Turistit palasivat lappiin. Kokit pyytävät jopa 6500 euron kuukausipalkkaa
Kannattaa kouluttautua kokiksi eikä sairaanhoitajaksi
Kommentit (20)
Damn. Oon entinen kokki. Noilla palkoilla muuttaisin vaikka kuuhun. :D
Jos toi on totta, niin Lappi kutsuu!
Toisaalta kun etelässä menee ravintolat kiinni niin kohta on läjäpäin työttömiä kokkeja
Kokin leipä on kyllä melkoisina murusina maailmalla. Mutta hei, otit esille osittain sellaisen aiheen jota tässä päivänä parina jo pohdin. Nimittäin sitä, että Lappiin todella tulee useita lentokoneellisia porukkaa. Esim. Luostolla on yksi ravintola, jonka yhteydessä taisi olla majoitusta ja tuo paikka palveli ainostaan sitä yhtä seuruetta sen viikon-kaksi, mitä tuo ryhmä tuolla oli.
Jäin miettimään että mitenkä tuo ravintola huolehtii nyt asiakkaittensa ravintolapalveluista. Pakettimatka oletettavasti sisältää kaikki ruoat myös ja ravintolan pitää sulkea ovensa 18.00. Hakevatko asiakkaat oman ruoka-annoksensa ravintolasta huoneeseensa? En keksi muunlaista keinoa. Kello 17-18 voi olla vielä ennalta mietittyä aktiviteettia ohjelmassa, poroajelua, huskyvaljakkoa, lumikenkäilyä tms. Tuskin kukaan halua syödä päivän viimeisen ruoan vielä 17-18 välillä.'
Ihme säätämiseksi tuntuu menevän koko homma. Asiakkaat ovat yhtäaikaa jonottamassa omia aterioitaan huoneeseen?
Nautin siitä että Lapissa menee hyvin turistien avula. Onhan se ollut sellainen köyhä alue Suomessa. Voitte iloita siitä, että ei tarvi Etelä Suomesta syytää rahaa Lappiin kun itse hoitavat talouden.
Saahan sitä pyytää. Kokit lennätetään sinne Aasiasta.
Vierailija kirjoitti:
Saahan sitä pyytää. Kokit lennätetään sinne Aasiasta.
Valmistamaan suomalaisia perinneruokia kuten nuudelikeittoa ja sushia.
Millähän ulkomaiset lomalaiset esim mökki kylissä ruokitaan kun ovat yleensä puoli hoidossa ja ravintolat laitetaan sulkuun.
Yksityisellä sektorilla markkinavoimat ratkaisevat palkkatason. Niin pitää ollakin.
Kokiksi Kilpisjärvelle:
https://tyopaikat.oikotie.fi/avoimet-tyopaikat/kokki-lapland-hotels-kil…
Vierailija kirjoitti:
Kokin leipä on kyllä melkoisina murusina maailmalla. Mutta hei, otit esille osittain sellaisen aiheen jota tässä päivänä parina jo pohdin. Nimittäin sitä, että Lappiin todella tulee useita lentokoneellisia porukkaa. Esim. Luostolla on yksi ravintola, jonka yhteydessä taisi olla majoitusta ja tuo paikka palveli ainostaan sitä yhtä seuruetta sen viikon-kaksi, mitä tuo ryhmä tuolla oli.
Jäin miettimään että mitenkä tuo ravintola huolehtii nyt asiakkaittensa ravintolapalveluista. Pakettimatka oletettavasti sisältää kaikki ruoat myös ja ravintolan pitää sulkea ovensa 18.00. Hakevatko asiakkaat oman ruoka-annoksensa ravintolasta huoneeseensa? En keksi muunlaista keinoa. Kello 17-18 voi olla vielä ennalta mietittyä aktiviteettia ohjelmassa, poroajelua, huskyvaljakkoa, lumikenkäilyä tms. Tuskin kukaan halua syödä päivän viimeisen ruoan vielä 17-18 välillä.'
Ihme säätämiseksi tuntuu menevän koko homma. Asiakkaat ovat yhtäaikaa jonottamassa omia aterioitaan huoneeseen?
No kyllähän ravintolat voi take-awaytä myydäkin, miksi ei siis voisi hakea sieltä ruokansa huoneeseen? Pitääkö se olla sitten yhtä aikaa, en tiedä.
Lähtökohtaisesti sesonkityöstä hevonkuusessa pitäisi tienata hyvin, muuten siinä ei ole mitään järkeä.
Vierailija kirjoitti:
Lähtökohtaisesti sesonkityöstä hevonkuusessa pitäisi tienata hyvin, muuten siinä ei ole mitään järkeä.
Se olisi kiva, jos talvisesongin aika tienaisi niin paljon, että muun osan vuodesta voisi olla vapaalla.
Mutta ei taida Suomessa onnistua.
Kysyntä määrää hinnan, hyvä.
Keittiöala onkin ollut aina palkkakuopassa, vaatimukset vaan lisääntyy niin nyt siitä saa maksaa.
Vierailija kirjoitti:
Millähän ulkomaiset lomalaiset esim mökki kylissä ruokitaan kun ovat yleensä puoli hoidossa ja ravintolat laitetaan sulkuun.
Just nyt siellä ei ole mitään turisti ryntäystä. On hiljaisempaa aikaa hiihtolomiin ja kevääseen saakka.
Vasta luin, että joulun aikaan Lapissa oli ollut 100 000 , siis satatuhatta turistia.
Ja mitään suurta eikä vakavaa koronaepidemiaa ei sinne kuitenkaan tullut.
Toki tapauksia oli, mutta ei suuria lukuja aiheuttanut tuo turistijoukko.
Hienoa, että tuollainen määrä kävi Lapin joulua ihastelemassa ja toi rahaa Suomeen.
Vierailija kirjoitti:
Lähtökohtaisesti sesonkityöstä hevonkuusessa pitäisi tienata hyvin, muuten siinä ei ole mitään järkeä.
Noo, monet sinkut voivat kiertää duunissa pitkin poikin Suomea, aivan vain vaihtelun vuoksi.
Jotkut ovat reissumiehiä ja reissunaisia. Sopeutuvat aina uusiin olosuhteisiin ja erilaisiin asumismuotoihin.
Olisipa itselläkin ammatti, jolla saisi aina töitä, mistä päin Suomea hyvänsä.
Saahan sitä pyytää. 12 euroa tunnilta ihan ok. Kyllä minäkin voisin lähteä trukkikuskiksi, jos siitä maksetaan 30 euroa tunnilta.
Mitä järkeä kenenkään ulkomaalaisen lähteä huvilomalle Suomeen, Euroopan pahimpaan koronarysään?!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millähän ulkomaiset lomalaiset esim mökki kylissä ruokitaan kun ovat yleensä puoli hoidossa ja ravintolat laitetaan sulkuun.
Just nyt siellä ei ole mitään turisti ryntäystä. On hiljaisempaa aikaa hiihtolomiin ja kevääseen saakka.
Vasta luin, että joulun aikaan Lapissa oli ollut 100 000 , siis satatuhatta turistia.
Ja mitään suurta eikä vakavaa koronaepidemiaa ei sinne kuitenkaan tullut.Toki tapauksia oli, mutta ei suuria lukuja aiheuttanut tuo turistijoukko.
Hienoa, että tuollainen määrä kävi Lapin joulua ihastelemassa ja toi rahaa Suomeen.
Joo, koronaa ollut enemmän kotimaan matkailijoilla.
Aina voi pyytää, se on eri asia mitä saa.