Kertokaa hyviä perheen arkiruokia, jotka on nopeita ja halpoja
Mitä laitatte arkena perheelle, edullisesti ja vaivattomasti? Tuntuu että tulee päivästä toiseen tehtyä vaan samoja juttuja, olisi kiva saada uusia ideoita nopeista arkipäivän ruoista.
Kommentit (31)
Pinaattikeitto. Usko tai älä, mutta todella helppo ja nopea tehdä.
- Porkkana/pinaattiletut
- Linssikeitto
- Enchiladat
- Linssicurry
- Tomaattikeitto
- Täytetyt kesäkurpitsat
Janssoninkiusaus, lihapullat ja ranskalaiset, nakkisoppa ja `´hyvääruokaa´´.
Tofusalaatti. Pilkot ja paistat valmiiksi marinoitua tofua pannulla ja sitten pilkot laitat muiden salaattiainesten joukkoon. Kurkkua, jotain hedelmää, oliivia, paprikaa, tomaattia, auringonkukansiemeniä, salaatinlehtiä ja oliiviöljyä. Toki maun mukaan noita muita aineksia.
Hyvä uusi ohje löytyi Perhekasvikset (350 g) paketin takaa eli nacho+jauhelihavuoka.
- kala-simpukkakeitto tomaattiliemeen
- falafel kikherneistä ja uunikasvikset
- kesäkurpitsa-sitruunakastike ja perunamuusi
- turska ja kananmunakastike sekä perunamuusi
- leivitetty turska ja uunivihannekset
- tomaattikeitto
- sianjauhelihakastike ja muussatut vihannekset
- parsakeitto
- peruna-purjo-linssisosekeitto
- pinaattikeitto
- lampaanlihapyöryköitä ja uunivihannekset/perunat
- silakkapihvit ja perunat
- uunikirjolohi ja perunamuusi
- linssipihvit ja porkkanamuusi
- kikhernesalaatti
spaghetti ja tonnikalakastike (tonnikalaa ja kaupan valmista pastakastiketta lasipurkista)
porkkanasosekeitto
keitetään perunoita ja paistetaan niitä seuraavana päivänä, syödään kaupan eineskasvispihvien kanssa tai laitetaan munakkaan sekaan
savulohipasta eli pastaa, mausteita, ruokakermaa, savulohta
pussimuusi ja kasvispyörykkäkastike (pakastekasvispyörykät ja tomaattimurskasta ja mausteista kastike)
Pussinuudeleita, kaadetaan vesi pois kun on keitetty, laitetaan pannulle ja sekaan jotain hyviä kasviksia yms.
- tässä jotakin, mitä tehdään silloin kun pitää saada ruokaa ihan pikana
Kylllähän niitä on helppo tuunailla esim jotaiin makaroonilaatikosta tehdä erilaisia variaaatioita. Sitten miettisi että miten sitä emäntää hemmotella aina sillointällöin.
Kalakeitto, valmis peruna-keittojuurespussi kasvisliemeen kiehumaan, loppuvaiheessa sekaan lohipaloja, tilliä ja sitruunamehua, suolaa ja mustaapippuria. Valmista noin vartissa.
Pastat kiehumaan, samaan aikaan kattilaan purkki tomaattibasilikamurskaa, purkki tonnikalapaloja vedessä, suolaa, mustaapippuria, vähän sitruunaa tähänkin. Valmista alle vartissa. Valmiin annoksen päälle raastan parmesaania, vaikka italialaisten mielestä se ei kuulu kalapastaan, who cares!
Lohi-perunalaatikko (onnistuu hyvin myös silakoista)
Karjalanpaisti
Itse tehdyt pinaattiletut
Broileripastaa
Siskonmakkarakeitto
Perunamuussi plus esim. jauhelihapihvit
Uunilohta
Kanasalaatti
Joitain meillä usein tehtäviä ruokia jotka on vähän erilaisia kuin ne ihan perinteiset joita ketjussa on jo mainittu (ja joita meilläkin syödään usein :) ).
