Onko teillä leivinuuni mökillä?
Mitä ruokia ootte tehneet? Mun tekisi mieli kokeilla pitsaa.
Kommentit (6)
Ei mutta poika teki kerran muurikassa. Tuli ihan hyvää. Kansi toki pitää olla siihen päälle laittaa
On ja kotona.
Pitsat on tehty sitten taas ulkona, kun on avouuni. Siellä hiilloksen kanssa muhii hetken, eikä parempaa ole.
Vierailija kirjoitti:
On ja kotona.
Pitsat on tehty sitten taas ulkona, kun on avouuni. Siellä hiilloksen kanssa muhii hetken, eikä parempaa ole.
Vastatakseni kysymykseen:
Mä laitan leivinuunissa lähinnä pitkään haudutettavia ruokia esim karjanlanpaistia, kaalilaatikkoa, broilerin koipia riisipedillä... samalla leivon leivät ja piirakat. Harvemmin se lämmitetään, mutta sitten otetaan hyötykin irti.
Leivinuuni kotona ja tehdään kyllä pitsaa aika useinkin, mutta vaan talvella. Vaatii kuuman uunin ja nopean paiston, eli miltei koko päivän esilämmitys ainakin tuolla meidän massiivisella uunilla. Pizzat ekana, sitten ruisleipä, sämpylät, yöksi kun on vähän jäähtynyt voi sitten laittaa pidempään hautuvat ruuat eli puurot, karjalanpaistit, nyhtöpossut jne.
Kaasugrillissä pizzakiven päällä on tehty mökillä kesäisin pizzaa, ei nyt ihan sama asia, mutta ihan ok tulee silläkin.
Ei tule vilu ensi yönä.