Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruokalaskun minimoimisvinkit heti tänne, kiitos!

Vierailija
31.08.2009 |

t. kotiäiti jolla ei yhtään organisointikykyä :(

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. ei yli 10 euron kilohintaisia lihoja, ei yli 3 euron hedelmiä, paljon halpoja juureksia ja niistä tehtyjä pata- ja laatikkoruokia. Kaikki tähteet pyritään syömään. Murojen sijasta puuroa, jugurttien sijasta omatekoista kiisseliä. Harrasta välillä tosi-halpa-päiviä; ruokalistalla silloin puuroa, kananmunaa, pinaattilettuja (itsetehtyjä) tai pinaattikeittoa, sämpylöitä. Leivo muutoinkin itse sämpylät ja leivät, niihin voi käyttää myös puuron ja perunasoseen tähteet. Käytä pienetkin liha-ja kalatähteet seuraavana päivänä kiusaukseen (pidä pakkasessa perunasipulisekoitusta). Pakasta kaikki tähteet vaikkapa valmiina yhden hengen annoksina, silloin voit kokata vain lapsille jotain uutta ruokaa ja itse syödä pakkasesta.

Vierailija
2/5 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisääkin vinkkejä..?

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me teemme niin, että kun kaupassa on -30 % lihoja, kanaa yms osatmme niitä paljon ja pakatamme. Käytämme sitten sieltä pakkasesta.



Viimeksikin ostin melkein 200,- eurolla ko ruokia eli säästöä tuli noin 60,-. Alkuperäinen hinta olisi siis ollut tuon 200,- mutta maksoivatkin vain 140,-.

Vierailija
4/5 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä säästöä tulee eniten kun

- kaikki ostettu syödään, mitään ei jätetä kaappiin pilaantumaan (ei toimi meillä käytännössä, petrattavaa löytyy...)



- leivät yms. leivotaan itse.



- hyödynnetään tarjouksia tarkkaan ja pakastetaan edullista kalaa ja lihaa yms.



- Juodaan hanavettä (lapsi myös maitoa)



- yrttejä ja herneenversoja kasvatetaan ikkunalaudalla talvella







Vierailija
5/5 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä osta koskaan lehtien irtonumeroita, lapsille pientä krääsää, sipsejä yms. Osta ruokaostoksilla VAIN ruokaa ja taloustarvikkeita kuten vaippoja ja vessapapereita.



Opettele tarkistamaan kaikissa vaihtoehtoisissa merkeissä ja pakkausko´oissa kilohinta. Joskus ison jauhopussin kilohinta on suurempi kuin pienen, joskus asia on päin vastoin. Esim. paistijauhelihoissa kilohinnoissa voi olla usean euron ero.



Älä osta merkkituotteita, vaan pirkkaa ja coop-extraa. Esim. halvimmat terveyssiteet ovat ihan kelvollisia, niiden ei ole pakko olla Alwaysia.



Jos sinulla on iso pakastin, osta alennushintaisia lihoja pakkaseen, mutta suosi marinoimattomia tuotteita (marinadille tulee iso kilohinta!).



Mieti, kannattaako ostaa vihannespakasteita vai tuoreita vastaavia vihanneksia ja juureksia; pakasteiden hinnat ovat useita euroja, kun esim. sipuli, porkkana ja peruna maksavat alle euron kilo.



Älä tarjoa aina salaattia, vaan usein myös erilaisia juuresraasteita aterioilla - ne ovat halvempia.



Laita silloin tällöin välipalaksi pannukakkua, se on halpaa ja täyttävää.



Pidä kotona perusarsenaalia, josta saat loihdituksi aterioita ilman kaupassakäyntiä; tonnikalaa, pastaa, tomaattimurskaa, UHT-maitoa, puurohiutaleita, kananmunia tai mistä perheesi nyt sitten tykkääkin.



Harrasta marjastusta ja sienestystä, ja höystä metsän ilmaisilla antimilla erilaisia ruokia. Satsaa mehumaijaan, jos sinulla on pakastin tai kellaritila, ja tee itse mehuja. Monet ovat iloisia, jos joku kerää liiat herukat tai omenat pois, ellei sinulla ole omia. Suosi muutenkin itse tekemistä ja perusraaka-aineita ruoanlaitossa.



Rupea kaupoissa halpisnuuskijaksi, joka tietää aina, mikä on halvin vaihtoehto kaikista. Se on oikeastaan aika hauskaa. Vertaile kauppoja keskenään, mistä kannattaa ostaa mitäkin.



Jos raha polttaa näpeissäsi, päätä viikon alussa, paljonko saat kuluttaa ostoksiin. Nosta tuo summa pankkiautomaatista, äläkä käytä korttia. Jos rahaa jää yli, laita se sivuun vaikka kampaajakäyntiä, uutta vaatetta tai perheen lomareissua varten.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi neljä yhdeksän