Olen innostunut syömään omletteja tai mitä ne on
Siis kananmuna ja täytteet sisällä.
Nyt kaipaan vinkkejä mitä sisälle laittaa,tähän asti olen köyttänyt vain jämiä jääkaapista eli nakkeja ja minitomatteja ja välillä juustoraastetta.
Mitä te laitatte?
Kommentit (22)
Minä en ole jaksanut vaivautua tekemään omeletteja, mutta paistan usein kanojen munia. Laitan täytteeksi myöskin mitä milloinkin sattuu löytymään, useimmiten lenkkimakkaraa ja juustoa, eipä minulla poikamiehellä paljon muuta jääkaapissa olekaan.
Onko munakas ja omeletti sama asia?
Sieniä, ruohosipulia, paprikaa, tomaattia, kinkkusuikaleita, juustoraastetta
Minä myös. Vaikka vihanneksia, juustoa, tonnikalaa. Viimeksi laitoin jauhelihakastikkeen jämät.
Kypsät perunat, paistettu sipuli ym. Nakkeja olen paloitellut valmiiksi pakastimeen.
Kaikkea mitä huvittaa, tai osuu käden eteen, laita vaikka sukkia.
lopettakaa munakkaidenne pilaaminen niillä nakeilla.
Espanjalainen tortilla eli perunamunakas on hyvä! https://yhteishyva.fi/reseptit/espanjalainen-munakas-eli-perunatortilla…
Pinaattimunakas on myös todella hyvä. Paras syntyy tuoreesta pinaatista.
https://www.soppa365.fi/reseptit/pinaattimunakas
Mutta munakkaaseen voi oikeastaan panna melkein mitä vaan. Esimerkiksi pasta bolognesen kastikkeen jämät - todella maistuvaa! Grillikanan jämät ja silputtua sipulia tai purjoa. Pavut tomaattikastikkeessakin sopivat. https://www.meillakotona.fi/reseptit/papumunakas
Tonnikala ja sipuli.
Vierailija kirjoitti:
lopettakaa munakkaidenne pilaaminen niillä nakeilla.
Roskiinko ne sitten pitäisi viskata? Jos niitä on 1-2kpl niin miksi niitä ei voisi laittaa?
Tietäjät voivat korjata, mutta mulla on sellanen mielikuva, että munakas on usein sellanen aavistuksen paksumpi, jonka sisään on pilkottu juuri vaikka perunan paloja tai miksei nakinpaloja, ja omeletti taas sellainen aika ohueksi ja aavistuksen löysemmäksi paistettu jonka sisään sitten täytteet laitetaan sillain irrallaan, eli ei sotketa siihen munataikinaan.
En tiedä mikä tää on, mutta joku munahyydyke.
Eli 5 munaa vatkataan, sekaan kermaa tai maitoa ja vatkataan, sinne sekaan puolitettua kirsikkatomaatteja ja murusteltua fetajuustoa ja mausteita ja yrttejä.
Laitetaan pannulle miedolle lämmöllä, ei siis paisteta hulluna ja kansi päälle. Annetaan siinä kypsyä noin 20 min tai kauemmin.
Siitä tulee semmoinen korkea kun kohoaa ja on ihan todella hyvää. Kuin joku piirakka, mistä voi leikata paloja.
Spätli ja joitain yrttejä yleensä.
Omeletit on jotenkin kumisia eikä maistu millekään. Munakokkeli on hyvää!
Parmankinkkua ja paistettua paprikaa
Vierailija kirjoitti:
Tietäjät voivat korjata, mutta mulla on sellanen mielikuva, että munakas on usein sellanen aavistuksen paksumpi, jonka sisään on pilkottu juuri vaikka perunan paloja tai miksei nakinpaloja, ja omeletti taas sellainen aika ohueksi ja aavistuksen löysemmäksi paistettu jonka sisään sitten täytteet laitetaan sillain irrallaan, eli ei sotketa siihen munataikinaan.
Ei ole mitään tällaista jaottelua ainakaan yleisessä käytössä. Munakas on ihan vain suomalainen nimi omeletille.
Omeletteja 🍳
Laitoin tänään vanhat kinkut suikaleina sekaan ja raastoin juustonkannat sekaan 👍