Riistaa paljon kokkaavat, apuva ja hjälp! Ensimmäistä kertaa ikinä tekemässä hirvenlihasta ruokaa
Saatiin pakastettu noin 700 grammaa painava hirvenlihapala tuttavaperheeltä, jossa isäntä metsästää. Vähärasvaiseksi sitä kehui, ei hoksattu kysyä siinä, että mikä pala se on.... Eli onko joku yleispätevä ohje miten liha kannattaa valmistaa, että tulee takuulla mureaa ja pehmeää? Karjalanpaistin tyyppisesti tehtäisiin, perunamuusin ja puolukan kanssa, slurps!
Kommentit (28)
Kolmen tunnin paisto pehmittää sitkeämmänkin sarvipään.
Vierailija kirjoitti:
Kolmen tunnin paisto pehmittää sitkeämmänkin sarvipään.
Missä lämpötilassa, joku 150?
ap
No ei mitään 250 vaan mieto lämpö.
Googlaa hirvipaisti. Mä en itse koskaan laita mutta netistä mies on noita ohjeita katsonut.
Vierailija kirjoitti:
250 astetta ja 2 tuntia niin tulee hyvä.
2 tuntia ei riitä mihinkään. Joku tämän: http://riistakokki.blogspot.com/2015/12/ylikypsa-hirvipaisti.html?m=1 tapainen niin tulee hyvää
Leikkaa kuutioiksi ja ruskista pinnat nopeasti kuumalla pannulla, sit pataan, kaveriks porkkanaa, sipulia, pekonia ja vaikka suppiksia tai kanttarelleja. Vettä niin että peittyy, lihaliemikuutio, timjamia, pari maustepippuria, mustaapippuria, rosmariinia ja pari salvian lehtee. Ehkä vähän tomaattipyrettä. Uuniin 150-180c° kunnes liha on mureeta. Paistista riippuen 2-6h.
Älä vaan sorru keittämään sitä hirvenlihaa 😂
Helppoa kuin heinänteko. Jopa minä, vanha kääkkä mies osaan tehdä.
Leikkaa liha kuutioiksi. Laita riittävän isoon uunipataan kerroksittain lihaa (joiden päälle riittävästi suolaa), porkkanan- ja lantunpaloja, sipulia ja pippuria.Laakerinlehtiä voi muutaman heittää päälle jos on, mutta ei ole välttämätön. Lopuksi vettä niin että lihat peittyvät selkeästi (haihtumisvaraa oltava). Itse laitan yöksi lämmitettyyn leivinuuniin. Jos ei moista ole, niin sähköuuniin 150-200 astetta ja tyyliin yön yli, tai sitten 5-6 tuntia. Kannattaa tarkistaa onko nestettä riittävästi, ja lisätä tarvittaessa niin että lihat ovat peitossa.
Ihme on jos ei ole mureaa ja pehmeää, jos ei ole jostakin kumman syystä, niin lisää kypsymisaikaa. (tuskin tarvitsee).
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa kuutioiksi ja ruskista pinnat nopeasti kuumalla pannulla, sit pataan, kaveriks porkkanaa, sipulia, pekonia ja vaikka suppiksia tai kanttarelleja. Vettä niin että peittyy, lihaliemikuutio, timjamia, pari maustepippuria, mustaapippuria, rosmariinia ja pari salvian lehtee. Ehkä vähän tomaattipyrettä. Uuniin 150-180c° kunnes liha on mureeta. Paistista riippuen 2-6h.
Kiitti ihana! <3
ap
Vierailija kirjoitti:
Helppoa kuin heinänteko. Jopa minä, vanha kääkkä mies osaan tehdä.
Leikkaa liha kuutioiksi. Laita riittävän isoon uunipataan kerroksittain lihaa (joiden päälle riittävästi suolaa), porkkanan- ja lantunpaloja, sipulia ja pippuria.Laakerinlehtiä voi muutaman heittää päälle jos on, mutta ei ole välttämätön. Lopuksi vettä niin että lihat peittyvät selkeästi (haihtumisvaraa oltava). Itse laitan yöksi lämmitettyyn leivinuuniin. Jos ei moista ole, niin sähköuuniin 150-200 astetta ja tyyliin yön yli, tai sitten 5-6 tuntia. Kannattaa tarkistaa onko nestettä riittävästi, ja lisätä tarvittaessa niin että lihat ovat peitossa.
