Millä voisi korvata karkin ja suklaan herkkupäivänä
Elimistö tarvis taukoa sokerista., hiivaongelmat yms...mut hirvee makeanhimo. Oisko tumma suklaa?
Kommentit (32)
Jos on sokerikoukku, niin pitää olla absolutisti, jotta siitä pääsee eroon.
Minä pääsin karkista eroon, kun etsin sen, minkä syömisestä nautin paljon. Tajusin, että tuoreet vadelmat ja pensasmustikat ajavat saman asian.
Lakritsijauheella päällystetyt taatelit on ainakin tosi hyviä ja makeita eikä niissä ole lainkaan lisättyä sokeria.
Katkaravut majoneesilla, homejuustot, sillit, mäti, graavikala, kylmäsavuporo, salami, kinkku, aurinkokuivatut tomaatit. Vai ovatko nuo jo arkiruokaa?
Vierailija kirjoitti:
Lakritsijauheella päällystetyt taatelit on ainakin tosi hyviä ja makeita eikä niissä ole lainkaan lisättyä sokeria.
Lisätty sokeri on yhtä terveellistä kuin lisäämätönkin. Keholle kaikki sokeri on samaa ja muuttuu glukoosiksi.
Vierailija kirjoitti:
Katkaravut majoneesilla, homejuustot, sillit, mäti, graavikala, kylmäsavuporo, salami, kinkku, aurinkokuivatut tomaatit. Vai ovatko nuo jo arkiruokaa?
Ei oo arkiruokaa, oon kasvissyöjä. Homejuustosta en tykkää. Noista maistuis ainoastaan aurinkokuivatut tomaatit. Ap
Mietin just eilen samaa. Mikä herkku tai naposteltava korvaisi tuon karkin tarpeen. Varsinkin nun noudatan nyt ketoruokavaliota, eli käytännössä hedelmätkin on ns. kiellettyjen listalla.
Tuo kuten joku sanoi, niin kaikki sokeri on sokeria pitää paikkaansa. Elimistö muokkaa kaiken hiilihydraatin sokeriksi. Esimerkiksi appelsiinit ja banaanit on käytännössä kokonaan sokeria tai verrattavissa ihan siihen Tupla patukkaan sokerimäärältään.
Toki voidaan ajatella että hedelmäsokeri on terveellisempää kuin valkoinen, mutta ei se käytännössä meidän keholle niin eri asia ole.
Mutta siis: tumma suklaa, mascarpone-kermavaahto ja vadelmat on aivan ihana herkku ja pähkinäsekoitukset.
Näillä mennään, että terveys saadaan ja hyvinvointi takaisin ja säilymään:)
Suoshittelen alkkohoolia. Shokeria aivostotoiminnalle.
Älä pidä joka viikko herkkupäivää?
Hedelmät ja marjat sellaisenaan tai rahkan seassa.
Kirsikkatomaatit, porkkanalohkot, mandariinit. Toimii minulla.
Onhan noissakin toki sokeria, mutta silti aivan eri tason valinta.
Tumma suklaata turhempaa ei olekaan, ylläpitää makeanhimoa eikä ole kuitenkaan hyvää, eikä terveellistä.
Löysin eileen Tukholmasta alkuperäistä Royal suklaata. Ostin 10 pötkyä. 3 kr kappale.
Ostin myös Aakkoskarkkeja, Brunbergin toffeepaloja, Remix pussin Fazerin lakritsaa. Ihan vaan kiusatakseni iitseä, että loppuu se makeanhimo.
Kumman hyvin olen selvinnyt syömättä.
Pähkinöitä syön karamellin sijasta.
Hedelmien ja marjojen sokeripitoisuuksia g/100g:
- Appelsiini 8,9
- Aprikoosi 10,6
- Aprikoosi, kuivattu 43,4
- Ananas 11,2
- Banaani 13,5
- Cantalopemeloni 4,1
- Greippi 6,5
- Granaattiomena 13,7
- Hunajameloni 7,8
- Karpalo 3,5
- Kiwi 6,8
- Kirsikka 11,4
- Karviainen 5,4
- Lakka 7,8
- Luumu 8,2
- Luumu, kuivattu 37,6
- Mansikka 8,4
- Mustikka 6,4
- Mustaherukka 7,8
- Mandariini 8,2
- Mango 10,7
- Nektariini 7,8
- Omena 8,2
- Päärynä 8,0
- Persikka 7,8
- Punaviinimarja 7,5
- Puolukka 6,7
- Papaija 10,7
- Sitruuna 2,2
- Taateli, kuivattu 38,2
- Vesimeloni 7,1
- Viinirypäle 15,5
- Vadelma 4,1
- Verigreippi 6,9
Tupla
per 100 g
Hiilihydraatit:64.0 g
josta sokeria:57.0 g
Vierailija kirjoitti:
Kirsikkatomaatit, porkkanalohkot, mandariinit. Toimii minulla.
Onhan noissakin toki sokeria, mutta silti aivan eri tason valinta.
Tumma suklaata turhempaa ei olekaan, ylläpitää makeanhimoa eikä ole kuitenkaan hyvää, eikä terveellistä.
Tumma suklaa on terveellistä kohtuullisesti käytettynä, sanoo ravitsemusterapeutti. ... – Suklaan terveyshyödyt tulevat kaakaosta. Mitä enemmän sitä on, sitä enemmän tuotteessa on myös flavonoideja ja muita suklaan sisältämiä ravintoaineita kuten rautaa, magnesiumia ja kaliumia.
Pistaasipähkinöillä. Ne on vielä sen verran työläitä syödä, ettei vo hotkia nopeasti.
Ehkä jotkut pähkinät, pensasmustikat ja raakasuklaa ois hyviä korvikkeita.
Ei niitä voi korvata. Herkkupäivä on herkkupäivä.