Kahvipannussa keitetty kahvi maistuu niin paljon paremmalle kuin joku suodatinkeitinlitku!
En ikinä suostu juomaan jälkimmäistä, sen verran kranttu olen.
Kommentit (61)
Itse pidän pressopannulla tehdystä 😋
Ai, minä tykkään suodatinkeitinlitkusta🤗
Minä olen tehnyt nyt pressopannulla, kun alkoi ällöttää banaanikärpäset kahvinkeittimellä.
Vierailija kirjoitti:
Miten pannukahvia tehdään?
Sopiva määrä vettä kahvipannuun, kahvipannu liedelle, porot pannuun kiehumisen alettua ja sitten keitetään tovi.
Kahvi maistuu paremmalta kun sen juo ulkona.
Onko siinä joku suodatin, ettei porot tule kuppiin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten pannukahvia tehdään?
Sopiva määrä vettä kahvipannuun, kahvipannu liedelle, porot pannuun kiehumisen alettua ja sitten keitetään tovi.
Ei sitä keitetä, hullu!
Vierailija kirjoitti:
Onko siinä joku suodatin, ettei porot tule kuppiin?
Kyllä porot pysyy tunturilla.
Mä ostin juuri perkolaattorin.. Petyin, kun maistui yhtä kököltä kuin toi suodatin.
Jostain syystä kahvi vaan maistuu nykyään pahalle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten pannukahvia tehdään?
Sopiva määrä vettä kahvipannuun, kahvipannu liedelle, porot pannuun kiehumisen alettua ja sitten keitetään tovi.
Ei sitä keitetä, hullu!
Mitä vikaa vaikka kiehuisi?
eri
Vierailija kirjoitti:
Itse pidän pressopannulla tehdystä 😋
Ei se ole -pannu vaan -kannu.
Pannu on sellainen, jota kuumennetaan esim. keittolevyllä ja sillä kuumuudella sitten valmistetaan ruoka tai juoma.
Tuota pressokippoa ei sinänsä kuumenneta, vaikka siihen kuumaa vettä kaadetaankin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten pannukahvia tehdään?
Sopiva määrä vettä kahvipannuun, kahvipannu liedelle, porot pannuun kiehumisen alettua ja sitten keitetään tovi.
Ei sitä keitetä, hullu!
Mitä vikaa vaikka kiehuisi?
eri
Kahvi palaa 96 asteessa, eli sitä kahvia ei saa kiehauttaa. 96 astetta tulee kahvinkeittimistäkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten pannukahvia tehdään?
Sopiva määrä vettä kahvipannuun, kahvipannu liedelle, porot pannuun kiehumisen alettua ja sitten keitetään tovi.
Ei sitä keitetä, hullu!
Mitä vikaa vaikka kiehuisi?
eri
Hyvän kahvin valmistaminen ei ole mitään "jotenkin sinne päin"-kohellusta. Katsopa, miten baristat oikeissa kahviloissa sen tekevät.
Yleensä haudutettu on parasta, oli sitten kahvipannu tai pressokannu. Poikkeuksena mutteripannu, millä saa kahvin mausta enemmän irti.
Maistuuhan se, mutta on peijaksen työlästä valmistaa.
Vierailija kirjoitti:
Onko siinä joku suodatin, ettei porot tule kuppiin?
Pannukahvissa käytettiin joskus Kahvinselvikettä, joka sai porot laskemaan alas ennen kahvin kaatamista kuppeihin. Lähes saman asian ajaa oikea keittotapa ja se, että kahvin kaataminen pannusta tapahtuu heiluttelematta ja rauhallisen päättäväisellä otteella.
Tuo on totta. Ja nuotiokahvi on kaikista parasta.