Jyväskylän salmonella peräisin ulkomaalaisesta jäävuorisalaatista
Valmiiksi pussitettu Ruotsissa. Ei pesty Suomessa.
Kommentit (24)
Nytkö jalkapallofanit levittää jo salmonellaakin?
Kuka edes syö jääsalaattia? Eihän siinä ole muutakuin vettä ja torjunta-aineita, Hyi.
Vierailija kirjoitti:
Espanjassa kastellaan kakkavedellä.
Espanjan kasvihuoneviljelyssä on niin paljon pielessä, etten haluaisi ostaa mitään siellä tuotettua.
Välillä jotain tiettyä tuotetta, ei saa kuin Espanjasta lähteneenä.
Voih, 🙄 .. 🧐, ..😖
Vierailija kirjoitti:
Kuka edes syö jääsalaattia? Eihän siinä ole muutakuin vettä ja torjunta-aineita, Hyi.
Se on halpaa ja valitettavasti ravintoköyhää.
Ei tartu kaupassa käteen, eikä lähde kotiin.
Ulkomailta tuotu ruoka on AINA terveellisempää vaikka sitten salmonellalla höystettynä.
Vierailija kirjoitti:
Kuka edes syö jääsalaattia? Eihän siinä ole muutakuin vettä ja torjunta-aineita, Hyi.
Suurin osa heistä ainakin, jotka saavat jonkun keskuskeittiön laittamaa ruokaa. Eli esim. aika monet päiväkotia ja koulua käyvistä lapsista, erilaisissa laitoksissa ja palvelutaloissa asuvat , monet työmaaruokailuissa syövät jne.
Jää(vuori)salaattia syö se sama kansanosa, joka ostaa Actimelia ja muuta kuraa. Eivät ole yhtään tietoisia ravintoaineista, eivätkä välitä. Elävät mielestään terveellisesti, kun syövät sentään ’salaattia’.
Missä käytetään ulkomaalaista salaattia, kun kaupat pullollaan kotimaista? Yrityksen nimi kiitos, niin ei tartte erehtyä syömään…
Vierailija kirjoitti:
Jää(vuori)salaattia syö se sama kansanosa, joka ostaa Actimelia ja muuta kuraa. Eivät ole yhtään tietoisia ravintoaineista, eivätkä välitä. Elävät mielestään terveellisesti, kun syövät sentään ’salaattia’.
Eiköhän salaatin yksi tärkein funktio ole kasvikuidut tasapainottamaan suolistoa, ei ne muut ravintoarvot vai meinasitko lehtiä syömällä elää päivän ja saada vitamiinit kasaan?
Hyvin ymmärettävää.
Siksi ostankin vain tietyn suomalaisen tuottajan salaattia.
Koskaan ei voi tietää miten likaisilla käsillä salaatti on jossain kasvihuoneessa tai avomaalla poimittu.
Miten epähygieenesti se on pakattu.
Avomaalla kasvavat salaatit ja vihannekset ovat myös lintujen ulostuksen armoilla.
Nähtävästi nuo päiväkodit eivät ole myöskään tai niiden keittiöt eivät ole pesseet ja puhdistaneet salaattia huolellisesti.
Tässä just näkee, sen miten kotimainen ruoka on turvallista ja hygieenistä.
” Jyväskylässä on kuitenkin päätetty, että Kylän Kattaus -liikelaitos ei käytä toistaiseksi ulkomaalaista jäävuorisalaattia.
”
Ai se sanottiinkin tuossa uutisessa… hyppäsin yli.
Ei käyt toistaiseksi? Toistaiseksi? Jyväskylän kaupunki voisi hommata toiselta valmistajalta jatkossa ruoan, joka käyttää suomalaista salaattia.
Pesemätöntä salaattia tarjotaan ihmisille? Kenen päätös ja kuka tästä on vastuussa? Päitä sais nyt pudota. Silloin kun itse vielä ostin jäävuorisalaattia, kotimaista, pesin sen aina hyvin juoksevan veden alla. Nykyään en enää edes osta, kun täysin tarpeeton ja kallis ainesosa salaatissa.
Yököttävää, että salaattia ei pestä.
Koulujen salaateissa ja porkkanaraasteissa on usein näitä salmonellan aiheuttajia. Epidemioista uutisoidaan useammin kuin kerran vuodessa.
Miksi kouluissa ei silti opita valmistamaan salaatteja hygieenisesti? Sieltähän puuttuu uutisen mukaan perushygienia.
Jäävuorisalaattia on valmiiksi pestynä, pilkottuna ja pussitettuna, sitä ei tarvitse pestä enää. Jääsalaattihan on sitten eri salaatti. Missä salaatissa on ravintoaineita eniten yms?
Vierailija kirjoitti:
” Jyväskylässä on kuitenkin päätetty, että Kylän Kattaus -liikelaitos ei käytä toistaiseksi ulkomaalaista jäävuorisalaattia.
”Ai se sanottiinkin tuossa uutisessa… hyppäsin yli.
Ei käyt toistaiseksi? Toistaiseksi? Jyväskylän kaupunki voisi hommata toiselta valmistajalta jatkossa ruoan, joka käyttää suomalaista salaattia.
Aika kohtuuton vaatimus 42 salaattipussin takia. Mistähän korvaaja saadaan huomiseksi?
Vierailija kirjoitti:
” Jyväskylässä on kuitenkin päätetty, että Kylän Kattaus -liikelaitos ei käytä toistaiseksi ulkomaalaista jäävuorisalaattia.
”Ai se sanottiinkin tuossa uutisessa… hyppäsin yli.
Ei käyt toistaiseksi? Toistaiseksi? Jyväskylän kaupunki voisi hommata toiselta valmistajalta jatkossa ruoan, joka käyttää suomalaista salaattia.
Se olisi kaikki tuloksesta pois!
Miten on mahdollista ettei salaattia pestä?
Vierailija kirjoitti:
Yököttävää, että salaattia ei pestä.
Koulujen salaateissa ja porkkanaraasteissa on usein näitä salmonellan aiheuttajia. Epidemioista uutisoidaan useammin kuin kerran vuodessa.
Miksi kouluissa ei silti opita valmistamaan salaatteja hygieenisesti? Sieltähän puuttuu uutisen mukaan perushygienia.
Lähteekö salmonella salaatista pesemällä, no ei lähde.
Miksi kotimainen salaatti ei kelpaa kouluihin?
Espanjassa kastellaan kakkavedellä.