Pidätkö parsasta? Senhän pitäisi olla herkkua
Itse en, ja aina vähän säälin, jos joku on tehnyt parsaa, kun en tykkää siitä. Syön kyllä, enkä sano mitään.
Minusta se on sellaista kelmeän näköistä, suutuntuma on epämiellyttävä ja maku, no, ei paljon mitään.
Kommentit (22)
Pidän ja kasvatan sitä myös, kevään suurin herkku.
Ei saa kypsentää liikaa sillä pilataan maku ja suutuntuma
Aika mautonta on. En ymmärrä niitä kevään ensimmäisten parsojen hehkutuksia.
Kukkakaali se vasta hirveetä on.
T: Parsakaalin kaveri.
Vierailija kirjoitti:
Kukkakaali se vasta hirveetä on.
T: Parsakaalin kaveri.
Kukkakaali on hyvää raakana ja kypsennettynä! ap
Liiallinen kypsyttäminen pilaa parsan.
Vaikkapa paistinpannulle kiehuvaan veteen 10 minuuttia ja sitten vedet pois, voita päälle ja syömään, on hyvää.
Parsa on hyvää, mutta se on helppo pilata. Kuten useimmat kasvikset, se on parhaimmillaan rapsakkana, ei löllönä.
Sama juttu kuin peniksen kanssa siis.
Kyllä mä syön, jos sitä tarjolla on. Ei ole suosikki tuote. Aivan liian ylihypetetty tuote.
Kokki, että muutamia satoja kertoja on tullut syötyä. Eikä siitä herkkua mun suuhun ole kukaan vielä saanut tehtyä. Missään päin maailmaa.
Vierailija kirjoitti:
Parsa on hyvää, mutta se on helppo pilata. Kuten useimmat kasvikset, se on parhaimmillaan rapsakkana, ei löllönä.
Sama juttu kuin peniksen kanssa siis.
Rapsakka penis?
Mä pidän parsasta, on niin vaivaton laittaakin. Tarpeeksi tuoreena ei tarvi edes kuoria. En yleensä kyllä keitä, vaan paahdan sen pöytägrillissä. Kaveriksi voisulaa ja vaikka uunilohta.
Oi, tykkään ja monenlaisissa ruoissa. Vihreinä ja rapeina, pienet versot parhaita.
Vierailija kirjoitti:
Liiallinen kypsyttäminen pilaa parsan.
Vaikkapa paistinpannulle kiehuvaan veteen 10 minuuttia ja sitten vedet pois, voita päälle ja syömään, on hyvää.
Vesi kuumennetaan kiehumispisteeseen. Veteen on lisätty suolaa ja sokeria. Kuoritut parsat laitetaan veteen ja odotetaan että vesi kiehahtaa ja samantien alennetaan levyn lämpötila pienelle ja annetaan parsojen vetäytyä 10 min. Syödään esim. sauce hollandaisen ja keittokinkun kera.
Pidän kyllä. Keväällä sesonkina tulee useinkin syötyä paistetun kalan ja hollandaisekastikkeen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liiallinen kypsyttäminen pilaa parsan.
Vaikkapa paistinpannulle kiehuvaan veteen 10 minuuttia ja sitten vedet pois, voita päälle ja syömään, on hyvää.
Vesi kuumennetaan kiehumispisteeseen. Veteen on lisätty suolaa ja sokeria. Kuoritut parsat laitetaan veteen ja odotetaan että vesi kiehahtaa ja samantien alennetaan levyn lämpötila pienelle ja annetaan parsojen vetäytyä 10 min. Syödään esim. sauce hollandaisen ja keittokinkun kera.
Suolaa olen välillä itsekin veden sekaan laittanut, mutta en enää aikoihin ole kuorinut parsoja, vaan ainoastaan "törkeästi summamutikassa" leikannut pätkät pois varsien alusta.
On suosikki. Syön koko kevään valkoista ja vihreää parsaa. Ainakin joka toinen päivä. Parsakeitto se vasta hyvää on, se keitetään aina parsan jämistä ja kuorista (siivilöidään pois), että tulee makua liemeen. Parsoja ei tarvita montaakaan soppaan. Puhdistuu virtsatiehyet ja on mineraalirikasta ravintoa.
Vierailija kirjoitti:
Kukkakaali se vasta hirveetä on.
T: Parsakaalin kaveri.
Nyt puhuttiin parsasta, ei parsakaalista.
Itse pidän. On siinä oma mieto makunsa, mutta parasta siinä (kuten kaikkien muidenkin vihannesten kohdalla) se, että kausi on alkanut, ensimmäiset parsat on ruokapöydässä ja taas kannatti hoitaa ne pellosta pöytään :)
t: maataloustyöntekijä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kukkakaali se vasta hirveetä on.
T: Parsakaalin kaveri.
Nyt puhuttiin parsasta, ei parsakaalista.
Itse pidän. On siinä oma mieto makunsa, mutta parasta siinä (kuten kaikkien muidenkin vihannesten kohdalla) se, että kausi on alkanut, ensimmäiset parsat on ruokapöydässä ja taas kannatti hoitaa ne pellosta pöytään :)
t: maataloustyöntekijä
Hänpä se puhui kukkakaalista ja parsakaalista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kukkakaali se vasta hirveetä on.
T: Parsakaalin kaveri.
Nyt puhuttiin parsasta, ei parsakaalista.
Itse pidän. On siinä oma mieto makunsa, mutta parasta siinä (kuten kaikkien muidenkin vihannesten kohdalla) se, että kausi on alkanut, ensimmäiset parsat on ruokapöydässä ja taas kannatti hoitaa ne pellosta pöytään :)
t: maataloustyöntekijä
Hänpä se puhui kukkakaalista ja parsakaalista.
Niin puhui, mutta keskustelu, jonka aloittaja aloitti, koskee parsaa.
´Rakastan parsaa. Teen sen airfryerissa tai grillissä. Tölkkiparsa on yhtä kamalaa kuin tölkkisienetkin.
Vierailija kirjoitti:
Liiallinen kypsyttäminen pilaa parsan.
Vaikkapa paistinpannulle kiehuvaan veteen 10 minuuttia ja sitten vedet pois, voita päälle ja syömään, on hyvää.
Kiehauta max 2,5 minuuttia, vesi pois ja hieman voita päälle sulamaan, se edesauttaa vitamiinien imeytymistä.
On hyvää.
En pidä tai ole pitämättä. Aika yhdentekevä maku. Mutta inhoan pissan hajua sen jälkeen, siksi en mielelläni syö parsaa.