Teetkö kompomisseja terveellisen ruoan ja hinnan välillä?
Kommentit (6)
Meillä käytetään kauden kasviksia joka ruuan yhteydessä, ja tarjouksesta ostetaan lihaa, kalaa ja kanaa. Ei tarvitse tehdä kompromissejä, kasvisten käyttö tulee ihan luonnostaan.
En katso ikinä hintaa, ostan terveellistä ruokaa ja suosin kotimaista kaikessa missä vaan voi. En osta ruokaa sen perusteella paljon se maksaa, vaan sen perusteella mitä haluan syödä ja mikä sopii ruokavalioon.
Noin 120€ viikossa menee 4 hengen ruokiin.
Ei terveellisen ruuan tarvitse olla kallista. Eilen terveellinen päivällinen kahdelle aikuiselle kuudella eurolla.
Ne jotka osaa tehdä terveellistä oikeasti edullisesti, antakaa vinkkejä mitä näin opiskelijana voisin kokkailla!
Eilen tuli tehtyy semmonen satsi tomaattikeittoa että osa menee pakostakin pakkaseen kun en oo vielä tottunut tekemään vain itselleni ruokaa :D
Joo. Valitsen hinnan mukaan, kun ostan kaupan halvimpia pastoja (spagetti 0,39€/kg) enkä niitä täysjyvä
versioita (3,18€/kg). Samoin ostan halvimpia maissihiutaleita (1€/kg) sen sijaan että ostaisin luomumaissihiutaleita (5,78€/kg). Sen jälkeen tarvitseekin jo miettiä, että mites noi menee...
Muita en keksi.
Edullista ruokaa, kokkausvinkkejä? Niitä on tämä palsta täynnä:
https://www.vauva.fi/keskustelu/4305200/kuinka-saan-ruokaostoksiin-saas…
https://www.vauva.fi/keskustelu/3550673/haluaako-joku-kokenut-penninven…
https://www.vauva.fi/keskustelu/3913902/ruokalaskun-pienentaminen
https://www.vauva.fi/keskustelu/3394625/sina-joka-kaytat-alle-100eu-kuu…
Josko noista löytyisi jotain vinkkejä - tosin kannattaa muistaa, millä palstalla on.
Lyhyesti: suosi kasvispainotteista ruokavaliota, tee ruuat itse, älä osta eineksiä tai puolivalmisteita (pätee myös kasviproteiinivalmisteita), hyödynnä alennukset ja tarjoukset, osta vain ruokaa, jota syöt, syö kaikki mitä ostat - mikään ei ole kalliimpaa kuin roskiin heitetty ruoka. Suunnittele, mutta jätä joustovaraa. Hyödynnä ilmainen ruoka (nyt on omenoita saatavilla, ja sieniä metsät täynnä edelleen, marjoista ainakin puoliúkkaa, pihlajanmarjaa ja aroniaa), keväällä ja kesällä luonnosta löytyy runsaasti syötäviä kasveja, joista saa pientä piristystä ruokaan (yrtteinä, tai esimerkiksi teeaineksina).
Syön terveellisesti, edullisesti ja herkullisesti.
Parasta laatua on myös edullisissa elintarvikkeissa. Ihan parasta laatua oli pöydässä tänään: itsetehty sienipiirakka suppilovahveroista. Jälkiruuaksi puolukkarahkaa. Ei maksanut paljon, itse kerätyt pääraaka-aineet.