Mustapapu-bataattipihvit - Sipuli ja valkosipuli paloiksi, bataatti karkeaksi raasteeksi, sekaan mausteita maun mukaan (juustokumina, kaneli, savupaprika ja chili toimii meillä hyvin), kananmuna ja valutettuja mustapapuja, muusataan käsin tasaisehkoksi massaksi ja paistetaan pannulla pihveiksi. Sipulia ja valkosipulia kannattaa laittaa massan sekaan pannun kautta, kuullottuvat sillä aikaa kun raastaa bataatit ja sitten pannukin on jo valmiiksi lämmin paistamista varten. Toimii hyvin bataatin sijaan myös porkkanasta. Yrtit on kiva lisä massaan. Kaveriksi salaattia ja maustamattomasta jugurtista sekoitettu valkosipulilla, sitruunalla ja vaikka persiljalla tai korianterilla maustettu kastike.
Hernekeitto pakasteherneistä - kasvislientä tai vaikka ihan vain vettä ja mausteita kuumaksi, herneet perään, sauvasekoittimella tasaiseksi, kuumennus, maustaminen ja tarjoillaan raejuuston, vuohenjuuston tai fetan kanssa. Itse tykkään laittaa sekaan persiljaa, basilikaa tai korianteria ennen soseutusta, lopuksi laitan sitruunan tai limen mehua ja rouhin päälle hieman mustapippuria. Voi laittaa mukaan myös lorauksen kermaa. Itse teen tätä usein lounaaksi työpäivinä - tulee tosi nopeasti ja kalorit jää raejuuston kanssa mataliksi. Raejuuston kippaan keiton sekaan keoksi - tähän en suosittele sitä pehmeää mössömäistä versiota...
Nuudelit ja pakastevihannekset tulee tosi nopeasti - keitetään nuudelit sillä aikaa kun pakastevihannekset sulaa pannulla, pehmenneet nuudelit kasvisten päälle, maustetaan, perään kananmuna tai pari riippuen kasvisten ja nuudelin määrästä ja sekoitetaan kananmuna sekaan niin, ettei se paistu yhtenäiseksi kököksi. Sitten kun aikaa ja viitseliäisyyttä on enemmän, kasvikset voi pilkkoa itse ja lisätä mukaan juuri niitä kasviksia joita tekee kulloinkin mieli. Jos on kiire ja vähän enemmän rahaa käytettävissä, niin kaupasta Tuorekset, eli valmiiksipilkotut kasvikset on hyviä tähän, pysyy vähän freesimpänä kuin pakastekasvikset, jotka usein helposti lössähtää. Mutta tosiaan kallista on jos koko ajan käyttää niitä.
Seesamlohi ja höyrytetyt kasvikset - leikataan fileoitu lohi (tai muu kala) isohkoiksi kuutioiksi tai annospaloiksi, palasille suolaa ja pippuria ja sitten kieritetään tummien ja vaaleiden seesaminsiementen sekoituksessa. Paistetaan pannulla. Paloitellut kasvikset valmistuu höyryssä tosi nopeasti, itse käytän sellaista monikerroksista bambukoria mutta jos sellaista tai höyrytyskattilaa ei ole, myös metallisiivilässä höyryttäminen onnistuu, mutta siihen mahtuva määrä tosin on ehkä vähän pienempi kuin höyrytyskattilassa tai korissa.
Vierailija kirjoitti:
Joitain meillä usein tehtäviä ruokia jotka on vähän erilaisia kuin ne ihan perinteiset joita ketjussa on jo mainittu (ja joita meilläkin syödään usein :) ).
Mustapapu-bataattipihvit - Sipuli ja valkosipuli paloiksi, bataatti karkeaksi raasteeksi, sekaan mausteita maun mukaan (juustokumina, kaneli, savupaprika ja chili toimii meillä hyvin), kananmuna ja valutettuja mustapapuja, muusataan käsin tasaisehkoksi massaksi ja paistetaan pannulla pihveiksi. Sipulia ja valkosipulia kannattaa laittaa massan sekaan pannun kautta, kuullottuvat sillä aikaa kun raastaa bataatit ja sitten pannukin on jo valmiiksi lämmin paistamista varten. Toimii hyvin bataatin sijaan myös porkkanasta. Yrtit on kiva lisä massaan. Kaveriksi salaattia ja maustamattomasta jugurtista sekoitettu valkosipulilla, sitruunalla ja vaikka persiljalla tai korianterilla maustettu kastike.
