Kauanko kuohariploa uskaltaa pitää pakkasessa kylmenemässä?
Harva asia on niin pahaa kuin lämmin/haalea kuohuviini.
Kommentit (4)
Kuohuviinin tarjoilu lämpötila on n,. 7 astetta.
Netistä löytyy ohjeita, miten se jäähdytetään juuri sopivaan tarjoilu lämpötilaan.
Tunnin kuluttua alkaa hiljalleen hileytyä, pari tuntia niin on umpijäässä. Kerran kävi noin, oli vielä kallista vintage-cavaa. Hissuksiin jääkaapissa sulatin eikä mennyt rikki ja "jouduin" sitten juomaan sen pois, maku oli luultavasti ihan sellainen kuin pitikin. Googlasin sopivia tapoja sulattaa tuo ja moni kertoi, että pullo meni rikki, joten eipä niitä pulloja kannata pakkaseen unohtaa.
Sopiva aika olla pakastimessa huoneenlämpöiselle kuoharille on puoli tuntia. Jos et pidä makeasta, vaan kuivasta, niin pidä juoma 45 min, niin maku muuttuu kuivemmaksi ja halpa kuohari paranee. Ja päinvastoin eli mitä laadukkaampi kuohari sitä enemmän se kärsii, jos tarjoilulämpötila on liian kylmä eli aromit katoavat. Halvempien maku taas paranee, kun ne jäähdyttää kylmemmäksi.
15 minuuttia luulisin. Jäätyy jos säilyttää liikaa.
Myös jääkaapin kylmimissä osassa säilytys riittää, siellä voi säilyttää pitempään.