Pliis antakaa vinkkejä miten natural broitsun saa maistumaan joltain!
En aina haluis ostaa noita marinoituja öljysuolapommeja, mut en kertakaikkiaan saa maustamattomaan broileriin mitään makua. Auttakaa supermammat, jotka osaatte =)
Kommentit (15)
ja tuoretta raastettua valkosipulia. Muutaman tunnin vaikutus.
paisto vaiheessa. Muita mausteita maun mukaan.
Nam, nam, mutta ei niin kevyttä...
Laitan ne uuniin. paljon sipulia ja valkosipulin kynsiä mukaan. Vettä niin että ei ihan se liha broikku peity vaan pinta saa rapeutta ja reilusti oliiviöljyä siis ehkä jotain 1-2dl ja pullollinen sitruunamehua, se keltainen pikkupullo. Saa toki iteki puristella mutta helpompaa minusta siitä pullosta loruttaa. Suolaa pari tl ja mustapippuria mausteeksi. Tosi hyvää sit se liemi riisin ja sen lihan päälle lirutella lautaselle. Meillä siihen liemeen vielä kastetaan vaaleeta leipääki. Sitä sipulia siis ainakin 2 kokonaista, voi olla vaikka lohkoina. Sitten paistellaan kypsäksi vaan. Sekava ohje mutta kokeilemisen arvonen. :)
Pistät pintaan VÄHÄN öljyä, ja sitten haluamiasi mausteita ja vaikka valkosipulia, pussiin ja jääkaappiin. Tai sitten paistaessa isket päälle reilusti yrttejä tms.
broitsua/broitskua, kuulostaa karmealta!
Hesasta?
on maalta, anteeksi landelta. Ja muistaa vastedes kirjoittaa broileri, ettei ärsytä ketään!
koipia/rintapaloja vai fileesuokaleita. Näihin kaikkiin tilanteisiin on erilaiset neuvot tarpeen.
Itse tykkään haudutella kanaa P-Afrikkalaiseen tai välimerelliseen tyyliin niin, että luista ja jänteistä irtoaa kaikki maku ympäröivään (usein tomaattipohjaiseen) kasvishöystöön.
Cocacolacana
- Paista suikaleet pannulla kypsiksi
- Laita joukkoon pikku purkillinen tomaattipuretta, reilusti currya, suolaa, valkopippuria ja oreganoa
- Lisää loraus cokista, sekoita
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, vähän chilijauhetta ja toisinaan provencen yrtti -seosta. Tällä sotkulla tulee hyvää peruskastiketta, keittoa tai fileitä.
mihin laitan myös jotain pippuria, suolaa, timjamia tai rakuuna tms. yrttimaustetta, curryä, paprikaa tai mitä nyt laitankin. Joskus korvaan sitruunamehun appelsiini/omena tai ananasmehulla, voin laittaa hunajaakin, ja/tai tehdä hapanimelän kastikkeen. Raastetu inkivääri sopii hyvin, samoin voi laittaa sitruunaruohoa ja kookosmaitoakin.
KAstikkeeseen laitan yleensä mukaan vihanneksia ja hedelmiä, esimerkiksi ananas, paprika ja maissi sopivat hyvin broilerin kanssa.
Sitruunamehu, jogurttu (plus tikka-kastike), kaikki hapanimelät (joihin kuuluvat cokis.reseptitikin) tai viini.
paista broileria hetken pannulla, jotta saat väriä pintaan, lisää pannulle purjosipulia, salviaa ja valkoviiniä. anna hautua tunnista kahteen, suurusta kermalla ja lisää hieman suolaa. tämä siis rintafileille, onnistuu myös suikaleilla.
toinen rintafile tai vaikkapa koipireisiohje on sellainen, jossa lihaan viilletään syvä "tasku", joka täytetään tuoreella salvialla joka on sekoitettu maustamattomaan tuorejuustoon. pinnalle suolaa ja mustapippuria. paistetaan uunissa 175 asteessa noin tunnin verran. astian pohjalle jääneestä nesteestä saa helposti kastikkeen, kun lisää siihen hieman ruokakermaa tai kermaa.
tämän hetken suosikkini on kuitenkin ehdottomasti broilerin koivet, rintafilee tai vaikkapa suikaleet paistopussiin ananaksen, mangon ja ananassalsan kera ja paisto uunissa 175 asteessa tunnista kahteen, riippuen lihan määrästä. hedelmät riittävät lisukkeeksi, jos ruuan on tehnyt uuniin esimerkiksi ulkoilun ajaksi.
yksi hyvä on myös kun paistaa pannulla currya, kanelia, kardemummaa, mustapippuria ja valkosipulia. lisätää broilerinsuikaleet, paistetaan hetki ja lisätään ruokakerma. intialaistyylinen pikaruoka on valmis tarjottavaksi.
yhdistettynä makeaan tekee lihasta maukkaan ja mehevän. Jos ei laita mitään hapanta mukaan, maku jää pliisuksi.
laita esim currya tms maustetta jo raa´an kanan pintaan.
T. mamma joka rakastaa ruuanlaittoa ja leipomista ;)