Hernekeitto pakasteherneistä - kasvislientä tai vaikka ihan vain vettä ja mausteita kuumaksi, herneet perään, sauvasekoittimella tasaiseksi, kuumennus, maustaminen ja tarjoillaan raejuuston, vuohenjuuston tai fetan kanssa. Itse tykkään laittaa sekaan persiljaa, basilikaa tai korianteria ennen soseutusta, lopuksi laitan sitruunan tai limen mehua ja rouhin päälle hieman mustapippuria. Voi laittaa mukaan myös lorauksen kermaa. Itse teen tätä usein lounaaksi työpäivinä - tulee tosi nopeasti ja kalorit jää raejuuston kanssa mataliksi. Raejuuston kippaan keiton sekaan keoksi - tähän en suosittele sitä pehmeää mössömäistä versiota...
Nuudelit ja pakastevihannekset tulee tosi nopeasti - keitetään nuudelit sillä aikaa kun pakastevihannekset sulaa pannulla, pehmenneet nuudelit kasvisten päälle, maustetaan, perään kananmuna tai pari riippuen kasvisten ja nuudelin määrästä ja sekoitetaan kananmuna sekaan niin, ettei se paistu yhtenäiseksi kököksi. Sitten kun aikaa ja viitseliäisyyttä on enemmän, kasvikset voi pilkkoa itse ja lisätä mukaan juuri niitä kasviksia joita tekee kulloinkin mieli. Jos on kiire ja vähän enemmän rahaa käytettävissä, niin kaupasta Tuorekset, eli valmiiksipilkotut kasvikset on hyviä tähän, pysyy vähän freesimpänä kuin pakastekasvikset, jotka usein helposti lössähtää. Mutta tosiaan kallista on jos koko ajan käyttää niitä.
Seesamlohi ja höyrytetyt kasvikset - leikataan fileoitu lohi (tai muu kala) isohkoiksi kuutioiksi tai annospaloiksi, palasille suolaa ja pippuria ja sitten kieritetään tummien ja vaaleiden seesaminsiementen sekoituksessa. Paistetaan pannulla. Paloitellut kasvikset valmistuu höyryssä tosi nopeasti, itse käytän sellaista monikerroksista bambukoria mutta jos sellaista tai höyrytyskattilaa ei ole, myös metallisiivilässä höyryttäminen onnistuu, mutta siihen mahtuva määrä tosin on ehkä vähän pienempi kuin höyrytyskattilassa tai korissa.
Ja perään toinen setti kun tuli kirjoitettua liian pitkä viesti...
Papukeitto - kuullotetaan sipulia ja valkosipulia kattilassa, perään valutettujakidney- tai mustapapuja ja tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia, lisätään vettä että tulee keittomaisempi. Maustetaan maun mukaan. Jos tästä jättää veden pois, niin tästä tulee myös hyvin tortillojen sisään sopiva muhennos, eli se on myös ruoka joka valmistuu näppärästi. Sillä aikaa kun papumuhennos muhii kattilassa, voi valmistella muita kasviksia joita haluaa laittaa tortillojen sisään. Meillä näitä kahta syödään usein peräkkäisinä päivinä - eka tortilloja papumuhennoksella, sitten seuraavana päivänä muhennoksen jämät jatketaan vedellä, tomaattipyreellä, mahdollisesti laitetaan lisää papuja jos on enemmän syöjiä. Edelliseltä päivältä jämäksi jääneet tortillalätyt leikataan kolmioiksi, vähän öljyä ja cayannepippuria päälle ja sitten uuniin niin pitkäksi aikaa, että rapsakoituvat, tarjotaan keiton kanssa.
Uunimunakas - munakasmassan sekaan vähän juustoa ja kasviksia mitä kaapista sattuu löytymään, porkkanaa ja muuta sellaista kovempaa kannattaa käyttää vähän pannulla ennen uuniin laittamista niin ehtii kypsyä. Syödään salaatin kanssa.
