Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä rasva terveellisin leivän päälle?

Vierailija
13.09.2009 |

Haluaisin tietää mikä rasva on terveellisintä käyttää leivän päällä? Voiko siihen luottaa kun mm. keijussa on se sydän merkki, tarkoitan sitä 40%:sta, onko se oikeasti terveellisempää kun joku jossa 30% jossa ei sydän merkkiä.

Kommentit (13)

Vierailija
2/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

minuakin kiinnostanut jo pitkään tuo. Jos kaupat olisivat auki sunnuntaisin, heittäisin tuon Minilätän roskiin ja siirtyisin heti Beceliin :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta olen käyttänyt tuota beceliä, muut eivät enää kelpaa. Maku on niin hyvä!

Vierailija
4/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en halua raskausaikana käyttää mitään kolesterolituotteita, koska en tiedä miten se vaikuttaa sikiön rasva-aineenvaihduntaan. Olen käyttänyt 70% Keiju-margariinia.

Vierailija
5/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peittoaa terveellisyydessään kaikki nuo teollisesti valmistetut rasvat.

Vierailija
6/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

teollisesti? Vai kirnuatko itse?

Suomessa on vain yksi meijeri, Ilmajoen meijeri, joka valmistaa voin perinteisellä kirnuamismenetelmällä. Muissa kermaan lisätään keinotekoisesti valmistettu voiaromi ja tykitetään voiksi.

Ilmajoella kerma hapatetaan (-> syntyy voin maku ja tuoksu) ja kirnutaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

minuakin kiinnostanut jo pitkään tuo. Jos kaupat olisivat auki sunnuntaisin, heittäisin tuon Minilätän roskiin ja siirtyisin heti Beceliin :-)

MiniLätta onkin kasvirasva levite, eikä margariini. Niinkuin aiemmassakin linkissä sanottiin, niin kasvirasvat ovat hyvästä ja huonoiksi sanottiin kevyt margariineja jotka tehty kovista rasvoista.

Vierailija
8/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja Oivariini myös. Becel suorastaan oksettaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

KAIKKI kevyttuotteet ovat pahasta. Paras margariini on sellainen jossa on min. 60% rasvaa, ja siitä minimissään 40% ns. hyvää rasvaa, siis ei tyydyttynyttä rasvaa toisinsanoen.

Vierailija
10/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mätätte leipänne päälle? Meinaan, että kai määrät nyt ovat sen verran pieniä, että on oikeastaan ihan sama käyttääkö 40% vai 60%. Eipä tulisi mieleenikään kysellä neuvolassa moisia. Kyllä ne pahat rasvat elimistöön tulevat varmasti ihan muista lähteistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

neuvolan terveydenhoitaja kertoi että heille on tullut uudet määräykset rasvoista, ja heidän kuulemma pitää ne kertoa kaikille neuvolassa kävijöille. No sitten hän kertoi että kevytlevitteitä ei pidä lainkaan käyttää ja että min. rasvaa pitää olla 60%, ja siitä min. 40% (mielellään tietysti enemmänkin) ns. hyvää rasvaa. Hyvä rasva tarkoittaa pehmeää rasvaa, eli ei tyydyttynyttä rasvaa.

Vierailija
12/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ajatelkaas ranskalaisia, ei paljon läski lölly ja voitahan ne vetää leivän päällä



Kaikki suomalaiset ei ole myöskään perimältään sydän/verisuoniongelmaisia.



Itse tein kokeilun vuosi sitte: kävin kolesterolimittauksessa (syönyt lähinnä keijua +öljyä+ oivariinia+ kevytjuustoja) Söin puoli vuotta oivariinia +öljyä ja sumeilematta rasvaisia juustoja, mutten keijua enkä kevytjuustoja

Niin ja kyllä urheilin paljon.



uudet mittaukset tehtin puolen vuoden päästä: kolesteroliarvot muuttuneet entistä paremmiksi (jo lähtötaso erittäin hyvä)



Mutta mieheni kärsii keiju-dieetillään kovasta kolesterolista.



Päätelmä: perimä vaikutta enemmän kuin ruokavalio

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
13.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

leivälle ja öljyä ruuanlaittton, Ainakin mun kolesteroli arvot on huippuhyvät, 3,2, josta hyvää 1,8.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä yhdeksän