Mitä laittaisin täytekakkuun?
Mitkä olisi hyviä täytteitä syksyiseen täytekakkuun? En halua käyttää marjoja, kun tuoreet marjat tulee kaukaa ja on kalliita ja mauttomia. Toki voisi laittaa vain jotain hilloa ja hedelmiä, mutta haluaisin vähän hienostuneempia makupareja. Minkälaisia täytteitä te käytätte syksyn ja talven kakuissa? Punaherukkaa olisi pakkasessa, mietin saisiko sen ympärille kehitettyä jotain... Mutta kaikenlaiset ideat otetaan vastaan!
Kommentit (34)
Banaani-suklaa toimii mun makuun aina. En sit tiesä onko tarpeeksi hienostunut.
Vierailija kirjoitti:
Banaani-suklaa toimii mun makuun aina. En sit tiesä onko tarpeeksi hienostunut.
Kotimaista banaania saakin hyvin marraskuussa.
Klassinen karpalo-kinuski, puolukkamousse kaverina ehkä valkosuklaa, vadelmahillo-punaherukka, kanelilla ja inkiväärillä maustettu suklaamousse, sitruunatahna (lemon curd)…
Meillä isänpäivänä puolukka/kinuski/valkosuklaa.
Kiitos tästä, alkoi tehdä mieli kakkua.
Tummahko suklaa ja mustaherukka on hyvä makupari, miksei punaherukkakin toimisi suklaan kanssa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Banaani-suklaa toimii mun makuun aina. En sit tiesä onko tarpeeksi hienostunut.
Kotimaista banaania saakin hyvin marraskuussa.
Ei ole pakko olla pelkästään kotimaisia ainesosia tietenkään, hedelmät on kyllä ok, mutta en viitsi ostaa jotain mauttomia egyptiläisiä pensasmustikoita naurettavaan kilohintaan tms. :) Suklaa-banaani on ihan hyvä idea. ap
Kahvi, suklaa ja kaneli on hyvä yhdistelmä, minulla on ollut käytössä kahvikakun resepti, johon tulee suklaakuorrutus, mutta varmaan niistä mauista saisi sommiteltua täytekakunkin. Ehkä kinuskia myös?
Toisaalta punaherukka ja kinuski on aika hyvä yhdistelmä, samoin punaherukkapiirakka ja vaniljakastike. Varmaan vaahdotettava vaniljakiisseli, punaherukat ja kinuski olisi hyvä yhdistelmä, tavallista kermaa päälle.
Appelsiini ja suklaa on myös hyvä yhdistelmä, mutta ulkomainen hedelmähän se on.
Yksi epäonnistunut kakku sopii syksyyn, kokeilla voi esimerkiksi tuorejuusto-aprikoosi-kerma.
Viila tai rautasahanterä on klassikko.
Vierailija kirjoitti:
Klassinen karpalo-kinuski, puolukkamousse kaverina ehkä valkosuklaa, vadelmahillo-punaherukka, kanelilla ja inkiväärillä maustettu suklaamousse, sitruunatahna (lemon curd)…
Vadelmahillo-punaherukka voisikin olla aika hyvä yhdistelmä, ehkä vähän tummaa suklaata myös... Myös kaneli/inkivääri-suklaamousse kuulostaa hyvältä ja jouluiselta. Itse tykkään eniten hyvin raikkaista kakuista ja siksi teen niitä lähinnä kesäisin tuoreista marjoista, mutta kyllä tuollaiset mausteisemmatkin maut on hyviä. Oikeastaan kakkuinspiraatio lähti toisesta ketjusta, jossa puhuttiin erikoisista jouluherkuista ja joku kertoi tekevänsä saksalaisen kirsikkasuklaakakun, joka näytti taivaalliselta... Kirsikoitakaan en nyt raaski ostaa nekä tiedä saisiko niitä edes mistään, niin se jäi nyt hautumaan. Kiitos ehdotuksista! ap
Ennen kakkuun laitettiin esimerkiksi viila.
Itse tykkään laittaa valkosuklaamoussea ja passionhedelmää. Tai karpalo-kinuski toimii myös.
Tämän vuoden uutuutena kokeilin pumpkin-spice moussea ja appelsiinia, toimi tosi hyvin!
Viikuna ja päärynä toimii jos etsit jotain hienostuneempaa palettia.
Vierailija kirjoitti:
Mä teen talvisaikaan yleensä sacheria. Siis sitä "aitoa" versiota, täytteenä pelkästään aprikoosimarmeladia/hilloa.
Sacherkakkua pitäisi kyllä kokeilla, en tiedä olenko koskaan edes tehnyt sitä. Nyt alkaa olla jo niin paljon hyviä ehdotuksia, että valitsemisesta tuleekin aika vaikeaa. ap
Ripaus raparperia raikastaa mansikan aivan uudelle tasolle.
rekkamiehen pastilleja voi ripotella pinnalle
Mä teen talvisaikaan yleensä sacheria. Siis sitä "aitoa" versiota, täytteenä pelkästään aprikoosimarmeladia/hilloa.