Ihme on jos ei ole mureaa ja pehmeää, jos ei ole jostakin kumman syystä, niin lisää kypsymisaikaa. (tuskin tarvitsee).
Kiitti ihana vanha kääkkä <3 Olisko hyvä idea tehdä tämä torstai-iltana ja laittaa uuniin 7-8 tunniksi? Mutta mille lämmölle, ettei tarttee nousta katsomaan välillä?
ap
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa kuutioiksi ja ruskista pinnat nopeasti kuumalla pannulla, sit pataan, kaveriks porkkanaa, sipulia, pekonia ja vaikka suppiksia tai kanttarelleja. Vettä niin että peittyy, lihaliemikuutio, timjamia, pari maustepippuria, mustaapippuria, rosmariinia ja pari salvian lehtee. Ehkä vähän tomaattipyrettä. Uuniin 150-180c° kunnes liha on mureeta. Paistista riippuen 2-6h.
Kiitti sullekin, ja hyvää joulua! <3
ap
Monta tuntia miedolla lisää vettä välillä ihan kuin tavallinen paisti tai suikale paisti padassa. Meillä tykätään että liha hajoaa. Pannulla sen paistaa jos ohutta viipaletta. Voita ja mustaherukka hilloa. Pakastettu liha on helppo viipaloida jäisenä.Osan voi tietysti jauhaa kastikkeeseen kuin muunkin lihan. Saa siitä murekkeen paistopussissa.Jouluna käy poron liha. Mikähän hirven nimi oli ja sen perhe jos oli puoliso ja lapset hirvi vauvat. Hirvet elää perheenä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa kuutioiksi ja ruskista pinnat nopeasti kuumalla pannulla, sit pataan, kaveriks porkkanaa, sipulia, pekonia ja vaikka suppiksia tai kanttarelleja. Vettä niin että peittyy, lihaliemikuutio, timjamia, pari maustepippuria, mustaapippuria, rosmariinia ja pari salvian lehtee. Ehkä vähän tomaattipyrettä. Uuniin 150-180c° kunnes liha on mureeta. Paistista riippuen 2-6h.
Kiitti ihana! <3
ap
Ole hyvä. Me syödään pelkkää riistaa niin mulla on jonkun verran kokemusta tästä 😅
Miten vaan kirjoitti:
Monta tuntia miedolla lisää vettä välillä ihan kuin tavallinen paisti tai suikale paisti padassa. Meillä tykätään että liha hajoaa. Pannulla sen paistaa jos ohutta viipaletta. Voita ja mustaherukka hilloa. Pakastettu liha on helppo viipaloida jäisenä.Osan voi tietysti jauhaa kastikkeeseen kuin muunkin lihan. Saa siitä murekkeen paistopussissa.Jouluna käy poron liha. Mikähän hirven nimi oli ja sen perhe jos oli puoliso ja lapset hirvi vauvat. Hirvet elää perheenä.
Ei elä enää perheenä, kun luonnonystävä kävi vähän toteuttamassa itseään…kahjoa sakkia. On taas äijät taputelleet toisiaan olalle kun joku onnistuu ampumaan ruokintapaikalta hirven,
Hirvenlihasta saa hyvää monella lailla, homejuusto ja kerma vielä edellisten ohjeiden lisäksi.
Meidän lemppari on hirvikäristys. Kohmeisesta lihasta saa helposti ohuita siivuja, jotka paistan voissa kovalla lämmöllä. Kattilassa haudutan sipulisilppua ja lisään sinne lihat, mausteeksi pippuria ja suolaa. Annan hautua parisen tuntia. Minulle maistuisi noinkin perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa, mutta mies tykkää, kun lopuksi kattilaan laittaa kuohukermaa. Hyvää se on niinkin.
