Tilaatko pizzan mieluummin halvasta kebab-ravintolasta vai oikeasta italialaisesta ravintolasta?
Kommentit (40)
Viimeksi ostopizzaa on tullut syötyä joskus pre-corona-aikana. Kebab paikasta oli, kun ainut italialainen on turhan kaukana. Ällöttävästi lilluvaa rasvaa se oli.
Mikä on oikea italialainen ravintola? Pitääkö sen sijaita Italiassa?
Kyllä kebab raflojen lätyt on vaan se juttu.
Ei ole aikaa hakeaa pizzaa Italiasta ja näin korona aikaan hankalaakin.
No mietitäämpä
Kebab-ravintola:
-pohja huonosti kohotettu, halvoista ja huonoista jauhoista tehty paksu piiras
-tomaattikastike jotain tomaattimurskaa
-juusto jotain kumipurua
-täytteet halvinta kuraa tukusta, esim. "Kinkku" on jotain lenkkimakkaran kaltaista pinkkiä mössöä
Italialainen ravintola:
-Pohja tehty rakkaudella 00-jauhoista ja kohotettu yön yli
-Tomaattikastike tehty itse hitaasti keittäen laadukkaimmista Italian auringon kypsyttämistä tomaateista
-Juusto aitoa Buffalo Mozzarellaa
-Täytteet laadukkaita
Kotipizza tai eräs toinen paikallinen suomalaisten pitämä pitsapaikka.
Teen itse, paljon parempaa ja halvempaa, T:kokki
Aika fifty-sixty. Minun mielestäni ne ovat ihan eri ruokalajit, ja välllä tekee mieli toista ja välillä toista. Noita italialaistyyppisiähän ei tosin ihan joka kylällä ja kaikkina aikoina ole edes tarjolla, joten riippuu tietysti myös tarjonnasta.
En ole vielä italiasta hyvää pizzaa löytänyt, joten karvakädeltä.
Sieltä missä on hyvää ja/tai hinta-laatusuhde kohdallaan.
Aidoksi italialaiseksi voi brändätä mitättömän kuppilan helposti, tai kepsukioski voi tehdä pitsansa pieteetillä. Ei sitä päältä päin näe.
Vierailija kirjoitti:
No mietitäämpä
Kebab-ravintola:
-pohja huonosti kohotettu, halvoista ja huonoista jauhoista tehty paksu piiras
-tomaattikastike jotain tomaattimurskaa
-juusto jotain kumipurua
-täytteet halvinta kuraa tukusta, esim. "Kinkku" on jotain lenkkimakkaran kaltaista pinkkiä mössöäItalialainen ravintola:
-Pohja tehty rakkaudella 00-jauhoista ja kohotettu yön yli
-Tomaattikastike tehty itse hitaasti keittäen laadukkaimmista Italian auringon kypsyttämistä tomaateista
-Juusto aitoa Buffalo Mozzarellaa
-Täytteet laadukkaita
Hah hah, siehän rupesit oikein paksua valetta laskettelemaan. Suomessa ei yhdestäkään ravintolasta saa aitoa italialaista pizzaa, koska yllätys yllätys tämä maa ei ole Italia. Italiassakin pitää muuten nykyään vähän tietää, missä ravintelissa mahaansa täyttää, jos hyvää ruokaa arvostaa.
Vierailija kirjoitti:
No mietitäämpä
Kebab-ravintola:
-pohja huonosti kohotettu, halvoista ja huonoista jauhoista tehty paksu piiras
-tomaattikastike jotain tomaattimurskaa
-juusto jotain kumipurua
-täytteet halvinta kuraa tukusta, esim. "Kinkku" on jotain lenkkimakkaran kaltaista pinkkiä mössöäItalialainen ravintola:
-Pohja tehty rakkaudella 00-jauhoista ja kohotettu yön yli
-Tomaattikastike tehty itse hitaasti keittäen laadukkaimmista Italian auringon kypsyttämistä tomaateista
-Juusto aitoa Buffalo Mozzarellaa
-Täytteet laadukkaita
* Mozzarella bufala. Ei buffaloista kukaan juustoa tee. Ja se on mietitääNPä.
