Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

mitä ruokaa jauhelihasta (pakko käyttää)

Vierailija
31.08.2009 |

- keitto -ei

- makaronilaatikko- ei

- jauhelihakastike- ei

- lasagne -ei

- lihapullat ehkä -ei hotsittas tehdä

- pataruoka -ei

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaivattomampi tehdä, tosin uunissa pidempään



entäs tacon tai tortillan täytteeksi

Vierailija
2/9 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai paista jauheliha pannulla, mausta ja tarjoa sellaisenaan kasvisten kanssa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

taidan tehdä sitä, kiitos vinkistä! :)



muutkin ruuat otan kyllä ylös, että jotain vaihtelua jauheliharuokiin, noihin luetelluihin ihan kyllästynyt lihapullia lukuunottamatta.



-ap-

Vierailija
4/9 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli ruskista sipulin kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jeeraa (eli juustokuminaa), jos sinulla on sitä, antaa oivan sävyn makuun. Lisää tomaattipyrettä ja purkillinen papuja liemineen. Anna muhia, tarjoile riisin kera. Tulisuutta voi säätää maun mukaan, meillä lapsetkin syövät aika pippurista.



Entä jauheliha-perunavuoka? Tee samankaltainen lihakastike ja valkokastike kuin lasagneenkin, mutta pane väliin siivutettua perunaa.



Entä minestronekeitto? Et halunnut tehdä keittoa, mutta tämä on aika erilainen kuin tavallinen jauhelihakeitto. Kypsennä j-liha ja sipulia, mausta suolalla ja pippurilla. Pane sekaan lihalientä, purkillinen tomaattipyrettä ja yrttejä (timjamia ja oreganoa vaikkapa). Heitä sekaan pussi tai kaksi herne-maissi-paprikaa. Pilko sekaan spagettia, itse käytän kattilalliseen saman verran sitä kuin mitä kypsentäisin yhdelle ihmiselle lisäkespagettina. Rakettispagetti käy yhtä hyvin. Syödään niin, että pinnalle ripotellaan hiukan parmesaanijuustoa.



Entä homejuustopihvit? Muokkaa jauheliha pihviksi, pane sisään kunnon klöntti hompparia ja sulje mahdollisimman tiiviisti. Paista kypsäksi. Siirrä sivuun lautaselle. Pane pannulle mustapippuria noin teelusikallinen, kieputtele hetki kuumalla pannulla että pippuri "herää" (älä polta). Lisää pari desiä lihalientä ja pane pihvit siihen kypsymään. Lopussa lisää purkki kermaa ja sekoittele kastikkeeksi. Ihanan makuista ja helppoa.

Vierailija
5/9 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pellillinen jauhelihapiirakkaa (täytteeksi riisiä, jauhelihaa, mausteita, sipulia, kermaa)

Vierailija
6/9 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

perunaviipale-jauhelihavuoka

lihaperunasoselaatikko

arkirisotto: riisi, jauheliha, jotain vihanneksia

jauhelihapihvit (litistät jauhelihasta pihvejä, maustat, ja paistat)

hampurilaiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja sen voi täyttää lähes millä vaan, juustolla, oliiveilla, kasviksilla, sienillä... ja taikinaan voi lisätä myös mitä vaan. Loputtomat vaihtelumahdollisuudet!



Vierailija
8/9 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

peruna-sipulisuikaleita, hyvin maustettua jauhelihaa, ehkäpä vielä jotain (pakaste)kasviksia, kerroksittain vuokaan, alimmaiseksi ja päällimmäiseksi perunasuikaleet. Ruokakermaa/kasvirasvavalmistetta tölkki päälle ja pinnalle vähän juustoraastetta tai raejuustoa. Kansi tai folio päälle, uuniin ensin 15 min. 225 astetta, sitten 1,5h 150 astetta ja sitten uuni pois päältä ja ota pois vasta just ennen syömistä. Vähän aikaa saa olla ilman kantta uunista pois otettuna ennen syömistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
31.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

peruna-sipulisuikaleita, hyvin maustettua jauhelihaa, ehkäpä vielä jotain (pakaste)kasviksia, kerroksittain vuokaan, alimmaiseksi ja päällimmäiseksi perunasuikaleet. Ruokakermaa/kasvirasvavalmistetta tölkki päälle ja pinnalle vähän juustoraastetta tai raejuustoa. Kansi tai folio päälle, uuniin ensin 15 min. 225 astetta, sitten 1,5h 150 astetta ja sitten uuni pois päältä ja ota pois vasta just ennen syömistä. Vähän aikaa saa olla ilman kantta uunista pois otettuna ennen syömistä.

mutta osta perunoita ja tee niistä tikkuja itse, älä mitään pakasteperunasuikaleita. Ja ruokakerman tilalle oikeaa kuohukermaa, on paljon parempaa, silloin voi juustonkin jättää pois kun makua riittää muutenkin.