Onko ruisleipä lihottavaa?
Jos sipaisee vain vähän margariinia leivän päälle, eikä mitään muuta.
Kommentit (7)
Ruisleipä on kuitua ja hiilareita. Ja siihen päälle ne päälliset.
Kaikki on liikaa nautittuna lihottavaa, paitsi vesi, mutta sekin on muuten vaarallista.
Vastaavasti mikään ei ole lihottavaa, jos sitä nauttii kohtuudella.
Miksi se olisi? Outo kysymys. Tosin jotkut vähähiilariset yrittää väittää sitä vanhaa valhetta, että jos joku ruoka-aine nostaa insuliinia, niin se oitis muuttuu rasvaksi. Näinhän ei ole. Esim. maailman tärkkelyskulttuurit ovat järjestään hoikkia, kuten esim. japanilaiset. Se että kestääkö ruuansulatus ruista onkin sitten jo ihan toinen juttu. Mutta jos sinun kestää, niin syö huoletta niin paljon kuin haluat.
Jos syöt alle kulutuksen, niin ei ole. Jos syöt ruisleipää 1000 ylimääräisen kilokalorin edestä, niin varmasti on lihottavaa.
Ällistyttävää, miten 6-vuotiaan tasolla täällä on nämä kysymykset.
Vierailija kirjoitti:
Ruisleipä on kuitua ja hiilareita. Ja siihen päälle ne päälliset.
Hyvin luettu taas aloitus.
Riippuu kuule ihan siitä, missä kunnossa sokeriaineenvaihduntasi on, mitä muuta syöt ja kuinka usein. Jos syöt ruisleipää kahden tunnin välein, niin lihottaa se.