Vierailija kirjoitti:
Miten vaan kirjoitti:
Monta tuntia miedolla lisää vettä välillä ihan kuin tavallinen paisti tai suikale paisti padassa. Meillä tykätään että liha hajoaa. Pannulla sen paistaa jos ohutta viipaletta. Voita ja mustaherukka hilloa. Pakastettu liha on helppo viipaloida jäisenä.Osan voi tietysti jauhaa kastikkeeseen kuin muunkin lihan. Saa siitä murekkeen paistopussissa.Jouluna käy poron liha. Mikähän hirven nimi oli ja sen perhe jos oli puoliso ja lapset hirvi vauvat. Hirvet elää perheenä.
Ei elä enää perheenä, kun luonnonystävä kävi vähän toteuttamassa itseään…kahjoa sakkia. On taas äijät taputelleet toisiaan olalle kun joku onnistuu ampumaan ruokintapaikalta hirven,
Mieluummin hirvi kattilassa mitä auton konepellillä.
Hirivä ei kyllä metsästetä miltään ruokintapaikalta.
Pilkot pieniksi karjalanpaistin kokoisiksi paloiksi ja paistat voissa vain pinnat kiinni. Syvään uunivuokaan, pannulle vettä (sama putsaamaton pannu) jossa palat paistoit. Kaadat vedet uunivuokaan, että lihat peittyy. Pilko esim. porkkanaa ja sipulia (vaikka myös valkosipulia) jos siitä tykkää. Mausteet: suolaa, ehkä pari laakerinlehteä, jokunen kokonainen pippuri.
Uuni 230'c, kun alkaa kiehua, anna kiehua tunti ja sen jälkeen laske lämpötila 100-120'c ja anna olla 3-4 tuntia uunissa.
Vasan liha murenee mukavasti, vanhemman hirven liha saa olla kyllä sen 4 tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten vaan kirjoitti:
Monta tuntia miedolla lisää vettä välillä ihan kuin tavallinen paisti tai suikale paisti padassa. Meillä tykätään että liha hajoaa. Pannulla sen paistaa jos ohutta viipaletta. Voita ja mustaherukka hilloa. Pakastettu liha on helppo viipaloida jäisenä.Osan voi tietysti jauhaa kastikkeeseen kuin muunkin lihan. Saa siitä murekkeen paistopussissa.Jouluna käy poron liha. Mikähän hirven nimi oli ja sen perhe jos oli puoliso ja lapset hirvi vauvat. Hirvet elää perheenä.
Ei elä enää perheenä, kun luonnonystävä kävi vähän toteuttamassa itseään…kahjoa sakkia. On taas äijät taputelleet toisiaan olalle kun joku onnistuu ampumaan ruokintapaikalta hirven,
Mieluummin hirvi kattilassa mitä auton konepellillä.
Hirivä ei kyllä metsästetä miltään ruokintapaikalta.
Sorkkaeläimiä olisi paljon vähemmän jollei niitä ruokittaisi röykkiöillä ravintoa. Siitä sitten on todella miehekästä käydä ampumassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten vaan kirjoitti:
Monta tuntia miedolla lisää vettä välillä ihan kuin tavallinen paisti tai suikale paisti padassa. Meillä tykätään että liha hajoaa. Pannulla sen paistaa jos ohutta viipaletta. Voita ja mustaherukka hilloa. Pakastettu liha on helppo viipaloida jäisenä.Osan voi tietysti jauhaa kastikkeeseen kuin muunkin lihan. Saa siitä murekkeen paistopussissa.Jouluna käy poron liha. Mikähän hirven nimi oli ja sen perhe jos oli puoliso ja lapset hirvi vauvat. Hirvet elää perheenä.
Ei elä enää perheenä, kun luonnonystävä kävi vähän toteuttamassa itseään…kahjoa sakkia. On taas äijät taputelleet toisiaan olalle kun joku onnistuu ampumaan ruokintapaikalta hirven,
Mieluummin hirvi kattilassa mitä auton konepellillä.
Hirivä ei kyllä metsästetä miltään ruokintapaikalta.
Sorkkaeläimiä olisi paljon vähemmän jollei niitä ruokittaisi röykkiöillä ravintoa. Siitä sitten on todella miehekästä käydä ampumassa.
Siis kuka ruokkii hirviä?
250 astetta ja 2 tuntia niin tulee hyvä.