Ohis
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No mietitäämpä
Kebab-ravintola:
-pohja huonosti kohotettu, halvoista ja huonoista jauhoista tehty paksu piiras
-tomaattikastike jotain tomaattimurskaa
-juusto jotain kumipurua
-täytteet halvinta kuraa tukusta, esim. "Kinkku" on jotain lenkkimakkaran kaltaista pinkkiä mössöäItalialainen ravintola:
-Pohja tehty rakkaudella 00-jauhoista ja kohotettu yön yli
-Tomaattikastike tehty itse hitaasti keittäen laadukkaimmista Italian auringon kypsyttämistä tomaateista
-Juusto aitoa Buffalo Mozzarellaa
-Täytteet laadukkaitaHah hah, siehän rupesit oikein paksua valetta laskettelemaan. Suomessa ei yhdestäkään ravintolasta saa aitoa italialaista pizzaa, koska yllätys yllätys tämä maa ei ole Italia. Italiassakin pitää muuten nykyään vähän tietää, missä ravintelissa mahaansa täyttää, jos hyvää ruokaa arvostaa.
Kyllä Suomessa on ihan italialaisia ravintoloita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No mietitäämpä
Kebab-ravintola:
-pohja huonosti kohotettu, halvoista ja huonoista jauhoista tehty paksu piiras
-tomaattikastike jotain tomaattimurskaa
-juusto jotain kumipurua
-täytteet halvinta kuraa tukusta, esim. "Kinkku" on jotain lenkkimakkaran kaltaista pinkkiä mössöäItalialainen ravintola:
-Pohja tehty rakkaudella 00-jauhoista ja kohotettu yön yli
-Tomaattikastike tehty itse hitaasti keittäen laadukkaimmista Italian auringon kypsyttämistä tomaateista
-Juusto aitoa Buffalo Mozzarellaa
-Täytteet laadukkaita* Mozzarella bufala. Ei buffaloista kukaan juustoa tee. Ja se on mietitääNPä.
Ohis
Kyllä se vesipuhvelista eli water buffalosta on.
Vierailija kirjoitti:
En ole vielä italiasta hyvää pizzaa löytänyt, joten karvakädeltä.
Kaikki Välimeren Euroopanpuoleisen alueen pizzat ovat samankaltaisia, Italiassa vain ylihinnoiteltuja. Tietenkin eri puolilla Italiaa on vivahde-eroja, jossakin on paksu ja jossakin ohut pohja. Huonoimmat ja kalleimmat pizzat olen syönyt Italiassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole vielä italiasta hyvää pizzaa löytänyt, joten karvakädeltä.
Kaikki Välimeren Euroopanpuoleisen alueen pizzat ovat samankaltaisia, Italiassa vain ylihinnoiteltuja. Tietenkin eri puolilla Italiaa on vivahde-eroja, jossakin on paksu ja jossakin ohut pohja. Huonoimmat ja kalleimmat pizzat olen syönyt Italiassa.
Sama. Roomassa lähellä colosseumia myivät minulle, tyhmälle nälkäiselle turistille, pakastepizzan johon pari rucolaa päälle hintaan 13e.
Vierailija kirjoitti:
C) Kotipizzasta.
Tämä.
Vierailija kirjoitti:
No mietitäämpä
Kebab-ravintola:
-pohja huonosti kohotettu, halvoista ja huonoista jauhoista tehty paksu piiras
-tomaattikastike jotain tomaattimurskaa
-juusto jotain kumipurua
-täytteet halvinta kuraa tukusta, esim. "Kinkku" on jotain lenkkimakkaran kaltaista pinkkiä mössöäItalialainen ravintola:
-Pohja tehty rakkaudella 00-jauhoista ja kohotettu yön yli
-Tomaattikastike tehty itse hitaasti keittäen laadukkaimmista Italian auringon kypsyttämistä tomaateista
-Juusto aitoa Buffalo Mozzarellaa
-Täytteet laadukkaita
Älä jauha paskaa. Samasta tukusta samat eineet nuo molemmat hakevat.
Kaupan pakastepizzat vähän viritettynä tulee halvemmaksi ja paremmaksi kun nuo ylihintaiset kotipizzat tai karvakourien hieman kyseenalaiset lätyt. Itse tehtynä toki kaikkein paras.
C) Kotipizzasta.