Onko "pannupizza" tehty pannulla, vai mistä se nimi tulee?
Kommentit (10)
Kyllä, tehdään pannussa. Se ei muuten ole ihan yksinkertainen temppu, ainakin itsellä meni ensimmäisellä kerralla vithuiksi; pinta paloi ja sisältä jäi raa’aksi.
Juu, vähän sellainen piirakan kaltainen.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, tehdään pannussa. Se ei muuten ole ihan yksinkertainen temppu, ainakin itsellä meni ensimmäisellä kerralla vithuiksi; pinta paloi ja sisältä jäi raa’aksi.
Mikä siinä siis oli vaikeaa?
Kylllähän se häränfileekin on häränfilee siiinä vaiheeessa kun se keittiöstä lähtee ulos. Pannupizzza on siiinä etttä turvotetaaan taikinan reunuksia.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/849997/Pannupizza%2012%22%20va…
Sen voi tehdä ihan valurautapannullakin.
Vierailija kirjoitti:
Kylllähän se häränfileekin on häränfilee siiinä vaiheeessa kun se keittiöstä lähtee ulos. Pannupizzza on siiinä etttä turvotetaaan taikinan reunuksia.
Muttta kyllähän se täytyy tietysti paljastaa siiinä vaiheessa jos asiakas sitä kysyy että naudanfileeehän se on ja varmaan moni sen tietäääkin. Ennnen vanhaa oli leivitetty leike ja kermaperunaat.
Panhuilua soittivat jo muinaiset kreikkalaiset, etenkin paimenet. Soitin esiintyy tiheään kreikkalaisessa taiteessa. Varhaisinta sen käyttö oli Kykladeilla kolmannella vuosituhannella eaa. Kreikkalaisessa mytologiassa soittimen keksijäksi nimetään Pan, paimenten jumala. Pan rakastui nymfiin nimeltä Syrinx ja alkoi tavoitella tätä. Juuri kun Pan sai Syrinxin kiinni, ylijumala Zeus pelasti nymfin muuttamalla tämän ruo’oiksi. Raivostunut Pan hajotti ruo’ot kappaleiksi mutta katui pian ja alkoi suudella rikkomiaan ruokoja, menetettyä rakastaan. Samalla hän huomasi, kuinka ruo’onkappaleista lähti ääniä hänen puhaltaessaan niihin. Hän valmisti ruo’oista soittimen ja nimesi sen menettämänsä nymfin mukaan. Tämän jälkeen Pan paistoi leivän, jonka päälle hän oli suikaloinut kinkkuviipaleita ja ananaspalasia kreikkalaisen juuston kera. Näin sai alkunsa pan pizza eli pannu pitsa.
Se nimi tulee siitä ku joku on sitä pannu
On.