Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä öljyä paistamiseen?

Vierailija
01.02.2021 |

Ennen käytin oivariinia, mutta nyt on kolesterolit koholla. Käytän muutoin öljyistä kylmäpuristettua neitsyitoliiviöljyä esim salaatinkastikkeena, mutta se ei kai ole ihan optimaalisin paistamiseen? Olen myös aloittanut merileväöljykapseleiden syömisen mistä pitäisi saada omegat, kun kalaa en syö lainkaan.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nostan

Vierailija
2/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidlin primadonna, halvin oliiviöljy kestää lämpöä mutta ei tulikuumalla pannulla seisottamista, sama pätee kookosöljyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljy on ihan hyvää paistamiseen, avocadoöljy toinen hyvä vaihtoehto.

Oivariinia en käyttäisi koskaan paistoon.

Vierailija
4/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lidlin primadonna, halvin oliiviöljy kestää lämpöä mutta ei tulikuumalla pannulla seisottamista, sama pätee kookosöljyyn.

Kookosöljy sisältää myös paljon kovaa rasvaa joten ei oikein sovellu kolesteroliongelmaiselle... Mausta kyllä tykkäisin. 

Vierailija
5/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse käytän oliiviöljyä / camelinaöljyä pääasiassa. Letut paistan rypsiöljyllä. Perheessä maitoallergikko.

Vierailija
6/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljy on ihan hyvä. Siinä on korkeampi savuamispiste kuin monessa muussa, yksi korkein.

Voi ja kookosöljy on myös hyviä. Parasta on yhdistää oliiviöljy + voi, ne nimittäin suojelee toisiaan yhdessä ja on entistä suurempi savuamispiste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliiviöljy on ihan hyvää paistamiseen, avocadoöljy toinen hyvä vaihtoehto.

Oivariinia en käyttäisi koskaan paistoon.

Minulla on käsitys ettei oliiviöljy kestäisi yhtä kuumia lämpötiloja kuin esim rypsi. Voin toki olla väärässäkin. Avokadoöljyä en olekaan kokeillut, pitääpä perehtyä!

Vierailija
8/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perusoliiviöly (ei extra virgin) tai rypsi/rapsiöljy, mille nyt muuten on sen verran käyttöä ettei pilaannu. Itse kolesteroligeenit omaavana olen päättänyt siirtyä käyttämään leivonnassa öljyä voin sijaan. Hesarissa olikin tästä juuri juttu + ohjeita. Voin käytön rajaan muikkujen paistamiseen pari kertaa kuussa kesäkaudella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oliiviöljy on ihan hyvää paistamiseen, avocadoöljy toinen hyvä vaihtoehto.

Oivariinia en käyttäisi koskaan paistoon.

Minulla on käsitys ettei oliiviöljy kestäisi yhtä kuumia lämpötiloja kuin esim rypsi. Voin toki olla väärässäkin. Avokadoöljyä en olekaan kokeillut, pitääpä perehtyä!

Extra virgin olive oil's smoke point is somewhere around 374–405°F (190–207°C)

Rypsiöljyllä on korkea savuamispiste (220-230 ̊C)

Ihan yhtä hyviä molemmat, vaikkakin rypsiöljy on epäterveellinen tulehdusta aiheuttava kasviöljy. Mutta voihan sitä käyttää minimaalisesti, tosin jos terveydestä välittää niin välttää kokonaan.

Vierailija
10/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kaikille vastauksista, hommaan tuota avokadoöljyä myös. Ja jos joku osaa neuvoa miten on leivonnassa korvannut voin öljyllä niin otan kiitollisena senkin tiedon vastaan! En kyllä leivo kovin usein nytkään, mutta ihan varuilta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avocadoöljyllä tuo savuamispiste on niinkin korkea kuin 271C eli kestää todella kuumaa.

Manteliöljy kestää rypsin tavoin lämpöä (savuaa 221C) mutta se mielestäni tuo makua ruokaan, joten jos tykkää mantelista niin ihan hyvä.

Vierailija
12/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Avocadoöljyllä tuo savuamispiste on niinkin korkea kuin 271C eli kestää todella kuumaa.

Manteliöljy kestää rypsin tavoin lämpöä (savuaa 221C) mutta se mielestäni tuo makua ruokaan, joten jos tykkää mantelista niin ihan hyvä.

Manteliöljy kuulostaisi aivan ihanalle, mutta saan välillä mantelistakin allergiaoireita pähkinäallergikkona :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
01.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lidlin primadonna, halvin oliiviöljy kestää lämpöä mutta ei tulikuumalla pannulla seisottamista, sama pätee kookosöljyyn.

Kookosöljy sisältää myös paljon kovaa rasvaa joten ei oikein sovellu kolesteroliongelmaiselle... Mausta kyllä tykkäisin. 

Millaista kookosöljyä tarkoitat?

Suosin kylmäpuristettua kookosöljyä ja voita paistamisessa.

Miten paljon sinulla on paistamistarvetta? Kaatuuko maailma siihen, jos nuo olisi käytössä.

Suosin raakaleivontaa silloin, kun harvakseltaan jotain leivoin.

Manteleita, pähkinöitä ja siemeniä pääasiallisena rasvan lähteenä. Lisäksi hieman kookosöljyä tai kaakaovoita. Paistettaviin käytän myös voita.

Pähkinä yms. allergisena etsiä tai kokeillen tehdä omat reseptit.

Jos kolesteroli on koholla, huomio kasviksiin, marjoihin, sokeriin ja viljoihin. Ilman viljoja pärjää mainiosti, ei ollenkaan vaikeaa tai monimutkaista.

Metsästäjä-keräilijöitähän me olemmekin 💚

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi kolme