Tumma- vai vaaleapaahtoinen kahvi?
Kommentit (12)
Itse pidän vaalean paahdon pehmeämmästä mausta. On lisäksi terveellisempää kuin tumma paahto, jos se nyt jotain kahvinjuojalle merkitsee.
Vierailija kirjoitti:
Itse pidän vaalean paahdon pehmeämmästä mausta. On lisäksi terveellisempää kuin tumma paahto, jos se nyt jotain kahvinjuojalle merkitsee.
Millä perusteella?
Tumma paahto on vatsaystävällisempää, vaalea on kitkerämpää.
Vierailija kirjoitti:
Itse pidän vaalean paahdon pehmeämmästä mausta. On lisäksi terveellisempää kuin tumma paahto, jos se nyt jotain kahvinjuojalle merkitsee.
Vierailija kirjoitti:
Itse pidän vaalean paahdon pehmeämmästä mausta. On lisäksi terveellisempää kuin tumma paahto, jos se nyt jotain kahvinjuojalle merkitsee.
Minusta tumma paahto on pehmeämmän makuista. Vaalea on sellaista vähän kipakkaa.
Tumma paahto maistuu palaneelle, siitä on kaikki hyvät makuvivahteet kärvennetty pois.
ap. kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse pidän vaalean paahdon pehmeämmästä mausta. On lisäksi terveellisempää kuin tumma paahto, jos se nyt jotain kahvinjuojalle merkitsee.
Millä perusteella?
Paahtaminen tuhoaa kahvin antioksidantteja, mineraaleja ja vitamiineja. Vaaleassa niitä on enemmän tallella, kun taas tummassa paahdossa vähemmän pidemmän paahtamisen vuoksi.
On ehkä totta, että tumma paahto on vatsaystävällisempää, mutta sitä en varsinaisesti terveellisyydellä tarkoittanut, koska vatsan kestävyys on yksilöllistä eikä liity kahvin ravinteikkuuteen :)
Kertokaa mitä vaaleapaahtoista kahvia juotte? Saludoa en paljoa löydä enää.
Juon just tummaa ja tää on paljon parempaa kuin vaalea. Teen tosin tosi laimeeta kahvia.
Niin tummaa ja vahvaa kuin mahdollista.
Vierailija kirjoitti:
Niin tummaa ja vahvaa kuin mahdollista.
Tuolla reseptillä ei saa muuta kuin mahan sekaisin.
Vaaleapaahtoinen maistuu laimealta, vaikka annostelisi ohjeen mukaan.