Aina kun leivon rusinakakkua käy niin
että rusinat painuvat kakkuvormun pohjalle. Siten kakun harjasta tulee ruma ja rikkinäinen. Miten estän tämän? 🥧
Kommentit (5)
Faith kirjoitti:
Auttaisikohan jos tekisit kakun sakeampaan taikinaan? Joistain kakkutaikinoista tulee reseptin mukaisesti sakeampia kuin toisista. Lisäksi se voisi auttaa, jos ripottelet rusinat taikinaan vasta juuri ennen uuniin laittoa. Ne eivät ehkä ehdi painua pohjalle ennen kuin taikina alkaa kypsyä?
Mjaa? Voi olla kun laitan aina vähemmän jauhoja kuin reseptissä sanotaan. Aina kun olen käyttänyt jauhoja pilkulleen, on tullut kuiva liian jauhoinen leivonnainen. Mutta haitta on kyllä ollut vain kosmeettinen ja maku hyvä 😋 Ehkä jatkan samaan malliin. Ap
Noudata ohjeita tarkkaan ja ole tarkka mittojen kanssa. Jauhoja yms tasaiset mitalliset. Ne rusinat kannattaa myös pyöritellä siellä jauhojen joukossa ennen niiden taikinaan lisäämistä.
Vierailija kirjoitti:
Noudata ohjeita tarkkaan ja ole tarkka mittojen kanssa. Jauhoja yms tasaiset mitalliset. Ne rusinat kannattaa myös pyöritellä siellä jauhojen joukossa ennen niiden taikinaan lisäämistä.
TÄMÄ! On oikea neuvo!
Nimi oikea leipuri!
Vierailija kirjoitti:
Noudata ohjeita tarkkaan ja ole tarkka mittojen kanssa. Jauhoja yms tasaiset mitalliset. Ne rusinat kannattaa myös pyöritellä siellä jauhojen joukossa ennen niiden taikinaan lisäämistä.
Minä aina paistan rusinat ensin voissa. Tulee makoisaa! Ap
Auttaisikohan jos tekisit kakun sakeampaan taikinaan? Joistain kakkutaikinoista tulee reseptin mukaisesti sakeampia kuin toisista. Lisäksi se voisi auttaa, jos ripottelet rusinat taikinaan vasta juuri ennen uuniin laittoa. Ne eivät ehkä ehdi painua pohjalle ennen kuin taikina alkaa kypsyä?
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/