Mitä ruokia suomalaisen ravintolan ruokalistalle?
Olen perustamassa suomalaista ravintolaa Floridaan. Tai en nyt tietenkään koronatilanteesta johtuen avaa sitä mutta valmistelen kaikki valmiiksi, että saan ravintolani auki sitten kun se on järkevää. Onko hyviä ideoita mitä ruokia laitan listalle? Lihapullat tulee varmasti, olkoon vaan ruotsalaisia mutta teen niistä suomalaisia. Karajalanpaistista voisi ehkä kehittää jonkun version. Poroa on turha yrittää tarjota jenkeille, eivät syö petteriä. Jostain kumman syystä tuntuvat tykkäävän Suomessa pakasteena myytävistä lihapasteijoista, voisi toimia jossain yhteydessä. Juomapuolelle tulee joitakin suomalaisia oluita ja Finlandiaa tietysti. Alkuperäisen lonkeron valmistajalla on vähintäänkin erikoinen vientipolitiikka joten harmaata joudun hankkimaan Virosta. Tampereelta synkkää voisi kokeilla vaikka epäilen menestymisen mahdollisuuksia. Hillahillo ja narskujuusto kokeillaan myös kun on helppo järjestää vaikka en usko senkään olevan myyntihitti.
Kommentit (23)
Vierailija kirjoitti:
Kalalautanen (sen mukaan mitä kalaa on saatavilla), graavikalaa, gubröraa, savulohta, mallaslimppua...
Lohisoppa
Puolukka- tai karpalokiisseli kermavaahdolla
Suppilovahverokeitto
Kanttarellikeitto
Maa-artisokkakeitto
Puolukkajäädyke
Karjalanpiirakoita ja munavoita (jos on noutopöytä, näitä voisi olla siinä)
Lohta ja kanttarellikastiketta
Punajuuripaistos esim. aurajuustolla
Blinit, mäti, smetana ja punasipuli (ei ehkä ihan suomalainen, mutta ehkä sieltä maailmankolkalta katsottuna riittävän suomalainen)
Suppilovahveropiiras
Hirvenpaisti
Kantarelli
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kalalautanen (sen mukaan mitä kalaa on saatavilla), graavikalaa, gubröraa, savulohta, mallaslimppua...
Lohisoppa
Puolukka- tai karpalokiisseli kermavaahdolla
Suppilovahverokeitto
Kanttarellikeitto
Maa-artisokkakeitto
Puolukkajäädyke
Karjalanpiirakoita ja munavoita (jos on noutopöytä, näitä voisi olla siinä)
Lohta ja kanttarellikastiketta
Punajuuripaistos esim. aurajuustolla
Blinit, mäti, smetana ja punasipuli (ei ehkä ihan suomalainen, mutta ehkä sieltä maailmankolkalta katsottuna riittävän suomalainen)
Suppilovahveropiiras
Hirvenpaisti
Kantarelli
Keltavahvero
Sopisiko esimerkiksi kermainen lohikeitto vaikka alkuruuaksi ja hyvää leipää kaveriksi. Miten graavilohi uppoaisi?
Jos saa ahvenia, niin paistetut ahvenet ja perunamuusi. Karjalanpaisti toiminee hyvin. Kaalikääryleet (vaikka sienillä, niin saat helposti vegeversion).
Jälkiruuaksi vaikka puolukkajäädykettä ja ruismurua. Mustikkapiirakka ja vaniljajäätelö olisi myös aika perinteinen. Vispipuuro.
Älä perusta. Rajoitukset eivät poistu vaan tiukkenevat, joten helpommalla pääset kun lahjoitat rahat hyväntekeväisyyteen.
Tillilihaa söisin ravintolassa mielelläni, mistään sitä ei nykyään saa.
Mustikkapiirakka, mokkapalat!
Savulohi ja herkkuperunoita.
Makarooniaatikko juustolla!
Älä laita mitään "liian" suomalaista, koska 🤮
Lättyjä hillolla jne.. :)
Floridan kuumuudessa ei mene raskaat ruuat kaupaksi. Myos ruoka-aineiden säilyttäminen saattaa olla ongelma. Kannattaa laatia ns. kevyt ruokalista, josta saa valita ja koota oman näkoisen annoksen.
Drinkkilista saa olla laaja ja kattava. Marjoista ja "korpikuusen kyyneleistä" saa maukaita coktaileja moneen makuun.
Läskisoossi & kuoriperunat voinokareella ja puolukkasurvoksella + jälkiuunileipä ja kotikalja.
Lihapullista sanottakoon, että ruotsalainen ja suomalainen eroaa kovasti toisistaan. On olemassa myös ihan omanlaisensa italialainen lihapulla, turkkilainen-, espanjalainen- ja niin edelleen. Sano siis reilusti "Finnish meatball", kun lanseeraat.
Tässä aiheesta yksi esimerkki:
https://www.finedininglovers.com/article/around-world-meatballs
Kaalikääryleitä
paistettuja muikkuja ja perunamuussia
hernekeittoa ja pannukakkua
Kalaruokia, riistaa, luonnon yrtit ja salaatteja esim. tuoreista nokkosista ja voikukanlehdistä. Juureksia ei sovi unohtaa. Kuusenkerkkää?
Mustikkakukko ja vaniljajäätelö
Hernekeitto.
Lihapiirakka
Ryynimakkara
Muna-anjovis-voileipä
Uudet perunat
Kaustislainen juustopaisti
Perunarieskoja, karjalanpiirakoita, ruisleipää, kalakukkoa
Kalakeittoa, kaalilaatikkoa, lihakeittoa
Vispipuuroa, raparperipiirakkaa, leipäjuustoa
Karjalanpaisti, poro, hernekeitto ja pannukakku
Kalalautanen (sen mukaan mitä kalaa on saatavilla), graavikalaa, gubröraa, savulohta, mallaslimppua...
Lohisoppa
Puolukka- tai karpalokiisseli kermavaahdolla
Suppilovahverokeitto
Kanttarellikeitto
Maa-artisokkakeitto
Puolukkajäädyke
Karjalanpiirakoita ja munavoita (jos on noutopöytä, näitä voisi olla siinä)
Lohta ja kanttarellikastiketta
Punajuuripaistos esim. aurajuustolla
Blinit, mäti, smetana ja punasipuli (ei ehkä ihan suomalainen, mutta ehkä sieltä maailmankolkalta katsottuna riittävän suomalainen)
Suppilovahveropiiras
Hirvenpaisti