Mitä maistuvaa ruokaa katkaravuista?
Ikinä ei ole oikein maistunut millekään katkaravut, kun olen valmistunut ruuaksi. Olen tehnyt Alfredopastaa katkaravuilla, laittanut pizzaan ja salaattiin. Ei vaan oikein maistu millekään. Ravitsemusterapeutti kehotti lisäämään katkarapuja ruokavalioon vähäkalorisena proteiinin lähteenä.
Kommentit (19)
Ei mitään. Pistä vessanpöntöstä alas tai kysy Gulli-Hannalta.
Mulla on vähän sama.
Äkkiseltään mieleen tulee vain kaikkea ei-niin-terveellistä hyvää: skagenröra, nams! (Tosin jos sen tekee enempi kermaviilipohjaisena, niin kevyempää!), katkarapu-chili-kermakastike pastalle, jne...
Mutta hetkinen, sittenhän vois olla jotain curryn tapaisia? Niihinhän sais makua mutteivät oo välttämättä niin kauhean tuhteja, ellei tee niistä tuhteja. Ja joku katkarapu-kasviswokki vois toimia reilusti maustettuna myös...
Nro 3 jatkaa: ihan kivannäköisiä reseptejä tuli, kun googlasi: kevyt resepti katkarapu
Thai-tyyppisessä kastikkeessa riisin kanssa.
Itse ainakin tykkään katkarapuvoileivistä. Laivalla joskus tullut herkuteltua. Niitä on helppo tehdä itsekin.
Laita ruukkuun kerroksittain keitetyn perunan viipaleita, katkarapuja, valkoista kastiketta, suolaa, valkosipulisilppua ja tilliä ja rouhittua mustapippuria. Päälle Emmental-juustoa raastettuna
Uuniin 20 min 175 C
Purista herkun päälle 1/2 sitruunan mehua.
Nam!
Katkarapu-tacot. Katkaravut marnoidaan oliiviöljyssä, chilihiutaleissa ja sitruunamehussa. Mikäli käyttää kypsennettyjä katkarapuja, niin ei tarvitse kuin marinoida. Sitten vaan tacoon mitä täytteitä haluaakin. Tämä toimii parhaiten niillä kovilla tacokuorissa.
Skagenröra saaristolaisleivällä. Chilikatkaravut.
Siinä parhaat.
Itse olen nyt viikon sisään tehnyt thaimaalaisittain maustettua hauki-katkarapukeittoa ja harissalla maustettuja katkaraputäytteisiä kananmunia.
Katkaravuistahan voi tehdä ihan mitä vain. Laita vaikka salaattiin jos et muuta keksi.
Hanna Gullichsenin himonuudelit-ohjeella, ja sinne vaan katkikset sekaan. Ihan mielettömän hyvää, varsinkin kun nyt saa varhaiskaalia.
Eikö broileri ole kätevämpää vähäkalorista proteiinia että sitä sais tarpeeks tai tonnikala, kananmuna, kasviproteiinit?
Jos niinku säännöllistä käyttöä aattelee?
Tää syöminen on menny niin vaikeeks nykyään.
Vierailija kirjoitti:
Eikö broileri ole kätevämpää vähäkalorista proteiinia että sitä sais tarpeeks tai tonnikala, kananmuna, kasviproteiinit?
Jos niinku säännöllistä käyttöä aattelee?
Tää syöminen on menny niin vaikeeks nykyään.
On aika tympeä aina vaan syödä samoja asioita.
Kun teet esim. lohikeiton, käytä katkarapuja pannulla kuumassa öljyssä valkosipulin ja chilin kanssa ja nosta sitten valmiin annoksen pinnalle. Korianteria voi silputa myös päälle.
Katkarapupasta toimii aina.
Jos teet isoja räiskäleitä (esim. pinaattilettuja), niihin sopii täytteeksi maustetuista katkaravuista, kevätsipulista ja creme fraichesta sekoitettu kastike.
Vaalea, paahtamaton paahtoleipä. Kevyesti voita. Päälle 2dl katkarapuja ja majoneesia. Lisäksi tillisilppua ja hiukan sitruunamehua.
En ole koskaan oikein ymmärtänyt niitä. Tapetaan kokonainen katkarapu ja siitä saadaan yksi pikkuruinen pala lihaa. Sitten niitä lihanpalasia syödään kauhea määrä, eli julmettu määrä katkarapuja on kuollut sen takia. Eivätkä ne edes ole erityisen hyviä.