Suositelkaa kuivatettavaa, voiko makkaraa kuivattaa (Salami, lenkki, nakit?)
Ostin lahjaksi tuollaisen kuivatus koneen ja kuivatan nyt ruokia kevään vaellusretkelle. Saan itse varmaan retkivarruateet lahjaksi. Kuivatus koneesta vain varmistan toiminnan ja samalla vähän kuivatan.
Olen kuivattanut jo hedelmiä, kinkkua, naudan keitettyä kieltä, puuroa mausteineen ja pakasteesta mansikoita, mitä muuta kannattaisi kuivattaa?
Voiko salamia kuivattaa, entä lenkkejä, nakkeja kokonaisia hotdogeja?
Kuivaaminen pakastamisen ohella vanhin ja toimivin säilytystekniikka, myös tonnikalaa kuivatin ja tulikin hyvän näköistä. Ei ainakaan ruuasta tule "hukkapainoa" lumikenkäretkelle, vain hullu raahaisi vettä Lapin keväthangille!
Kommentit (4)
Kuivattu velli on hyvää kun tekee mieli jotain hyvää.
Suosittelen kokeilemaan pitsan kuivaamista.
Ai että on taas älykkäitä vastauksia. Asiasta toiseen: Hommaa Raija Hentmanin kirjoja, netistäkin voi löytyä jotakin. Jauhelihaa voi kuulemma kuivata, mutta sen täytyy olla mahdollisimman vähärasvaista.
Salami on kestomakkara, ei tarvitse enää erikseen kuivatusta.