Jos vesihanasta ei tule pitkään aikaan kylmää vettä, niin voisitko laittaa haalean veden kylmeneen jääkaappiin?
Ja juoda sen alunperin haalean kylmennettynä myöhemmin? Minä en, jos olen ymmärtänyt niin eikö kylmä vesi ole kaikista vähäbakteerisin?
Kommentit (11)
Tein tätä ihan yleisesti Tanskassa asuessa, jostain syystä siellä tuli todella herkästi haaleaa vettä putkista. Jääkaappiin vaan, pahalle (rautaiselle) se maistui kuitenkin. En kuollut tai saanut ruokamyrkytystä seisseestä vedestä, mutta en nyt toki samaa kannullista seisottanut viikkotolkulla jääkaapissa.
Niin, tai viisas ratkaisee asian niin, että ottaa pari kannua, laskee kylmäksi veden, juo kupunsa täyteen, täyttää samalla kannut ja iskee sinne jääkaappiin. Ongelma oli?
Jos hanasta tulee vain kuumaa vettä, niin keitä se ja jäähdytä ja juo sitten. Kuumassa vesijohtovedessä voi olla bakteereja eivätkä ne poistu vain antamalla veden haaleta ilman keittämistä.
Luulen että jos keittää viisi minuuttia, ja jäähdytä nopeasti niin sitten tuo vesi on suht puhdasta.
Meillä keitetään keväisin vesi kun pintavesi pääsee keväisin kaivoon lumien sulaessa, jolloin keitämme silloin veden että tulisi "puhdasta" , ainakaan emme ole vielä koskaan siitä sairastuneet.
Vierailija kirjoitti:
Tein tätä ihan yleisesti Tanskassa asuessa, jostain syystä siellä tuli todella herkästi haaleaa vettä putkista. Jääkaappiin vaan, pahalle (rautaiselle) se maistui kuitenkin. En kuollut tai saanut ruokamyrkytystä seisseestä vedestä, mutta en nyt toki samaa kannullista seisottanut viikkotolkulla jääkaapissa.
Ot, mutta miksi muutit pois Tanskasta?
Jääkaappiin kylmenemään. Itse juon veden mieluummin haaleana, huoneenlämpöisenä.
Vierailija kirjoitti:
Jos hanasta tulee vain kuumaa vettä, niin keitä se ja jäähdytä ja juo sitten. Kuumassa vesijohtovedessä voi olla bakteereja eivätkä ne poistu vain antamalla veden haaleta ilman keittämistä.
Tätä minä hain! Oli vaan väittely tästä. Ap
Keitä se haalea ja myös kylmä vesi ensin nyt Korona aikana.