Kinkkupastaa, mitä käytätte siihen kinkun lisäksi?
Jotenkin jumissa, olen laittanut mm paprikaa tai porkkanaa yms ja cremefraichea+mausteet jne, mutta kaipaisin jotain "uutta ideaa" kys ruokaan...
Ja yksi mikä korpeaa on se, että kotimaista kinkkua ei oikein ole, ei palana eikä suikaleina, vain 1 valmistajan on kotimaista, ja jos sitä ei ole tai haluaisi muuta niin paketeissa lukee "lihan alkuperämaa EU" 🤔🤬
Kommentit (9)
Älä osta ulkomaista kinkkua!
Itse laitan sipulia, kinkkua ja valkosinihomejuustoa. ,Myös purjo sopii.
Laitan siihen voita, kinkkua (kotimainen), kerma, sipulia, persiljaa (päälle).
Pekonia, makukermoja ( oman maun mukaan), mozzarellaa, basilikaa yms. Ei siis kaikkea samaan satsiin, vaan yhdistelen omasta päästä eri eineksiä mistä tykkään.
Suurin osa kinkkutuotteista on kyllä tehty suomalaisesta sianlihasta. Sitä vain ei ole varmuudella saatavilla vuoden jokaisena päivänä ja siksi välillä tilannetta joutuu ”paikkaamaan” tuontilihalla.
Varmuudella kotimaista on esim Snellman kinkkusuikale.
Itse panostan kinkkupastan valmiudessa aitoon saunapalvikinkkuun joka on siis savustettu palvisaunassa leppähaloilla, siis aitoa luonnonsavua. Sen aromin erottaa heti kun avaa pakkauksen. Nam. Aitoa saunapalvia tekee mm Korpela, Pajuniemi, Savuhovi ja Mattila.
Voita ja juustoa. Kunnon juustoa, ei mitään edamia.
Viipaloituja purkkiherkkusieniä, savukinkkua,maku ruokakermaa, emmental juustoraastetta jonka annan sulaa joukkoon että tulee paksu kastike ja vielä rouhittua mustapippuria ripaus.
Kokeile laittaa reilusti purjoa mukaan.
Tee Carbonara. Et voi epäonnistua.