Hyvänmakuinen, makeahko mysli/granola joka kuitenkin terveellinen?
Parhaimman makuinen kokeilemani on Fazerin Alku mansikkainen kaakao granola. Toiseksi paras on Alpenin sininen. Nyt on kokeilussa Rainbow'n hedelmää ja pähkinää enkä oikein tykkää tästä.
Fazerin Alku granolat ovat ehkä vähän liian kalliita ja ne ovat niin hyvänmakuisia ja makeita, että pelkään niiden olevan sokerisen epäterveellisiä.
Alpenin sinisessä oli liian vähän makeutta eli liian vähän rusinoita.
Suosittele hyvänmakuista ja kuitenkin terveellistä mysliä.
Kommentit (15)
Axa kaakao, manteli, mustikka Granola
Tää on hyvää, joskin hieman tyyriinpuoleista:
https://www.pauluns.fi/products/pauluns-pehmea-mysli-hasselpahkina-mant…
Birkkalan tilan luomu mustikkapuolukkamysli. Tosi hyvä spelttimysli.
Lidlin premium mysli, vähemmän kaloreja ja hiilareita. Todella hyvä
Sama kun söisi pussin karkkia, yhtä paljon sokeria.
Ap sun kannattaa lukea tuoteselosteet. Mitä pakkaus sisältää, tuleeko makeus luonnollisesti esim. kuivatuista marjoista tai hedelmistä vai onko lisättyä sokeria, paljonko rasvaa ja tuleeko rasva pahimpana eli kovetettuna kasvisrasvana. Esim. tuo Fazerin kaakao-mansikkagranola ei näytä sisältävän lisättyä sokeria, mikä on hyvä. Fazerin ilmoittamassa yhdessä annoksessa 41 grammaa granolaa on sokeria 7.6 grammaa eli noin kolmen sokeripalan (1=2.5 grammaa) verran. Toisaalta kysy itseltäsi, onko annoskokosi todella tuo pakkauksessa ilmoitettu 41 grammaa. Monesti arvioimme annoskoon alakanttiin ja sitä kautta tulee liikaa energiaa.
Sinun sijassa tekisin mieluummin jokapäiväiseen käyttöön omatekoista mysliä. Pääasiallisesti erilaisia täysjyvähiutaleitahiutaleita, vähän pähkinöitä rouhittuna, ehkä maun mukaan kookoslastuja, kuivattua omenaa, ihan vähän rusinoita. Sitten varsinaisen sokeri-rasvagranolan jättäisin vaikka viikonlopun herkutteluaamiaisille ja söisin sitä mistä tykkäisin eniten, kohtuullisen annoksen ja hyvällä omallatunnolla.
Pauluns mansikka, mulperinmarja, kardemumma. Ei ole lisättyä sokeria ja noi mulperinmarjat antaa sopivasti makeutta. Toinen vaihtoehto että teet ite.
Vierailija kirjoitti:
Axa kaakao, manteli, mustikka Granola
On hyväö, mutta tää on vielä parempaa (mun mielestä siis) https://www.axa.fi/tuotteet/granola-hiutaleet/mansikka--mustaherukka-gr…
Sitten on vielä se vadelma-kaneli joka myös hyvä.
Axalla siis useampi hyvä granola ilman lisättyä sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Sama kun söisi pussin karkkia, yhtä paljon sokeria.
Ihanko täysin rehellisesti väität näin...
Vai pikkuisen maalaillaan...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sama kun söisi pussin karkkia, yhtä paljon sokeria.
Ihanko täysin rehellisesti väität näin...
Vai pikkuisen maalaillaan...
En ole se, joka kirjoitti tuon "sama kuin pussillisen karkkia" mutta kyllä energiamäärä sataan grammaan nähden on granolassa vähintäänkin sama määrä energiaa mitä karkissa. Keskimääräinen karkki sisältää noin 400 kcal/100 grammaa. Granola sisältää 400-600 kcal/100 gramaa. Granola sisältää rasvan lisäksi myös sokeria, mikä lisää energiamäärää. Perinteinen viinikumi-tyyppinen irtokarkki kun taas on sokeriton. Eli 100 grammaa granolaa voi sisältää reilustikin enemmän energiaa kuin 100 grammaa karkkia. Toisaalta jos annoskoko granolassa pysyy maltillisena (esim. 40 grammaa), ja granola sattuisi olemaan vähärasvainen jai ilman lisättyä sokeria (kuten toi Fazerin alku granola), ei granola olisi ollenkaan kovin huono vaihtoehto. Onhan granolassa kuitua sentään, toisin kuten karkeissa. Mutta itse en tykkää granolasta sen takia, että monet tuotteet sisältää paljon piilorasvaa ja sokeria. Kuitua saa mieluummin ihan sokeroimattomasta myslistä tai puurosta. Pähkinät ja öljytkin on parempi syödä raakana, ilman paahtamista jolloin hyvät rasvahapot ovat vielä tallella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sama kun söisi pussin karkkia, yhtä paljon sokeria.
Ihanko täysin rehellisesti väität näin...
Vai pikkuisen maalaillaan...
En ole se, joka kirjoitti tuon "sama kuin pussillisen karkkia" mutta kyllä energiamäärä sataan grammaan nähden on granolassa vähintäänkin sama määrä energiaa mitä karkissa. Keskimääräinen karkki sisältää noin 400 kcal/100 grammaa. Granola sisältää 400-600 kcal/100 gramaa. Granola sisältää rasvan lisäksi myös sokeria, mikä lisää energiamäärää. Perinteinen viinikumi-tyyppinen irtokarkki kun taas on sokeriton. Eli 100 grammaa granolaa voi sisältää reilustikin enemmän energiaa kuin 100 grammaa karkkia. Toisaalta jos annoskoko granolassa pysyy maltillisena (esim. 40 grammaa), ja granola sattuisi olemaan vähärasvainen jai ilman lisättyä sokeria (kuten toi Fazerin alku granola), ei granola olisi ollenkaan kovin huono vaihtoehto. Onhan granolassa kuitua sentään, toisin kuten karkeissa. Mutta itse en tykkää granolasta sen takia, että monet tuotteet sisältää paljon piilorasvaa ja sokeria. Kuitua saa mieluummin ihan sokeroimattomasta myslistä tai puurosta. Pähkinät ja öljytkin on parempi syödä raakana, ilman paahtamista jolloin hyvät rasvahapot ovat vielä tallella.
Ääh väsymys painaa ja mulla meni tässä lihavoidussa kohtaa sekaisin. Eli tarkoitin tietenkin, että perinteinen viinikumi-tyyppinen karkki, esim. missä äx tai pantteri, ovat rasvattomia. Sen sijaan granolassa on tyypillisesti sekä lisättyä sokeria ETTÄ rasvaa, mistä seuraa se että granolan energiamäärä on karkkia jopa korkeampi.
Alpen (ei lisättyä sokeria), johon lisään sokerittomia kuivattuja karpaloita (Foodin), tulee todella herkullista ja terveellistä ja maku on myös kohdillaan.
Jos se on makeaa siinä on tonni sokeria - > ei ole terveellistä.