Voiko päivän kasvikset syödä raakana?
Esim. salaattina ja dippikasviksina. Kotona lapsuudessa kasvikset tarkoittivat perunaa ja etikkapunajuuria ja -kurkkuja lautasen reunalla. Nyt aikuisena ei oikein maistu höyrytetyt, keitetyt tai paistetut kasvikset. Koulussakaan ei liiemmin kasviksia näkynyt kuin salaattina ja porkkanatikkuina.
Kommentit (9)
Eu direktiivi taitaa kieltää. Varmistu vielä
Totta kai voi, tuoreissa kasviksissa on yleensä paremmin vitamiinejakin jäljellä.
Tietysti voi. Perunaa ei muuten edes lasketa kasviksiin ruoka-aineita mietittäessä. Ja raaoissa kasviksissa on paremmin vitamiineja tallella kuin kypsennetyissä.
Itse syön enimmäkseen tuoreena. Tulee muuten syötyä enemmän kuin suositellut 'puoli kiloa päivässä', kun syö tuoreena ja yleensä meillä kotiruokakin on kasvisvoittoista. Suosittelen.
Ajattelin tänään paahtaa uunissa parsakaalia. On tosi hyvää, kun dippaa maustettuun kermaviiliin.
Päivän kasvikset voi syödä raakana, mutta illan kasvikset pitää paistaa tai keittää.
Päivän kasvikset? En ole syönyt yhtäkään kasvista kahteenkymmeneen vuoteen.
Voi totta kai. Se on itse asiassa kaikkein parasta ravintoa, ns. raakaravintoa.