikään..

Vierailija
10/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei kun irtomyynti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täälläkin yksi ravintolakokki ;). Hiton laiskaksi olen tullut, ei jaksa enää pitkän päivän jälkeen alkaa putsaamaan lihaa kalvoista (vihaan sitä hommaa!!) ja kun laskee, paljonko maksaa tuntien haudutus uunissa sähkölaskussa, en tiedä onko siinä enää järkeäkään. Jänteitä, läskejä tms. en syö eli "siisti", suikaloitu liha on senkin takia suosiossa. Perunasuikaleet eivät ole sen kalliimpia kuin talvella ostettu (huono) peruna, tavarassa ei lisäksi ole hävikkiä ollenkaan. Näin ollen suosin pakasteita jopa kesällä; parsakaali oli tuoreena hinnoissaan joten ostin alle eurolla puolisen kiloa pakasteesta.

Vierailija
12/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja osa puolivalmisteista on paljon halvempia, esim. lihat.

Leipää osaan tehdä itse. Varsinaisia eineksiä harvemmin ostetaan (valmiita salaatteja, lihapullia jne).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoitat puolivamisteita.



Eineksiksi sanoataan ruokia jotka ovat valmiita nautittavaksi kun ne lämmittää tai paistaa.



Lihasuikaleet ovat kyllä käyttökelpoisia ja elämää helpottavia samoin pakastealtaan vihannestuotteet yms.



Ei ole uusavuttomuutta näitä käyttää mutta jos ei osaa raaka-aineista valmistaa ruokaa tai leipoa yksinkertaisempiakaan leivonnaisia se on uusavuttomuutta.



Tulin uudelleen kurkkaamaan tätä ketjua johon jo aiemmin vastasinkin.



Keittiömestari

Vierailija
14/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ulkomaillemuuton jälkeen on asiasta kärsinyt koko perhe.

Suomessa on älyttömät hyvät puolivalmisteet joita ilman meidän perhe syö nykyään todella onnetonta ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikka vakuumipakattua lihanpalastakin pitäisi puolivalmisteena. Lihaa saa palvelutiskistä ilman vakkumeja tai suojakaasuja. Tosin minusta se ei ole välttämätöntä.



Teruastaa en kyllä osaa ja siihen en ala.



Sen sijaan EN osaa leipoa leipää enkä sämpylää. Vaikka ohjeita olisi kuinka monta, niistä ei tule hyviä ja kuohkeita.

Vierailija
16/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

tehdä kunnon pastaa

Vierailija
17/17 |
22.07.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rehellisesti sanottuna osaan kyllä tehdä ihan mitä ruokaa vaan ja jopa lapseni osaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi kaksi