Kuinka todennäköistä on saada Etelä-Euroopan-lomalla ruokamyrkytys?
Siis Italia, Espanja, Kreikka? Syöttekö ihan surutta kaikkea kalaa, raakoja vihanneksia, maitotuotteita, marjoja?
Kommentit (20)
Olen matkustanut paljon, ainoa matkalla saatu ruokamyrkytys ikinä oli brittipubissa syödyn salaatin aiheuttama.
En ole ikinä saanut. Suomessa ja Kauko-Idässä kyllä.
Se on ihan fifti-siksti mahdollisuus.
Olen syönyt.
Noissa maissa käy vuosittain miljoonia turisteja, eikä siellä riskeerata ruokahygienian kanssa.
Tottahan ripulin voi saada missä tahansa, missä matkustaa.
Koska bakteerikanta on joka maissa tietyllä tavalla erilainen.
Mutta se ripuli ei aina tarkoita tietenkään ruokamyrkytystä.
Riippuu tietysti missä syö. Käsidesi suojaa muutenkin kuin koronalta. Maitohappotabletit voi tasapainottaa lomavatsaa.
Jos matkustat paljon, kannattaa ottaa AB-hepatiitti rokotus.
Luuletko että suomessa olisi jotenkin puhtaampaa ja turvallisempaa ruokaa? Se on propagandaa.
Kaikkea olen syönyt enkä ole koskaan sairastunut.
Pohjois-Italiassa olen syönyt ihan kaikkea ja juonut vesijohtovettä, eteläosissa olisin varovaisempi.
aalio kirjoitti:
Luuletko että suomessa olisi jotenkin puhtaampaa ja turvallisempaa ruokaa? Se on propagandaa.
Niinpä. Tällä logiikalla paikallisten asukkaiden pitäisi olla jatkuvasti erilaisten vatsaoireiden kourissa. Elämäni toistaiseksi ainoan ruokamyrkytyksen olen saanut Suomessa ja suomalaisen ketjuravintolan ruoasta..
Mieheni paljon matkustelevat vanhemmat saivat Espanjasta kampylobakteerin, oli kamala kokemus. Eivät ole halunneet enää uudelleen matkustaa Espanjaan...
Ei aivan yhtä todennäköistä kuin Suomessa.
Olen asunut syntymästäni asti vuorotellen Espanjassa, Suomessa ja Italiassa (olen nelikymppinen), enkä ole koskaan saanut ruokamyrkytystä missään. Syön ulkona vähintään kolmesti viikossa. Empiirisesti pidän riskiä pienenä.
Tuoreeempia ja parempia ne elintarvikkeet siellä on kuin Suomessa. Täällä vaan uskotaan valtion propagandaa siitä kuinka paljon parempaa ja puhtaampaa täällä kaikki muka on. Juu ei ole.
Itse taas saan ruokamyrkytyksen joka kerta Etelä-Euroopassa! Jäätelö pahinta. Juon pullovettä, enkä syö salaatteja. Silti AINA tulee ruokamyrkytys, yhteensä olen saanut 23 kertaa ruokamyrkytyksen Etelä-Euroopasta, en koskaan mistään muualta. Huono tuuri, erilainen bakteeristo, ehkä huono vatsa tai jotakin. Matkaseuralaisista kaikki eivät ole sairastuneet, vaikka ovat syöneet samoja ruokia. Tuurista kiinni!
Ja silti pidän kyseisistä maista!
N34
Olen saanut muutamia kertoja. Intia tms. ovat kuitenkin ihan omaa luokkaansa, mutta voi ruokamyrkytyksen saada missä vain. Kaverini oli töissä erään matkatoimiston hotellissa Kreikassa kaksi vuotta, hotellin aamupala oli jatkuvasti ruokamyrkytysten lähde. Kaveri ei ikinä syönyt siellä, vaikka olisi saanut ilmaiseksi aamupalan.
Olen matkustanut Venäjällä, Etelä-, Keski- ja Pohjois-Euroopassa. Turkissa, Dubaissa, Keniassa. Tansaniassa, Egyptissä, Usa:ssa, Karibialla. Ainoa ruokamyrkytys on tullut Kairossa, kun söin katuruokaa mm tuoretta salaattia. Esim Turkissa olen syönyt aina kaikkea mahdollista ja joka paikassa. Arvioisin, että mahdollisuutesi saada ruokamyrkytys Europpassa on todella pieni. Tietenkin kannattaa käyttää järkeä eikä välttämättä vetää ostereita ja raakoja mereneläviä.
Ikinä en ole saanut ruokamyrkytystä Euroopassa (paitsi kerran kotona), ja olen reissannut todella paljon ja syönyt hyvin eritasoisissa paikoissa. Euroopan ulkopuolella tuli kerran (USAssa ravintolassa) ja vatsa on ollut useamman kerran vähän sekaisin (Kauko-Idässä, Egyptissä ja Karibialla - varmaan eri tyyppinen bakteerikanta).
Asun ulkomailla/ matkustelen paljon (ennen pandemiaa) enkä ole saanut koskaan ruokamyrkytystä eikä kukaan muukaan perheestäni.
Jotain kuitenkin ... eli
kaksi tosi hankalaa/ vaikeaa bakteeritartuntaa - molemmat Suomessa lomaillessani/ lomailessamme.
Ensin tytär...klebsiella - bakteeri
Myöh. minä...aurelius- bakteeri, joka oli viedä hengen.
Molempia hoidettiin täällä ”ulkomailla”/ kotimaassamme.
Asun yli viisi vuosikymmentä ulkomailla ja työn puolesta matkustellut paljon. En missään saanut ruokamyrkytystä paitsi Suomen lomilla kaksi kertaa. Toisella kerralla jouduin sairaalaan Suomessa, kun meni niin pahaksi.
Up