Perunamuusi jossa lihaa - mikä ruoka?
Aika varmasti on ollut kouluruokalassa tätä ysärillä, tai sitten olen nähnyt unta. Ikäänkuin perunamuusi, jonka seassa on pieniä lihapalasia. Muusi on väriltään hieman tummempi kuin tavanomainen, vaaleampi perunamuusi ja maultaan ehkäpä suolaisempi. Kun jauhelihakastiketta syötiin perunan, spagetin tai makaronin kanssa, niin en muista, minkä kanssa tuota syötiin, vai syötiinkö sellaisenaan. Hämärä muistikuva myös tomaattisiivuista lautasella.
Mikä tuo ruoka on nimeltään?
Kommentit (24)
Jauheliha-perunasoselaatikko. Saa ihan kaupastakin Saarioisen äidin tekemää. Se ei tosin ole hyvää 😒
Lihaperunasoselaatikko, shepherd's pie?
Vierailija kirjoitti:
Jauheliha-perunasoselaatikko. Saa ihan kaupastakin Saarioisen äidin tekemää. Se ei tosin ole hyvää 😒
Laatikko on paistettu. Jos liha on vain sekotettu muusiin ja seosta ei ole paistettu, niin ainakin meillä päin se oli nimeltään näppylämuusi.
Ykkösmössö, eli jauhelihaperunasoselaatikko.
Syötiin ihan sellaisenaan, jotain salaattia siihen ateriaan varmaan myös kuului.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jauheliha-perunasoselaatikko. Saa ihan kaupastakin Saarioisen äidin tekemää. Se ei tosin ole hyvää 😒
Laatikko on paistettu. Jos liha on vain sekotettu muusiin ja seosta ei ole paistettu, niin ainakin meillä päin se oli nimeltään näppylämuusi.
Meidän koulussa se oli paistettu. Ja ruokalistassa luki: "Jauhelihaperunasoselaatikko."
Jos on vain jauhelihat sekoitettu perunamuussiin, silloin nimen lopusta jätetään se "laatikko" pois. Eli ruoan virallinen nimi on silloin jauhelihaperunasose.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jauheliha-perunasoselaatikko. Saa ihan kaupastakin Saarioisen äidin tekemää. Se ei tosin ole hyvää 😒
Laatikko on paistettu. Jos liha on vain sekotettu muusiin ja seosta ei ole paistettu, niin ainakin meillä päin se oli nimeltään näppylämuusi.
😆 jotenkin meni ruokahalu. Jauhelihaperunasoselaatikosta tykkään. Siinä on ruskistettua sipuliakin.
Lapskoussi on vanha merimiesten ruoka,jossa pohjana on perunamuusi ja seassa lihaa. Väri on hieman punertava. Suomessase tunnetaan Pohjanmaan rannikolla sekä Ruotsissa (lapskojs). Tarjotaan mm. etikkapunajuurten kera.
En ole aivan varma tuosta jauheliha-perunasoselaatikosta, sillä mielestäni se ei ollut laatikkoruoka, vaan lihaa lukuunottamatta kuten tavanomainen perunamuusi. Myös koostumus oli lihapaloja lukuunottamatta mielestäni perunan osalta täysin muusimainen, ei pieniä perunasiivuja.
Ei ollut poronkäristys; poronkäristyksessä on isommat lihanpalaset, joissa monesti jänteetkin tuntuu, vaikka en enää muista kunnolla, miltä poronkäristys näytti, kun siitä on 28 vuotta kun sitä viimeksi söin. Hämärä muistikuva, että poronkäristystä syötiin kyllä muusin kanssa, mutta liha ja muusi otettiin eri astiasta.
Moussaka/mussaka ei ole kyseessä kuvien perusteella, jotka Googlella löysin.
Näppylämuusi 🤢 se lihahan jää raa'aksi
Vanhanpojan laatikko - perunamuusiin sekoitetaan 1-2 kanamunaan ja lisätään joko kypsää jauhelihaa tai muuta kypsää lihaa ja paistetaan uunissa - liha kannattaa maustaa hyvin. Muusiin voi sekoittaa lisäksi esim. smetanaa tai ranskan kermaa.
Liha-perunasoselaatikkoa se oli koulun ruokalistassa, ja liha-perunasoselaatikkona sitä myy Saarioinen tänäkin päivänä.
Vierailija kirjoitti:
En ole aivan varma tuosta jauheliha-perunasoselaatikosta, sillä mielestäni se ei ollut laatikkoruoka, vaan lihaa lukuunottamatta kuten tavanomainen perunamuusi. Myös koostumus oli lihapaloja lukuunottamatta mielestäni perunan osalta täysin muusimainen, ei pieniä perunasiivuja.
Ei ollut poronkäristys; poronkäristyksessä on isommat lihanpalaset, joissa monesti jänteetkin tuntuu, vaikka en enää muista kunnolla, miltä poronkäristys näytti, kun siitä on 28 vuotta kun sitä viimeksi söin. Hämärä muistikuva, että poronkäristystä syötiin kyllä muusin kanssa, mutta liha ja muusi otettiin eri astiasta.
Moussaka/mussaka ei ole kyseessä kuvien perusteella, jotka Googlella löysin.
No kuule jauhelihaperunasoselaatikossa on sosetta, ei viipaleita. Jos olisi viipaleita, se olisi jauhelihaperunalaatikko.
Paistopinnan olemassaolo ja -mattomuus riippuu paistoajasta.
Lihaperunasose?