Mitä proteiininlähteenä, jos ei halua syödä lihaa kovin usein?
Haluan vähentää hiilareita, syödä enemmän kasviksia, syödä vähemmän lihaa. Mistä proteiinia?
Kommentit (471)
Erilaisia papuja ja linssejä, tofua sitten jos et vegaani kuitenkaan ole niin kananmuna (itse syön rasvan yms takia yleensä vain valkuaiset), seitan vaikka. Onhan noita.
Vierailija kirjoitti:
Tofu, Pähkinät tai sitten nyhtökaura/härkis.
Noi lihankorvikkeet vaan on aivan karsean makuisia. Nyhtökaura kuin kuivunutta lantaa, maultaan myös. Valitettavasti. Haluaisin itsekin lisää proteiinia muusta kuin lihasta.
Sienet. Suppiksilla voi korvata lihan monessa reseptissä.
Vierailija kirjoitti:
Erilaisia papuja ja linssejä, tofua sitten jos et vegaani kuitenkaan ole niin kananmuna (itse syön rasvan yms takia yleensä vain valkuaiset), seitan vaikka. Onhan noita.
Mitä teet pavuista ja linsseistä? Vai syötkä sellaisenaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tofu, Pähkinät tai sitten nyhtökaura/härkis.
Noi lihankorvikkeet vaan on aivan karsean makuisia. Nyhtökaura kuin kuivunutta lantaa, maultaan myös. Valitettavasti. Haluaisin itsekin lisää proteiinia muusta kuin lihasta.
Tofu kuivatettuna ja paistettuna ja siihen joku maukas kastike. Oikein hyvää!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Erilaisia papuja ja linssejä, tofua sitten jos et vegaani kuitenkaan ole niin kananmuna (itse syön rasvan yms takia yleensä vain valkuaiset), seitan vaikka. Onhan noita.
Mitä teet pavuista ja linsseistä? Vai syötkä sellaisenaan?
No vaikka chili sin carnea, keittoja, burriton täytteitä, salaatteja yms.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Erilaisia papuja ja linssejä, tofua sitten jos et vegaani kuitenkaan ole niin kananmuna (itse syön rasvan yms takia yleensä vain valkuaiset), seitan vaikka. Onhan noita.
Mitä teet pavuista ja linsseistä? Vai syötkä sellaisenaan?
Niistähän voi tehdä vaikka mitä. Kastikkeita, keittoja, muhennoksia, laatikkoruokia, pyöryköitä, pihvejä...
Tofu, soijarouhe, pavut, linssit. Noita kaikkia voi käyttää ruuassa lihan kanssa tai tilalla. Ovat myös edullisia
Maitoproteiini. Dipit ja muut kastikkeet. Maito ihan juotuna. Juusto.
Kanamuna.
Linssit, pavut, sienet, tofu, pähkinät. Jos kananmunat on ok niin niistä saa myös, samoin maitotuotteista. Jos käytät kalaa, niin lisää sitäkin.
Kuinka moni ihminen on kuollut proteiininpuutteeseen? Panosta monipuolisesti niihin kasviksiin ja voit kyllä ihan hyvin vaikka syöt lihaa vain harvoin. Esim vaihda riisit kvinoaan yms. Proteiinia tulee kyllä ihan ihmisen tarpeisiin vaikka söisi vain kasviksia eikä miettisi mitään proteiininlähteitä.
Kasviksista saa myös proteiinia esim:
proteiinia per 100 g
Parsakaali: 5 g
Ruusukaali: 5 g
Lehtikaali: 5 g
Maissi: 4 g
Lisäksi vaikka papuja purkista.
Vihreissä kasviksissa on yllättävän paljon proteiinia.
Esim. papuja kun vetää 10 kg päivässä saa proteiinia tarpeeksi. Siitä sitten vaan!
Kävyt ja ötökät mitä löytyy pihalta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tofu, Pähkinät tai sitten nyhtökaura/härkis.
Noi lihankorvikkeet vaan on aivan karsean makuisia. Nyhtökaura kuin kuivunutta lantaa, maultaan myös. Valitettavasti. Haluaisin itsekin lisää proteiinia muusta kuin lihasta.
Nyhtökaura mullekin ihan hirveää. Suosittelen ruoasta riippuen härkistä, quorn rouhe tai kuutiot. Quorn kuutiot on kaikista parhainta.
Vierailija kirjoitti:
Kasviksista saa myös proteiinia esim:
proteiinia per 100 gParsakaali: 5 g
Ruusukaali: 5 g
Lehtikaali: 5 g
Maissi: 4 gLisäksi vaikka papuja purkista.
Vihreissä kasviksissa on yllättävän paljon proteiinia.
Esim. ruusukaalissa on muuten 1,4 g prodee per 100g, joten älä jauta sontaa. Onnee vaan syödä semmonen 4 kiloo ruusukaalii joka v i t u n päivä jotta saa prodet täyteen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Erilaisia papuja ja linssejä, tofua sitten jos et vegaani kuitenkaan ole niin kananmuna (itse syön rasvan yms takia yleensä vain valkuaiset), seitan vaikka. Onhan noita.
Mitä teet pavuista ja linsseistä? Vai syötkä sellaisenaan?
Linsseistä saa hyviä keittoja ja patoja ja esimerkiksi belugalinssit sopivat hyvin myös salaatin sekaan. Linssejä voi lisätä myös vaikkapa riisin sekaan lisukkeeksi. Papuja menee eniten pataruokiin, kuten chili sin carneen, mutta myös tortillojen väliin ja salaatteihin. Toimivat myös keitoissa. Pensaspavut ovat herkullisia myös ihan keitettynä/höyrytettynä.
Raejuusto, leipäjuusto, kananmunat jne. Vähän hiilareita ja paljon proteiineja.
Tofu, Pähkinät tai sitten nyhtökaura/härkis.