Oletko säilönyt vauvanruokapurkkeihin hilloa/soseita?
Mulla on vähän lasipurkit kortilla ja tarttis saada omenasosetta talteen. Vauvanruokapurkkeja on.
Jos olet säilönyt kuumaa hedelmä/marjasosetta Piltti/Bona-purkkiin, oletko laittanut voipaperin väliin? Jos ei laita, onko vetäytynyt tyhjiöksi (eli kansi takaisin kuopalle)?
Kommentit (7)
tai laita korkki vasta kun sisällys on jäätynyt.
Purkit voi pakastaa ilman kantta yhtenäisessä muovipussissa/isossa kannellisessa rasiasa, niin ainakaan ei sisällön laajentuessa tule halkeamia ja korkit sitten vasta purkkeihin.
Olen jo "oppinut" laittamaan sopivan määrän esim. marjasosetta,laitoin vauvanruokia pakastaessani liian täydeksi ja korkit kiinni tullen pariin halkeamia.
En pakasta, vaan tarkoitus on säilöä tiiviöllä.
Muilla kokemuksia?
Kai se riippuu ihan mitä olet säilömässäkin ja miten säilöt. Mä olen aina pääsääntöisesti säilönyt milloin mihinkin lasipurkkeihin. Aika vähän lastenruokapurkkeihin, koska meillä ei ole juuri valmiita ruokia käytetty.
Kriittisintähän on se, että purkit on alunperin puhtaita.
Jos epäilet säilövyyttä, niin käytä atamonia.
Jos tuntuu, että purkki ei mene kovin tiiviisti kiinni, niin voi tosiaan laittaa voipaperin tai vaikka folion väliin. Mä en ole seurannut sitä lastenruokapurkin korkkia, mutta vähän epäilen että se laskeutuisi kotioloissa uudestaan. Ja ei tietysti tarvitsekaan, koska säilytät jääkaapissa etkä huoneenlämmössä.
hillot.
Laittoi tuorekelmun kannen väliin.
Hyvin säilyi vadelmahillot ja muut jääkaapissa.Itseasiassa meillä mökillä kellarin edustan maa sortui niin, ettei kellariin päässyt moneen vuoteen. Nyt se korjattiin ja kellarin perukoilta löytyi mummon tekemää mehua (kossupullo + punainen kuminen korkki) ja hilloa vanhoissa Bona-purkeissa. Kummassakaan ei yhtään hometta vaikka olivat vuosikausien takaa. No, ei me niitä nyt sentään syöty, mutta siis hyvin oli säilynyt.
Ehkä laitan niihinkin voipaperin. Tai voi olla, että kokeeksi jätän jonkun ilman ja katson, imeytyiskö tyhjiöksi... taitaa olla eniten kiinni siitä, kuinka tiiviisti sen saa suljettua.
Joo, mä olen aina keitellyt purkit ja kannet. Hyvin on tähän mennessä säilynyt.
Me ollaan kyllä vuosienkin takaisia hilloja syöty :-)
En ole laittanut mitään papereita,koska olen laitanut pakkaseen.