Gnocchit pekonilla - pekonia pannuun ja pois kun ne on halutussa kypsyydessä. Ylimääräiset rasvat pois pannulta, sipuli ja valkosipuli paistetaan pekonirasvan jämissä, gnocchit kiehumaan. Pekoni takas pannuun, gnocchit perään, sitten ruohosipulia (jos on), sitruunamehua, pippuria, gnocchien keitinvettä sillein että siitä tulee vähän kastikemaista. Tähän sekaan käy myös hyvin tuorepinaatti tai vaikka pilkottu (kypsennetty) parsa nyt kun alkaa olla parsakausi, toki monet muutkin kasvikset.
Tortelloni burro&salvia
Munakkaat
Leivitetyt possunfilepihvit tai broilerinfileet uunijuuresten tai salaatin kansa
Kaikki keitot
Bolognese tai kasvisbolognese
Kukkakaali-perunacurry
Rosmariinipossukastike tai Igorin kanakastike
Wokit
Fish&ships ja hernemuussi
Paistettu kala
Kaikki n 30 min ruokia
Perunasoselaatikko
Liekkisiivet ja ranskanperunat
Tortillalasagne
Pitsapullat
Soijamakaronilaatikko
Kaavisgratiini ja perunamuusi
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joitain meillä usein tehtäviä ruokia jotka on vähän erilaisia kuin ne ihan perinteiset joita ketjussa on jo mainittu (ja joita meilläkin syödään usein :) ).
Mustapapu-bataattipihvit - Sipuli ja valkosipuli paloiksi, bataatti karkeaksi raasteeksi, sekaan mausteita maun mukaan (juustokumina, kaneli, savupaprika ja chili toimii meillä hyvin), kananmuna ja valutettuja mustapapuja, muusataan käsin tasaisehkoksi massaksi ja paistetaan pannulla pihveiksi. Sipulia ja valkosipulia kannattaa laittaa massan sekaan pannun kautta, kuullottuvat sillä aikaa kun raastaa bataatit ja sitten pannukin on jo valmiiksi lämmin paistamista varten. Toimii hyvin bataatin sijaan myös porkkanasta. Yrtit on kiva lisä massaan. Kaveriksi salaattia ja maustamattomasta jugurtista sekoitettu valkosipulilla, sitruunalla ja vaikka persiljalla tai korianterilla maustettu kastike.
Hernekeitto pakasteherneistä - kasvislientä tai vaikka ihan vain vettä ja mausteita kuumaksi, herneet perään, sauvasekoittimella tasaiseksi, kuumennus, maustaminen ja tarjoillaan raejuuston, vuohenjuuston tai fetan kanssa. Itse tykkään laittaa sekaan persiljaa, basilikaa tai korianteria ennen soseutusta, lopuksi laitan sitruunan tai limen mehua ja rouhin päälle hieman mustapippuria. Voi laittaa mukaan myös lorauksen kermaa. Itse teen tätä usein lounaaksi työpäivinä - tulee tosi nopeasti ja kalorit jää raejuuston kanssa mataliksi. Raejuuston kippaan keiton sekaan keoksi - tähän en suosittele sitä pehmeää mössömäistä versiota...
Nuudelit ja pakastevihannekset tulee tosi nopeasti - keitetään nuudelit sillä aikaa kun pakastevihannekset sulaa pannulla, pehmenneet nuudelit kasvisten päälle, maustetaan, perään kananmuna tai pari riippuen kasvisten ja nuudelin määrästä ja sekoitetaan kananmuna sekaan niin, ettei se paistu yhtenäiseksi kököksi. Sitten kun aikaa ja viitseliäisyyttä on enemmän, kasvikset voi pilkkoa itse ja lisätä mukaan juuri niitä kasviksia joita tekee kulloinkin mieli. Jos on kiire ja vähän enemmän rahaa käytettävissä, niin kaupasta Tuorekset, eli valmiiksipilkotut kasvikset on hyviä tähän, pysyy vähän freesimpänä kuin pakastekasvikset, jotka usein helposti lössähtää. Mutta tosiaan kallista on jos koko ajan käyttää niitä.
