Tulipas hyvää ruokaa, vaikka epäilin.
Ostin rasiallisen "karjalanpaistilihoja" vähän epäillen tuleeko niistä ruokaa. Maustoin ja ruskistin palat ja laitoin pataan hapankaalin kanssa. Hauduttelin viitisen tuntia uunissa. Olisin laittanut mukaan porkkanaakin, mutta sitä nyt ei ollut kaapissa.
Olikin tosi herkullista, söin punajuuriraasteen kanssa.
Kommentit (3)
Vierailija kirjoitti:
Eikö sinne mitään nestettä tullu? Tuli mieleen että en oo koskaan maistanut tuota hapankaalia. Mahdankohan olla harvinainen yksilö vai onkohan tämä ihan yleistä?
Tietenkin nestettä tuli. Huuhtelin paistinpannun vedellä ja kaadoin sen vuokaan, maut tuli näin mukaan.
Minä tykkään hapankaalista, mutta en tiedä kuinka yleisesti sitä syödään.
Hapankaali on kyllä hyvää ja terveellistä. Liian harvoin tulee syötyä. Ei sen syöminen kai Suomessa ole kovin yleistä, paitsi venäläisten ja virolaisten keskuudessa.
Porkkanaraasteen voi myös tehdä venäläisittäin. Lisää raasteeseen hiukan suolaa, sokeria, pippuria, öljyä ja etikkaa. Ravistelee kannellisessa astiassa ja antaa maustua vähintään muutaman tunnin. Pysyy hyvänä viikonkin.
Eikö sinne mitään nestettä tullu? Tuli mieleen että en oo koskaan maistanut tuota hapankaalia. Mahdankohan olla harvinainen yksilö vai onkohan tämä ihan yleistä?