Syömäkelpoisen ruoan heittäminen roskikseen
Mitä mieltä olet sellaisista ihmisistä, jotka heittävät viimeistään parasta ennen -päivänä maidot, piimät, jogurtit, viilit ym. pois, vaikka niissä ei olisi mitään vikaa? Minusta sellainen on ruoan tuhlausta ja toivon, että nämä ihmiset joutuisivat jossakin vaiheessa niin pahaan taloudelliseen jamaan, että siitä seuraisi heille pidempiaikainen, jatkuva nälkätila.
Kommentit (20)
En heitä kaikkea pois heti mutta en myöskään syö enää, vaan otan tuoreempaa, jolloin pian vanhenemassa olevat tuotteet ovat vanhoja.
Kaupassa kaivelen takaa aina ne tuoreimmat tuotteet ja en ikinä ota punalaputetttuja ruokia, vaan jätän mielummin ostamatta tai haen tuoretta toisesta kaupasta. Minulla on mahdollisuus valita ja niinpä valitsen.
Vierailija kirjoitti:
Aikamoista tuhlausta. Eivät ilmeisesti osaa ostaa kaupasta oikeaa määrää elintarvikkeita tai valmistaa ruokia päivitysten ehdolla, jos hävikkiä syntyy.
Eihän tuon asian pitäisi muiden napaa kaivella. Meilläkin vanhat ruuat menevät kompostoriin ja niistä tulee kelpo multaa aikanaan. Tunnontuskia ei ole.
Meijän naapuri viskoo paljo hyvää tavaraa suoraan roskiin: viipaloidut juustot jotka jää kahvipöydäs käyttämättä paiskataan surutta roskiin, samoin jos lapsi ei tykkää joistaki pipareist tai mehust kaikki sellanen suoraan roskiin vaan. Olin pyörtyä ku jouduin todistaan moista touhuu vaikkei se omast pussistani ollukaan poies. Just syön tässä 26.5. päiväyksen pinaattilettuja eikä niissä ole mitään maku eikä hajuhaittaa.
Kuulostaa ex-vaimoltani. Ruokaa ostettiin ilman mitään suunnittelua ja 20% meni roskiin.
Mä ostan usein leipää Ässästä -60 pinnan alennuksel ja paiskaan ne pakkaseen. Esim. Vaasan ruispalat maistuu paljon paremmilta kun ne ottaa pois pakkasesta. Tuoreina jotenkin huttua mutta sulatettuina mukavan rapeita.
Viikon vanhoja kananmunia tässä juuri vatkailen. Vatkaantuvat muuten paljon paremmin kuin tuoreet kananmunat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aikamoista tuhlausta. Eivät ilmeisesti osaa ostaa kaupasta oikeaa määrää elintarvikkeita tai valmistaa ruokia päivitysten ehdolla, jos hävikkiä syntyy.
Eihän tuon asian pitäisi muiden napaa kaivella. Meilläkin vanhat ruuat menevät kompostoriin ja niistä tulee kelpo multaa aikanaan. Tunnontuskia ei ole.
Sama täällä. Paljoa ei mene, mutta jonkun verran.
Vierailija kirjoitti:
Viikon vanhoja kananmunia tässä juuri vatkailen. Vatkaantuvat muuten paljon paremmin kuin tuoreet kananmunat.
Minä en edes vilkaise joidenkin kananmunien päiväyksiä, mutta joitakin maitotuotteita en käytä vanhentuneina ja varsinkin jos kylmäketju saattaa olla katkennut.
Leivän syön tuoreena ja jos pakastan niitä, niin vain tuoreena. Vanhaa leipää en syö ikinä, koska ei ole pakko.
Harvoin edes katson päiväyksiä kotijääkaapissa..
Kanat ja lihat ostan kaupasta joko suoraan pakastimeen tai valmistukseen.
Ja syön peräkkäisinä päivinä samaa ruokaa, en heitä jämiä pois
Ostan melko lailla kaikkia muita punalaputettuja elintarvikkeita, paitsi liha-, kana- ja kalatuotteita, koska niistä voi saada varsinkin kesäaikaan varsin helposti esimerkiksi salmonellan. Sitten kirjaan ylös kauppakuiteista saadut alennukset ja talletan ne kummilasten (3 kpl) säästötileille odottamaan aikaa, jolloin he täyttävät 18 vuotta ja saavat talletukset käyttöönsä. Aika kivasti on jo kertynyt 'extra moneya' heidän tileilleen ...
Itse heitän roskiin todella paljon ruokaa. Varaa kun on, niin ei jaksa miettiä onko ruoka pilaantunut vai ei. Viimeistään parasta ennen päivänä lentää elintarvike roskiin.
Kyllä ne, jotka ovat eläneet sota-ajan eivät varmaan tajuaisi syöntikelpoisen ruoan pois heittämistä. Mutta he olivatkin niitä todellisia selviytyjiä elämässä. Kunnioitan suuresti näitä ihmisiä, joita ei tosin ole enää paljon jäljellä.
Ennen vaikka h i r t e e n kuin pilaantumattoman sapuskan heittämistä roskikseen!
Äitini ei heittänyt koskaan mitään pois. Jääkaappi oli hometta täynnä, leivät sai tarkistaa huolella jne. Ruokamyrkytykset olivat arkipäivää. Omassa elämässäni en säilö huonoksi menevää, vaan jos tiedän etten saa syötyä niin se lähtee. Äidilläni on kärpäsillä onnen päivä joka päivä, meillä ei niitä kasva.
En tunne ketään, joka heittelisi ruokaa huvikseen pois, joten siitä en osaa sanoa mitään.
Vierailija kirjoitti:
Ostan melko lailla kaikkia muita punalaputettuja elintarvikkeita, paitsi liha-, kana- ja kalatuotteita, koska niistä voi saada varsinkin kesäaikaan varsin helposti esimerkiksi salmonellan. Sitten kirjaan ylös kauppakuiteista saadut alennukset ja talletan ne kummilasten (3 kpl) säästötileille odottamaan aikaa, jolloin he täyttävät 18 vuotta ja saavat talletukset käyttöönsä. Aika kivasti on jo kertynyt 'extra moneya' heidän tileilleen ...
Ei se salmonella tuotteeseen tule sen mukaan paljonko on viimeiseen käyttöpäivään vielä aikaa, vaan se on siinä jo pakkausvaiheessa jos on.
Vierailija kirjoitti:
Itse heitän roskiin todella paljon ruokaa. Varaa kun on, niin ei jaksa miettiä onko ruoka pilaantunut vai ei. Viimeistään parasta ennen päivänä lentää elintarvike roskiin.
0/5
Vierailija kirjoitti:
Meijän naapuri viskoo paljo hyvää tavaraa suoraan roskiin: viipaloidut juustot jotka jää kahvipöydäs käyttämättä paiskataan surutta roskiin, samoin jos lapsi ei tykkää joistaki pipareist tai mehust kaikki sellanen suoraan roskiin vaan. Olin pyörtyä ku jouduin todistaan moista touhuu vaikkei se omast pussistani ollukaan poies. Just syön tässä 26.5. päiväyksen pinaattilettuja eikä niissä ole mitään maku eikä hajuhaittaa.
Porista, raumalta, laitilasta?
Heitän tähteet ikkunasta ulos köyhille. Siellähän ne parveilee aina perjantai-iltaisin
Aikamoista tuhlausta. Eivät ilmeisesti osaa ostaa kaupasta oikeaa määrää elintarvikkeita tai valmistaa ruokia päivitysten ehdolla, jos hävikkiä syntyy.