Seesamlohi ja höyrytetyt kasvikset - leikataan fileoitu lohi (tai muu kala) isohkoiksi kuutioiksi tai annospaloiksi, palasille suolaa ja pippuria ja sitten kieritetään tummien ja vaaleiden seesaminsiementen sekoituksessa. Paistetaan pannulla. Paloitellut kasvikset valmistuu höyryssä tosi nopeasti, itse käytän sellaista monikerroksista bambukoria mutta jos sellaista tai höyrytyskattilaa ei ole, myös metallisiivilässä höyryttäminen onnistuu, mutta siihen mahtuva määrä tosin on ehkä vähän pienempi kuin höyrytyskattilassa tai korissa.
Ja perään toinen setti kun tuli kirjoitettua liian pitkä viesti...
Papukeitto - kuullotetaan sipulia ja valkosipulia kattilassa, perään valutettujakidney- tai mustapapuja ja tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia, lisätään vettä että tulee keittomaisempi. Maustetaan maun mukaan. Jos tästä jättää veden pois, niin tästä tulee myös hyvin tortillojen sisään sopiva muhennos, eli se on myös ruoka joka valmistuu näppärästi. Sillä aikaa kun papumuhennos muhii kattilassa, voi valmistella muita kasviksia joita haluaa laittaa tortillojen sisään. Meillä näitä kahta syödään usein peräkkäisinä päivinä - eka tortilloja papumuhennoksella, sitten seuraavana päivänä muhennoksen jämät jatketaan vedellä, tomaattipyreellä, mahdollisesti laitetaan lisää papuja jos on enemmän syöjiä. Edelliseltä päivältä jämäksi jääneet tortillalätyt leikataan kolmioiksi, vähän öljyä ja cayannepippuria päälle ja sitten uuniin niin pitkäksi aikaa, että rapsakoituvat, tarjotaan keiton kanssa.
Uunimunakas - munakasmassan sekaan vähän juustoa ja kasviksia mitä kaapista sattuu löytymään, porkkanaa ja muuta sellaista kovempaa kannattaa käyttää vähän pannulla ennen uuniin laittamista niin ehtii kypsyä. Syödään salaatin kanssa.
Gnocchit pekonilla - pekonia pannuun ja pois kun ne on halutussa kypsyydessä. Ylimääräiset rasvat pois pannulta, sipuli ja valkosipuli paistetaan pekonirasvan jämissä, gnocchit kiehumaan. Pekoni takas pannuun, gnocchit perään, sitten ruohosipulia (jos on), sitruunamehua, pippuria, gnocchien keitinvettä sillein että siitä tulee vähän kastikemaista. Tähän sekaan käy myös hyvin tuorepinaatti tai vaikka pilkottu (kypsennetty) parsa nyt kun alkaa olla parsakausi, toki monet muutkin kasvikset.
Kokki kolmosia täällä. Herkullisen kuuloisia ruokia tässäkin menuussa. Viitsitkö tällaisella onnettomammalle kokille kertoa mitä mausteita kuuluu tuohon: "maustetaan maun mukaan"- osioon. Olen todella surkea ja ei mitään tietoa mitä mausteita näihin laitetaan. Kerrotko vielä tuosta tortillosta mitä sinne laitat. Tuossa oli kasviksia. Mitä kasviksia ja miten tehtyinä ja mitä muuta sinne tulee? Entäpä se hernekeitto. Mitä mausteita siihen tulee ja minkä verran on sopiva määrä mausteita tuossa mustapapupihviohjeessa? Kiitos, jos viitsit vaivautua.
Maustaminen on todella heikko kohta itsellä ja ohjeissa puhutaan usein tästä maun mukaan maustamisesta. En oikein tiedä mitä laittaisin ja olen tosi huono maistelemaan ruokia etukäteen.
Oikeesti se Gullichsenin himonuudeliresepti. Perhe hurahtanut.
Mä olen hurahtanut New York Timesin ruokaohjeisiin. Siellä on toki laidasta laitaan, mutta hurjasti helppoja arkiruokareseptejäkin, jotka maistuvat jumalaisilta. Ja meillä ainakin myös lapset tykkää.
Maustaen cajenella nuppineulan pään verran, ei pahaa.
Jauhelihakastike, jauhelihakeitto, kaupan lihapullat ja pasta, kanasuikaleet kermakastikkeessa ja riisi, kalakeitto seitistä, nachovuoka... siinä meidän normit