Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä leipoisit pähkinäsuklaasta?

Vierailija
15.02.2021 |

Sain lahjaksi hasselpähkinäsuklaalevyn, kokonaisilla pähkinöillä. En välitä syödä sitä, mutta voisin leipoa jotain. Mutta eihän tota suklaata viitti sulattaa kun pähkinät jää kuitenkin kokonaisina kökköinä sinne. Ideoita?
T. Pöljä

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
15.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rouhi ensin, niin saat pähkinät pienemmiksi. Sitten sulatettuna ja hieman kermalla jatkettuna mutakakun kuorrutteeksi.

Vierailija
2/7 |
15.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rouhi se suklaa pähkinöitä myöten ja sulata sitten. Rouhe kyllä sopii moniin leivonnaisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
15.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anna mulle puolet siitä levystä ja kilpaillaan kumman puolikas kestää pidempään syömättä.

Vierailija
4/7 |
15.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on parhaimmillaan kun paloittelet suklaan pieniin leivosvuokiin, yksi tai kaksi palaa per vuoka. Nosta vuoat jääkaappiin vetäytymään. Tarjoilet kauniilta vadilta. 

Vierailija
5/7 |
15.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viet vaikka naapurille, näin korona aikana varsinkin vanhat ihmiset ovat yksinäisiä ja pienet eleet tuo paljon iloa elämään.

Vierailija
6/7 |
15.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katrinkakku (kuivakakku, johon tulee suklaahippuja ja pähkinärouhetta eli rouhi tuo suklaa, saat yhden raaka-aineen kivuttomasti).

Ohjeena ns. Pieni kuivakakku -ohje

175 g huoneenlämpöistä voita/margariinia

2 dl sokeria/ruskeaa sokeria

2 munaa

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vanilliini-/vaniljasokeria

rouhimasi suklaalevy mukaan viimeiseksi

Paista 175 astetta n. 50 - 55 min.

On hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
15.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Katrinkakku (kuivakakku, johon tulee suklaahippuja ja pähkinärouhetta eli rouhi tuo suklaa, saat yhden raaka-aineen kivuttomasti).

Ohjeena ns. Pieni kuivakakku -ohje

175 g huoneenlämpöistä voita/margariinia

2 dl sokeria/ruskeaa sokeria

2 munaa

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vanilliini-/vaniljasokeria

rouhimasi suklaalevy mukaan viimeiseksi

Paista 175 astetta n. 50 - 55 min.

On hyvää!

Lisään vielä, että jos pidät appelsiinin mausta, lisää appelsiininkuorta raastettuna mukaan, tulee mielestäni tosi kiva maku. Tietty myös appelsiiniesanssi tai -öljy käy, samoin sukaatti (jos sattuu vaikka kotona olemaan).