Kaivatko sinäkin kaupan leipähyllyn perältä pisimmän päiväyksen leivät ostoskoriin? Tästä syystä sitä ei olisi hyvä tehdä
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000007974222.html
Taas hyvä esimerkki siitä kuinka tollo keskimääräinen suomalainen kuluttaja on. Muualla maailmassa kun ei syödä edes edellisenä päivänä leivottua leipää, saati sitten viikon vanhaa. Hyi h*lvetti.
Ja tällaisessa maassa sitten luotetaan demokratiaan.
Kommentit (87)
Ja minähän en osta kaupasta vanhaa leipää 😶
Ja tasan varmasti kaivan jatkossakin.
Ostan punalaputettua leipää ja pakastan sen.
Siis mistä syystä niin ei ole hyvä tehdä? Ei tuossa jutussa kerrottu mitään muuta kuin se, että osa elintavikkeista myydään 30% alessa tai halvemmalla, osa päätyy ilmaisjakeluun.
Olenko siis hyvä ihminen ja ostan päiväysvanhoja, jotta leipäjonoon ei päätyisi ruokaa?
Vai neuvoisinko kauppiasta, että tilaa vähemmän ja opeta ihmiset siihen, että leipää on myynnissä vain muutaman tunnin ajan.
Vierailija kirjoitti:
Näin se hyve taas signaloituu. Ja edelleenkin otan sinkkutalouteeni kaikki tuotteet takahyllyltä, pisimmän päivämäärän mukaan. Mutta minähän olenkin persu ja impivaaran miehiä.
No mä olen vihreä ja ostan myös tuoretta leipää ja kaikki hitaasti kuluvat pitkällä päiväyksellä. Hävikkiä tulee jos pilaantuvat ennen kuin ehdin käyttämään. Jos käytän samana/seuraavana päivänä niin silloin ei usein niin väliä kunhan ei ole vanhentunut. Mutta leivässä maistuu nopeasti joten se aina mahdollisimman tuoreena.
Riippuu mitä ostan.
Jos ostan jauhelihaa, joka tehdään heti, ostan sen, jossa päiväys on heti.
Ystäväni tekee hyväntekeväisyystyötä ja leipää tulee säkeittäin. Eikä kaikille löydy syöjää.
Ruisleipä kestää monta pv ja ostan tuoreimman.
Hauska "ongelma". Tilaisivat sitten vähemmän ja harvemmin leipää, ettei tule hävikkiä. Eikös hävikkileivän pitäisi mennä leipäjonoihin? Tavallaan siis kautta rantain me kaivelijat autetaan heikoimpia. Eh.
Tottakai ostan tuoreimman. Sinkkuna se leipä kestää viikon
Mitäpä jos kaupat yrittäisivät vähän panostaa niihin tilausmäärien ennakointiin? Ai niin, ei näin voi tehdä.
"Maksaa liikaa (siihen kuluu liikaa kalliin työvoiman aikaa siis) vaihdella tilausmääriä usein sen mukaan, minkä verran tuotteella on menekkiä, joten ulkoistamme vastuumme hävikistä asiakkaillemme. P.S. Käykää kaupassa vähintään joka toinen päivä ostamassa tuoretta, ja ostakaa heräteostoksia.
t. kauppiaat"
Jos ostan viikon ruoat kerrallaan, niin en todellakaan valkkaa niitä tuotteita, jotka kaikki menevät ylihuomenna vanhoiksi (leivät, lihatuotteet jne.).
Itse kun tekee leivät niin ei tarvii kaivella kaupan hyllyiltä.
Kauppoja voisi kieltää myymästä vuorokautta vanhempaa leipää. Ainoastaan paikalla paistetun leivän myynti sallittu. Ongelma ratkaistu, lisäksi makuhermot kiittäisivät.
Yksi kerta ostin kaupasta leivän ja se oli jo seuraavana päivänä homeessa. Että kyllä todellakin valikoin tuoreinta.
S ryhmän myynninedistämistaktiikka
- syyllistetään asiakasta, kun ei itse osata/viitsitä arvioida tuotteiden todellista menekkiä.
Vierailija kirjoitti:
Hauska "ongelma". Tilaisivat sitten vähemmän ja harvemmin leipää, ettei tule hävikkiä. Eikös hävikkileivän pitäisi mennä leipäjonoihin? Tavallaan siis kautta rantain me kaivelijat autetaan heikoimpia. Eh.
Nii, tässä "uutisessa" vaan myyjät kattoo omaa napaansa.
Ulkomailla jo pitkään asuneena jaksan aina ihmetellä suomalaisen kuluttajan tyhmyyttä. Muualla maailmassa leivän pitää olla just tuoretta, ei edes eilistä!
Vierailija kirjoitti:
Ostan punalaputettua leipää ja pakastan sen.
Samoin.
Vierailija kirjoitti:
Kauppoja voisi kieltää myymästä vuorokautta vanhempaa leipää. Ainoastaan paikalla paistetun leivän myynti sallittu. Ongelma ratkaistu, lisäksi makuhermot kiittäisivät.
Ne paistopisteen leivät ei säily vuorokautta enempää. Sinkkuna sitten nakerran niitä korppuina.
Toki kertonee, ettei ole niin tujut säilytysaineet kuin muovipussileivissä.
Vierailija kirjoitti:
Ostan punalaputettua leipää ja pakastan sen.
Niin, pakastamalla päiväysvanhaa punalaputettua moskaa saa niitä maankuuluja raikkaita voileipiä...
Vierailija kirjoitti:
Hauska "ongelma". Tilaisivat sitten vähemmän ja harvemmin leipää, ettei tule hävikkiä. Eikös hävikkileivän pitäisi mennä leipäjonoihin? Tavallaan siis kautta rantain me kaivelijat autetaan heikoimpia. Eh.
Eli hyvä uutinen. Nythän vasta kannattaakin kaivella takaa tuoretta leipää, niin leipäjonossa riittää paremmin jaettavaa.
Kyllä, koska syön sitä leipää monta päivää. Joskus ostan leipää päiväysalennuksella, mutta en osta täydellä hinnalla leipää, jonka parasta ennen -päiväys on seuraavana päivänä.